Ik voel geen zenuwen meer…

Ken je dat gevoel dat de zenuwen door je buik gieren als je iets heel spannends gaat doen? Van die vlinders door je buik? Ik merk het nu al een tijdje: ik voel ze niet meer. Heb het laatste jaar toch behoorlijk wat spannende dingen gedaan. En ik voel best een beetje spanning. De vraag of alles goed zal verlopen. Ben nog steeds een controlfreak tenslotte. Maar het voelt eigenlijk allemaal heel nuchter. Nerveuze zenuwen die door je lijf gieren… ik voel ze niet meer…

Ben ik nu raar? Dat vroeg ik me serieus af. Heb mezelf een soort vanaf de zijlijn geobserveerd. Het is niet dat ik geen gevoel meer heb. Ook niet dat ik me dingen niet aantrek. De liefde voor mijn dochters is onverminderd groot, ik voel ook gewoon irritatie en woede bij conflicten en ben zeer geamuseerd als ik aan het daten ben. Met mijn gevoel voor humor is niks mis.

Wat is er dan aan de hand?

Ik kreeg deze week een business reading als onderdeel van het Spiritueel Leiderschapstraject van Kelly Smit waarmee ik ben gestart. En nu heb ik het antwoord:

Ik ben level up gegaan!

Woop, woop, woop!

Je zenuwen de baas zijn en de spannende situatie gewoon observeren zoals ie is, terwijl je ondertussen in het moment zit, blijkt een krachtige persoonlijkheidsontwikkeling. Blijkbaar heb ik mijzelf naar een hoger plan weten te trekken. Wat supercool!

Op allerlei fronten ben ik inderdaad bezig om mezelf te ontwikkelen. Qua kennis volg ik Mastermoves, qua business werk ik nieuwe plannen en ideeën uit en wil ik vooral niet de massa van bloggers volgen en op spiritueel vlak wil ik mijzelf verder gaan ontwikkelen met het Spiritueel Leiderschapstraject.

Dit betekent overigens allemaal niet dat ik geen fouten maak, laat ik dat even voorop stellen. Sterker nog, ik maak al jaren keer op keer dezelfde fouten. En inmiddels observeer ik mezelf terwijl ik ze maak. Ik weet dus ook wanneer ik de mist in ga. Maar ik doe het toch…

Wat is een Business Reading?

Het spiritueel leiderschapstraject begon deze maand en als één van de eerste dingen – naast het mezelf aan de groep voorstellen via een live video – uit het programma was een 1 op 1 business reading met Kelly via Skype. Toen we elkaar leerden kennen heb ik de verkorte versie van zo’n business reading gekregen.

Hierbij maakt ze een verbinding met jouw ‘ziel’ (ze noemen dit intunen) en sta je stil bij belangrijke vragen met betrekking tot je bedrijf. Ik dacht eerst dat ik die vragen moest gaan beantwoorden, dus dat was even schrikken haha. Maar gelukkig hoefde dat niet. De kaarten die zij trok op basis van het intunen, de connectie met mij tijdens het gesprek, gaven juist de antwoorden hierop.

Heel bijzonder.

En aan mij nu de taak om er ook echt iets mee te doen, want met alleen ‘lezen wat er mogelijk is’ bereik je geen doelen. Het is zaak om daar naar te handelen. Omdat ik altijd erg vanuit mijn hoofd handelde, is het spirituele stuk bij mij nog niet zo ontwikkeld. Ik voel vaak wel of iets goed zit of niet, maar kan er niet precies de vinger op leggen en dan blijft het zeuren. Met het volgen dit programma ga ik leren om meer naar mijn gevoel te luisteren en zo te komen bij ‘mijn belangrijkste doel hier op aarde’ en dat via mijn bedrijf vorm te geven. Als je volledig in je kracht en ‘purpose’ staat, zal je business het meest succesvol zijn omdat jij daar zelf ook enorm van geniet.

Vragen tijdens de business reading

Het uitgangspunt van de reading waren de volgende vragen:

  • Waar sta je over 6 maanden?
  • Wat gaat je hierbij dienen?
  • Wat moet je loslaten?
  • Welke emoties vertragen je proces?
  • Wat is de boodschap van je ziel?
  • Wat is de sleutel tot jouw succes?

Je kunt er in geloven of niet, maar ik geloof er wel in dat alles met elkaar verbonden is. Dat er een soort gaia is dat de hele cosmos omvat. En enkele jaren geleden heb ik dat via een ayahuasca ceremonie ook al eens mogen ervaren. Bizar, doodeng en wonderschoon.

Kelly tipte het volgende boek van Brené Brown om hier meer over te lezen, toevallig heb ik afgelopen week op Netflix haar tedtalk of wat het ook was gekeken en dat vond ik veel waarheid bevatten. Het ging over de kracht van kwetsbaarheid:

Komt in ieder geval neer op het feit dat je op aarde bent om bepaalde zaken te leren en tegelijkertijd anderen te helpen door jouw eigen talenten in te zetten. Iets met ‘de reis van je ziel’.

Wat kwam er uit deze reading?

