Verslag: ontspannen editie 2 van de #Blogboot

Wat een perfect vaarweertje was het maandag 20 juli! Een heerlijk zonnige dag om met rederij Starboard Boats over de Amstel te varen. De Blogboot is een ontspannen vaartocht waarbij er leuke merken aan bloggers worden gepresenteerd. Een persevent maar dan van verschillende merken op een bijzondere locatie. Een belevenis waarbij je als blogger inspiratie opdoet, leuke foto’s kunt maken en een gezellige dag hebt. En het was leuk!

blogboot editie 2
Onze Blogboot van Starboard Boats.

Vanwege de coronacrisis moest ik het event een paar keer afzeggen en verplaatsen. Daarbij worstel ik nog wat met mijn eigen gezondheid, dus ik vond het best spannend maar keek er tegelijk ontzettend naar uit. Eindelijk varen in Amsterdam!

We mochten met minder mensen op de boot dan gebruikelijk, vanwege de afstandsregels. Dat maakte het juist extra gezellig en niet te druk qua prikkels. Een leuke groep bloggers was mee: Sharon van Moeders.nu, Miriam van MeervanMir.eu, Fleur van Mamasliefste.nl, Ellen van Mamascrapelle.nl, Yvonne van Vegalifestyle.nl en haar vriendin Maryen die een vegan foodbox levert en dus nieuwsgierig was naar de vegan wijnen van Wild Pig.

blogboot editie 2
Timo van Starboard vertelt ons over het recyclen van plastic dat iedere maand door de rederij uit de Amstel wordt geschept. Ze maken daar sleutelhangers van!

Starboard Boats

Starboard Boats heeft een boot met elektrische motor en staat voor duurzaamheid. Je kunt de overdekte boot, met zachte kussentjes, een toilet aan boord en een barretje afhuren voor een vaartochtje met de familie, vrienden of een zakelijk event. De boottocht in Amsterdam vaart langs allerlei leuke plekjes in het centrum van de stad. Een professionele schipper manouvreerde ons in de kleinste hoekjes waar we plastic zagen drijven, dat we uit het water wilden vissen. In het kader van duurzaamheid doet Starboard Boats dit maandelijks, de grachten een stukje schoner maken. Van het opgeviste plastic maken ze sleutelhangers.

We kregen lange schepnetten maar soms was het toch lastig om een stuk afval op te vissen. Beter als mensen gewoon hun rotzooi netjes zelf in de vuilnisbak doen, maar fijn dat we op deze manier ons steentje konden bijdragen. Ik vond het leuk om te doen! Verder stond er een heerlijk hapjes plateau in het midden van de boot met allerlei lekkere tapas en broodjes. En de drankjes waren gekoeld, hoewel we ook warme koffie konden bestellen. Je boekt de boot voor 215 euro per uur inclusief personeel en bepaalt vooraf welke hapjes of drankjes je daar nog bij bestelt.

Emma Matras

We konden aan boord de kussens van Emma Matras even vasthouden en voelen. Christel van DOK30 Communicatie vertelde ons over het slaaponderzoek en de tips van de experts bij dit fijne merk. Hierover kun je alle ins en outs vinden in deze review van mijn Emma Matras topper. Op alle producten van Emma Matras kun je 100 dagen proefslapen, om te ervaren of het bij jouw slaapgedrag past. We kregen na afloop een fijn microfiber kussen mee om dit zelf te proberen. Dit kussen is volledig wasbaar op 60 graden, je stopt het er gewoon met hoes en al in en klaar. Ideaal. Het kussen bestaat uit verschillende lagen, dus mocht het te dik voor je zijn dan rits je het kussen open en haal je er simpelweg een laagje uit. Weegt bijna niks bovendien! Je shopt het microfiber kussen voor 99 euro op de website.

Vegan Wild Pig wijnen

Wild Pig wijnen gaat er van uit dat consumenten meer op sfeer associatie hun wijn kiezen dan op smaak. Het wijnmerk met 7 verschillende soorten wijn komt van een vrouwelijke wijnboer. Zij stellen dat het mooi zou zijn om je af te vragen wat er in je opkomt bij de wijn en met wie je deze zou willen drinken. Of waar je van gaat dromen als je de wijn proeft. Dit geeft hele andere referenties die makkelijker te onthouden zijn en eigenlijk voor iedereen ook anders zijn. Daarmee wordt wijnproeven zonder veel wijnkennis plezierig en eenvoudig maar ook heel leerzaam voor de herkenning van de druivenrassen.

wijnbeleving
Welk gevoel associeer jij met deze wijn? Wild Pig leert ons over smaakbeleving.

