Nieuw jaar, nieuwe kansen

Hoe was jouw 2019? Volgens mijn horoscoop had dit voor mij het beste jaar ever moeten zijn. Dat heb ik in ieder geval niet zo ervaren. Zeker, er waren genoeg mooie momenten. Heel veel zelfs. Maar er was ook pijn, verdriet, zakelijk was het verre van het jaar dat ik ervan gehoopt had te maken en ik ben dan ook meerdere keren ‘op mijn bek gegaan’. Daar leer je van, maar leuk is het niet.

2020
Foto: Shutterstock

Aan de ene kant ben ik mezelf een beetje kwijt geraakt. Aan de andere kant ben ik juist veel dichter bij mijzelf gekomen dan ik ooit tevoren was. Waar ik zakelijk met tegenslagen te maken had zoals gekrompen marketingbudgetten, niet weten waar mijn eigen zakelijke kracht ligt en ‘verkeerde content’ waardoor vaste volgers massaal wegliepen, ben ik op persoonlijk vlak behoorlijk gegroeid.

Ik besef mij nu dat ik de wereld nogal intenser beleef dan de meeste andere mensen. En vooral ook dat dit geen zwakte hoeft te zijn, maar juist een kracht is. Hoe sterker je emoties, hoe makkelijker je bepaalde zaken kunt invoelen. Het was alleen zaak om daar soms even uit te stappen, na te denken en dan pas te handelen en dat heb ik het afgelopen jaar geleerd.

Mijn krachtwoord van 2020 wordt ‘spelen’. Omdat mensen die minder intensief in hun emoties zitten, daardoor kunnen worden aangezwengeld. Dat betekent misschien dat bepaalde mensen zullen weghollen van mijn blog, omdat ik dingen zal delen die ze niet willen horen. Maar het betekent ook dat ik daardoor mensen op een ander denkpad kan zetten. Als je alles altijd maar serieus ziet en beleefd, blijft jouw wereld zoals ie was.

De meeste mensen zoeken juist meer dan dat.

Dus misschien is het wel mijn taak om dat serieuze een beetje op te schudden. Ik neem zelf ook alles wat ik zeg met een korrel zout, dus waarom zou jij dat dan niet doen? Haha, het leven is om te lachen. Hoe luchtiger je er in staat, hoe makkelijker het is om de moeilijkere momenten door te komen. Om er de ironie van in te zien. Het is belangrijk dat je om jezelf kunt lachen! En ik besef me terdege dat heel veel mensen dit niet kunnen en dat dit een groot gemis voor ze is. Mensen die niet om zichzelf kunnen lachen, zijn ook de mensen die geen sorry kunnen zeggen en dus nog een flink stuk persoonlijke groei zullen moeten doormaken om hun uiteindelijke zielsmissie te kunnen vervullen.

Met ‘spelen’ bedoel ik dan ook zeker niet het spelen zoals kinderen dat doen.

 

Mijn les van het afgelopen jaar was loslaten. Dat was een moeilijke les, maar wel een belangrijke. Alleen door ‘los te laten’ kan ik zaken op een  meer speelse manier bekijken en op een creatievere manier problemen oplossen. Afstand nemen. En met driedubbele energie vol gaan voor een meer speelse benadering van mijn eigen bestaansrecht.

Zoals ik al schreef in het artikel over ‘alles is verbonden’ zie ik alles als energie. En weet ik dat je daar makkelijker mee kunt werken als je het meer als een spelletje ziet. Dat betekent voor mij persoonlijk nog meer overtuigingen loslaten om dit ten volste te kunnen omarmen en inzetten. Daarom ben ik ook begonnen aan een cursus Reiki.

De 5 basisprincipes van Reiki sluiten daar namelijk heel mooi bij aan, heel mooi maar ook uitermate moeilijk om als uitgangspunt voor je levenswijze in te zetten:

  • Wees niet boos
  • Maak je geen zorgen
  • Wees dankbaar
  • Werk ijverig
  • Wees lief voor alles dat leeft

Ze zeggen dat hoe meer je deze principes kunt toepassen in je leven, hoe minder last je hebt van ziektes en hoe meer geluk je zult vinden. Kijk hier voor de Reiki level I, II en Master Certificering.

Klinkt heel simpel, maar zie het maar eens toe te passen!

Ik denk dat door hier nog als extra ingrediënt ‘spelen’ aan toe te voegen, het mij veel moois kan brengen.

Ben pas net begonnen met de cursus en nog volop aan het spelen met de allereerste oefening, maar het is echt supertof. Ik voel zo’n onnoemelijk groot gevoel van blijdschap en universele liefde als ik ermee bezig ben, dat ik zeker weet dat ik in 2020 ga genieten van wat deze cursus me kan brengen. Kostte overigens zo’n 15 euro online, dus dat zijn de kosten niet.

We gaan zien wat 2020 te brengen heeft. Ik ga geen doelen stellen dit jaar. Is het ook geen teleurstelling als ik ze niet haal. Dit jaar wil ik gewoon maar eens spelen met de Wet van Aantrekkingskracht en zien welke mogelijkheden er zomaar eens voorbij kunnen komen. Meer liefde, meer genieten en meer reizen staan op mijn wensenlijst, ik zou graag echt eens van toegevoegde waarde zijn voor andere mensen maar hoe geen idee dus verder zie ik het wel…

Het komt zoals het komt.

Ik wens je een luchtig jaar vol voorspoed, reflectie en hilariteit. Lach om jezelf, doe ik ook ?

Liefs,

Marguerita

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.