Dit is allemaal heel persoonlijk en het helpt mij met mijn verwerkingsproces om dit voor mezelf uit te schrijven. Vind het ook wel leuk dat je dit later terug kunt lezen en dan analyseren hoe het zich heeft ontvouwen. Wat ik heel bijzonder vond, is dat het allemaal behoorlijk 1 kant op gaat. Dat vond Kelly zelf ook, meestal zijn dit soort readings niet zo rechtlijnig. Ik houd van duidelijke boodschappen en kan niet zo tegen vaagheid, dus voor mij was dit perfect. Ik kan er echt iets mee.

Kelly trok mooie, positieve kaarten voor me. Als ik de juiste dingen doe, ligt er voorspoed in het verschiet. Daar gaan we voor uiteraard! Over een half jaar zag ze een verandering van carrière in de kaarten. Wel blijft schrijven centraal staan. Misschien een boek? (Hoewel ik daar op dit moment niet zoveel voor voel.)

Ik moet ‘breken met de regels’, waarschijnlijk vooral mijn persoonlijke leefregels / hoge standaard wat meer loslaten. Reflectie en zelfonderzoek zijn in ieder geval heel belangrijk om te komen waar ik zijn moet. Wat me hierbij gaat dienen, blijkt een verborgen gave te zijn. Iets dat te maken heeft met groeien vanuit verdriet. Heb veel verdriet gevoeld en vooral ook eenzaamheid in allerlei fases in mijn leven, dus ik ben benieuwd op welk vlak dit me dan zal ‘dienen’. No pain no gain, denk ik dan maar?

Dan wat ik zou moeten loslaten. Bijzonder genoeg kwam daar iets uit, waarmee ik al een beetje bezig ben. Iets dat ik heel erg moeilijk vind: ik moet meer ontspannen. Af en toe even wat luier zijn. Daarom komt er ook niet meer elke dag een artikel online. Achter de schermen vragen andere dingen enorm veel tijd en als ik goede, leuke stukken wil blijven schrijven, wil ik daar wat meer de tijd voor nemen. Ik hoef niet elke avond tot 10 uur door te gaan. En in het weekend mag de laptop best uit blijven. Bij de vraag welke emoties dit proces bij mij vertragen, stuurde het antwoord uit de kaarten hier ook op.

Ik moet op mijn hart vertrouwen. Het gevoel dat ik niet genoeg doe, loslaten. En dan ook nog mijn wijsheid en liefde beschikbaar maken voor iedereen. Via mijn blog denk ik dan maar? Al heb ik ook wat ongevraagde adviezen via Whatsapp en tijdens 1-op-1 gesprekken uitgedeeld deze week, haha. Waardevolle adviezen, vanuit liefde en positiviteit gegeven en ze werden gewaardeerd. Sterker nog, men ging er daadwerkelijk direct mee aan de slag.

Dan de boodschap van mijn ziel. Waar het dus in mijn persoonlijke leven allemaal echt om draait nu: liefde, vruchtbaarheid en de geboorte van iets nieuws. Ik ga iets doen met een voor mij nieuw denkbeeld. Heb heel lang moeten knokken en dat is klaar. Nu komt blijkbaar mijn liefdevolle kant naar buiten, ook in het ondernemen. Op dit moment vind ik deze boodschap nog even moeilijk te plaatsen, maar hopelijk begrijp ik snel wat er mee wordt bedoeld.

De laatste kaart stond voor mijn ‘sleutel tot succes’. Kelly trok hier de Vurige Vlam, oftewel de ‘creatieve vonk’. Deze kaart geeft een grote passie weer, het begin van iets nieuws. Ik moet mijn hart openstellen en aandacht besteden aan mijn intuïtie. Dan gaat alles vanzelf stromen…

Conclusie?

Afijn, wat dus heel vaak terugkwam was het nieuwe begin. Er gaat dus duidelijk wat veranderen voor mij en de manier waarop ik met mijn blog en/of bedrijf omga. Iets met overwonnen verdriet dat een kracht gaat worden. Schrijven en mijn boodschap met anderen delen op een liefdevolle manier, om mensen te helpen. Ik kan blijkbaar nog veel creatiever mijn boodschappen de wereld in slingeren en ondertussen moet ik mezelf meer wijsmaken dat wat ik doe, genoeg is. Mezelf meer ontspannen en die tijd ook gunnen, zodat door de rust die ontstaat meer creatieve ideeën mijn hoofd uit bruisen… Ondertussen zit ik om 10 uur in de avond nog te werken aan dit artikel omdat ik gewoon nu ff bruis van de schrijfinspiratie en er eindelijk de rust voor heb.

Tijdens de reading kreeg ik meerdere malen een flinke portie kippenvel. Dan weet je hele lijf ook dat het klopt. In het Spiritueel Leiderschapstraject ga ik de regie nemen over dit proces en ‘voelen’ wat hier voor mijn onderneming bij past. Persoonlijke ontwikkeling gaat echter ook altijd hand in hand met pijn en het overwinnen van je eigen angsten. Zo makkelijk en positief als ik het hierboven beschreven heb, zal het dus zeker niet gaan.

Ik vind het spannend, maar ik heb er zin in!

2019 is hét jaar om aan mezelf en mijn bedrijf te bouwen.

Ben je ook nieuwsgierig of het Spiritueel Leiderschapstraject bij jou past? Klik dan hier en noem mijn naam even wanneer je besluit om een skype call met Kelly aan te vragen ?.

Ben jij bezig met persoonlijke ontwikkeling? Hoe doe je dat? Heb je leestips? Een podcast die je graag volgt?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.