Spirituele zaken. Geloof jij er in?

Ik ben best nuchter en down to earth. Toch houd ik erg van het mystieke. Mijn allereerste blog droeg niet voor niets de titel ‘volgens mijn horoscoop word ik goeroe’. Elke dag check ik via de website van Margriet wat mijn horoscoop te vertellen heeft, voordat ik aan mijn werkdag begin. Je kunt het onzinnig vinden, maar ik vind het een fijn ritueel en weet graag een klein beetje wat me te wachten staat. Geloof jij in dit soort spirituele dingen?

Sinds ik ooit mijn geboortehoroscoop heb laten optekenen, ben ik van mening dat er veel waarheid in zit. Vijf jaar nadat ik dit had gedaan, las ik het namelijk nog eens terug en bleek vrijwel ALLES wat er in stond uitgekomen. Dat schrijven mijn werk zou worden onder andere. De man die hem optekende toen ik een jaar of 20 was, wist niets van me behalve mijn geboortedatum, geboorteplaats en geboortetijdstip. Ik heb de velletjes – uitgewerkt op de typemachine – nog altijd bewaard. Dat is me toch dierbaar, omdat ik het ook zo bijzonder vond. Voor mijn oudste dochter kreeg ik de kans om ook een geboortehoroscoop voor kinderen te testen, maar dat was niet zo’n succes. Deze was afgestemd op een 60+er in plaats van – zoals werd gevraagd voor het testpanel – een peuter.

Mystieke zaken uitproberen

Ook won ik een keer een Chakra kleurenprofiel. Wederom een bijzondere ervaring waarbij ik met name blogdoelen en carrière dingen had opgeschreven waarin ik vastliep, alsmede het omgaan met mijn kinderen en hoe ik dat relaxter en liefdevoller zou kunnen aanpakken.

Verder is één van mijn persoonlijke schatten het doosje met inzichtkaarten dat ik van een oud-collega kreeg. Je moet diep nadenken over een vraag waarmee je zit en dan random een kaart trekken (na geschud te hebben). Die kaart geeft je inzicht in welke kant je op moet. Op het recruitmentbureau waar ik toen werkte, konden we af en toe wel wat afleiding gebruiken dus volgde ik haar na haar vertrek op door de collega’s af te gaan en een kaart te laten trekken. Altijd een leuk feelgood momentje, ook als iemand met een serieus probleem zat. Als mijn dochters in de puberteit raken, wil ik dit thuis gaan invoeren. Nu zijn ze er nog iets te klein voor, maar het zijn fijne gespreksopeners en het helpt je om na te denken over waar je de oplossing moet zoeken.

Ik probeer in ieder geval graag zo af en toe dit soort zaken uit en ben gek op lezen over dit soort zaken in bladen als Flow of Happinez. Zoals jullie in mijn weekoverzicht al zagen ligt ook het nieuwe blad Happi Kidz, de mamavariant van Happinez, te wachten op me-time met mij. Lekker voor een avondje badderen omringd door lavendelgeurige badschuim!

Positief denken

De documentaire van The Secret daar geloof ik ook deels wel in. Het zal allemaal niet zo overdreven zijn als ze het voorschotelen (bekijk de documentaire maar eens op Netflix), maar de kern van waarheid is er zeker: als jij positief denkt komt er meer geluk en succes jouw kant op dan als je gedachten een negatieve spiraal hebben. Ik probeer mezelf sowieso altijd voor te houden dat er altijd lichtpuntjes zijn, dat het allemaal beter wordt en dat ik de kracht heb om mijn doelen te behalen. Ook al gaat het nu dan even niet zo lekker.