Wij kregen aan boord verschillende wijnen te proeven, waarbij we onze smaakbeleving invulden op ons ‘wijnwiel’. Zo werd een chardonnay vergeleken met een ochtenddouche, gezelligheid, spontane kus van een vreemde. Bij de sauvignon blanc kwamen associaties als borrelen met vriendinnen, rollebollen in het gras, eerste lentezon. Een viognier deed denken aan flirten, dame met pit, zwemmen bij maanlicht. Voor de syrah rosé gingen de dromen onder andere naar een koude lentenacht, een terrasje, pootje baden in de zee, Champs Elysee. Voor de rode wijnsoorten waren de associaties duidelijk warmer zoals voor de merlot die voor sommigen stond voor liefde, onder een dekentje bij de open haard, vlees fondue en chocolade. En een cabernet sauvignon kiest men bij een goed gesprek, intiem, met goede vrienden, samen plannen maken. Bij een shiraz dacht men meer aan mysterie, dansen op tafel, flamenco dans, beweging, koken met kruiden. Door je eigen associatie op te schrijven zal je snel leren welke wijn voor jou bij welke gelegenheid past.

Alle wijnen van Wild Pig zijn vegan, te koop bij Albert Heijn en zitten in de lichtste glazen flessen. Door het gewicht van de fles te reduceren van 500 gr per fles naar 410 gram is er per fles minder materiaal nodig en hoeft er minder gewicht over de weg, hetgeen resulteert in minder CO2 uitstoot.

wild pig wijnen
Wild Pig verloot onder de deelnemende bloggers een wijnreis voor 2 personen naar Gigondas! De winnaar gaat in maart 2021 een weekend naar Frankrijk en krijgt daar een hotelovernachting met ontbijt, een diner voor 2 en een workshop van Wild Pigs Nederlandse sommelier Jasper in de wijnkelder van het merk.

Party spel Geef een Hint

Eenmaal aan de wijn maakten we kennis met party spel Geef een HINT van Asmodee. Een hilarisch spel dat je in 2 teams speelt. Maakt niet uit hoeveel spelers per team. Op de doos staat geschikt voor spelers van 15 jaar, dat is inderdaad wel handig omdat je veel kennis moet hebben over spreekwoorden, liedjes en een grote woordenschat. Maar als je jongere kinderen in een team zet met ouderen, gaat dat natuurlijk ook prima. Of als je het laat spelen door een groep tieners. Hoe dan ook: het is hilarisch! Er komt nog een aparte review online met winactie, maar HINT is hét spel deze zomer.

Even kort door de bocht kies je een kaartje waarop al een hint wordt gegeven. Yoga houdingen uitbeelden bijvoorbeeld, ‘bij de drogist’ tekenen, praten over ‘gemaakt van aardappel’ of liedjes neuriën van André van Duin. Dat zijn dus de 4 categorieën. Op de achterkant van zo’n kaartje staan dan de items die geraden moeten worden door je teamgenoten. Voor elk goed antwoord verdien je een punt, voor foute antwoorden krijg je punten aftrek. En raad vooral niet hét verboden woord! Dan gaan er 2 punten af. Bij de liedjes van André van Duin is dat verboden antwoord ‘Ik ben Joep Meloen’, de goede antwoorden – die je dus moet neuriën zijn: Nederland die heeft de bal, Pizzalied, De balletjes van de koningin, Willempie en Ik wil met jou wel 7 weken. Je moet die liedjes maar net kennen dus (ik ken alleen die over de balletjes niet, maar dan scoor ik dus al geen punten met die). Op de boot veranderden we al snel een paar spelregels naar onze eigen smaak en hebben we vooral verschrikkelijk gelachen! Hilarisch om dingen als een baby baren uit te beelden in de categorie ‘dingen die je in je blootje doet’, slagroomsoezen te tekenen in de categorie gebakjes, Franse chansons neuriën en nog veel meer. Lachen gegarandeerd!

Goodiebag

Als goodies kregen we allemaal een gerecyclede sleutelhanger mee van Starboard Boats. Verder een envelop met 4 vrijkaarten voor het PIT Veiligheidsmuseum, waar je alles kunt vinden over Politie, Brandweer en Ambulance. Op mijn blog kun je er 2 reviews over lezen, van Marjolein en Esther. Wij gaan daar deze zomer dus zeker ook een keer met de skelters crossen! En leuke samples van Aquabeads waar mijn dochters graag mee knutselen en van de schattige Sylvanian Families, kleine dierenpoppetjes waar ook hele poppenhuizen van te vinden zijn.

goodiebag
Ik kwam thuis met een mooi pakket goodies!

Kortom het was een zeer geslaagd event! Binnenkort doen we het nog een keer met andere bloggers en later dit jaar gaan we varen met nieuwe merken en producten. Mocht je interesse hebben in de Blogboot als blogger, webshop, pr-bureau of merk om eens mee te varen, mail me dan op info@marstyle.nl Heerlijk om op zo’n ontspannen manier merken en bloggers bij elkaar te brengen!

Heb jij al eens door de grachten van Amsterdam gevaren?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.