Poldermama tekent een chakra kleurenprofiel

Wat deed Poldermama? Ik tekende een chakra kleurenprofiel. Nooit van gehoord? Dan zal ik maar bekennen dat ik toen ik meedeed aan de wedstrijd om deze te winnen ook niet precies wist wat ik me er bij moest voorstellen. Op de facebookpagina van Junior Mind werd dit kleurenprofiel verloot onder deelnemende mama’s in de stress. Als mega stresskip en prijsvraagverslaafde deed ik mee.

Junior Mind geeft coaching voor kinderen en jongeren die met behulp van een creatieve, speelse en ongedwongen aanpak kortdurend iemand nodig hebben die hen verder op weg helpt. Het is laagdrempelig. Het kind wordt geholpen zonder dat er een probleem wordt opgelegd of dat het kind denkt dat er iets mis is met hem/haar. Aldus de website. In dit geval gaf Junior Mind coaching weg voor volwassenen, volwassenen die tot nieuwe inzichten willen komen, willen leren omgaan met angsten, talenten willen ontdekken of veranderingen in gang willen zetten. Nou, dat wilde deze Poldermama wel.

  
Ik won dus een kleurenprofiel. Dat hield in dat ik volgens een bepaald stappenplan een tekening moest maken. Startend met een cirkel en daarna net zo lang doorgaan tot ik zelf vond dat de tekening gereed was. Het materiaal dat ik hierbij gebruikte mocht ik zelf kiezen. Na afloop moest ik enkele punten die mij bezighielden opschrijven en vervolgens op gevoel ergens in de tekening plaatsen. Poeh, gelukkig kon ik een momentje van rust – een vereiste volgens de spelregels – vrijmaken toen beide dames naar school en peuterspeelzaal waren. Om mijn gehaastheid (want ik moet alles wel afkrijgen en nog een was draaien en nog dit en dat en zus en zo doen voordat ik weer een kind moet halen) iets te temperen, draaide ik een rustgevend muziekje en pakte er kleurpotloden en stiften bij. En een vel A3 papier, zoals in de opdracht stond. Op gevoel vulde ik stap voor stap het gehele blad met de kleuren waarvan mijn gevoel zij dat ik ze moest gebruiken. Hierbij moest ik goed de volgorde onthouden, want het was belangrijk om deze erbij te melden.

Na afloop stuurde ik de tekening toe, voorzien van mijn 5 punten en een beschrijving van hoe ik te werk was gegaan. Eigenlijk verwachte ik pas een week later een reactie. Tot mijn verbazing kreeg ik echter de volgende dag al feedback! Een volledige bladzijde vol met allemaal rake opmerkingen… Poeh… dat zet je echt aan het denken hoor. En ook mijn opgejaagde gevoel tijdens het tekenen, werd feilloos opgepikt door Junior Mind! Ongelooflijk hoe de kleuren en patronen die je kiest blijkbaar zoveel zeggen over waar je staat, waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt. Daarbij gaf ze tussen neus en lippen door overal tips om de zaken anders aan te pakken, precies afgestemd op mijn tekening, mijn gevoel. Ik vind het erg knap!

Het was heel bijzonder om deze opdracht te maken en een zo treffend advies terug te ontvangen. Heel hartelijk dank voor deze creatieve en mindfull prijs!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Wat leuk dat er ook echt zulke zinnige feedback kwam op je tekening! Dat had ik niet verwacht eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.