Tarotreading gedaan

Daarom besloot ik iets nieuws te proberen. Een Tarot consult. Tarot-kaarten zijn ontzettend oud en bedoeld om je bewust te maken van je onbewuste. In principe hoef je er verder niet spiritueel voor te zijn, de kaarten hebben een betekenis. Wel helpt het als ze gelegd worden door iemand die er wat meer bij ‘voelt’ dan de gemiddelde mens, een heldervoelend medium dus. Ik ga momenteel door een lastig proces heen en ben op bepaalde vlakken erg angstig voor de veranderingen die dat met zich meebrengt. Gaat het allemaal wel goedkomen? Ergens weet ik wel dat ik – even een quote van mijn vriendinnen – een supersterke powervrouw ben die zichzelf heus zal redden. Maar toch. Soms grijpt de angst me aan of het echt wel goed gaat komen en voel ik me gewoon rot en verdrietig.

Aangezien ik dit om 10 uur ’s avonds had en je dan niet even gaat bellen of weer een zeurverhaal wilt ophangen in je appgroepjes, bezocht ik de website Mediumchat die me voor mijn blog voor een half uur credits gaven, yay. Deze site is bekend van RTL4. Bij de beschikbare mediums van die avond volgde ik mijn gevoel en koos ik voor ‘Angie’ als gesprekspartner. Zij is onder meer medium en legt tarotkaarten. Later zag ik op de website dat het handig was geweest als ik mijn geboortedatum met haar had gedeeld in het gesprek, maar dat heb ik dus niet gedaan. Ik legde haar mijn vraag voor en ze schudde de kaarten. Tot mijn verbazing en opluchting gaf ze aan dat mijn belangrijkste ‘probleem’ binnen 4 maanden zal worden opgelost. Verder bevestigde ze me dat ik vooral eerlijk moet zijn en vertrouwen moet hebben, want alles komt goed. En op dat moment had ik dat gewoon even nodig om te horen! Ze gaf me nog meer richting in het gesprek. Onder andere dat ik op mijn bedrijf moet focussen, wat heel fijn is dat dit de juiste richting van mijn leven blijkt te zijn. Naarmate het gesprek vorderde kreeg ik steeds vaker kippenvel als ze een antwoord terug tikte. Heel gek, dus ik benoemde dit. Ze gaf aan dat het kippenvel een bevestiging is dat ik zelf spiritueel ben en dat het klopte wat ze zei. En zo voelde het ook. Ik kreeg nog veel meer antwoorden van Angie, maar die zijn persoonlijk en wil ik niet met jullie delen. Wel kreeg ik van deze Mediumchat een heel fijn gevoel en nam het een groot stuk angst bij me weg. De overkoepelende boodschap was dat ze me een mooi mens vond en dat mij een nog mooiere toekomst te wachten staat. Wat een opluchting…

Sinds ik zelf een spiritueel weekend heb bijgewoond, weet ik zeker dat er meer is en heb ik meer leren vertrouwen op mijn gevoel. Juist omdat ik normaal gesproken heel erg nuchter ben. Ik weet niet of jij er in gelooft of niet, maar ik had deze boodschap op dat moment echt even nodig. Het voelt goed en vooral: het voelt voor mij ook aan als ‘waar’. En daardoor kwam dit stukje positiviteit nog beter binnen op het moment dat het met mij even wat minder ging. Ik twijfelde even of ik het met jullie moest delen, normaal gesproken ben ik niet heel zweverig op mijn blog, maar wie weet vinden jullie dit soort spirituele zaken ook wel interessant?

Heb jij weleens tarotkaarten laten leggen? En lees je ook regelmatig je horoscoop? Of geloof jij er niet zo in?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Stephanie zegt:

  Wat een leuk stuk! Ik ben voor de meeste dingen iets te nuchter denk ik. Wel vind ik het interessant wat een horoscoop kan vertellen mbt je persoonlijkheid.

 2. Ik ben dól op spirituele zaken! Ging daarom meteen je blogpost lezen 🙂
  Het is zoals je op het laatst al zegt, het is niet een kwestie van of je er in gelooft of niet, het is gevoel dat voor jou waar is.
  Voor mij is het ook nooit zweverig, het hogere en het aardse zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik zie de mens als schakel daartussen. Ik doe een meditatie opleiding spirituele psychologie en daarin merk ik elke keer weer dat je je in je persoonlijke ontwikkeling oneindig kunt verdiepen.

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Anita, fijn om te horen! Je opleiding klinkt heel interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.