Fijne picknick vakantietips gehoord op de Blogboot

Ben je graag buiten? Dan zijn de picknickproof vakantietips die werden gedeeld op de Blogboot met thema ‘vakantie’ fijn om even mee te pikken. Wandelen, varen of fietsen in Giethoorn, het Groene Hart, Innsbruck (in Oostenrijk) of juist in je eigen omgeving, deze tips en noviteiten komen van pas bij het onthaasten tijdens je vakantie of weekend. Lees je mee? 

picknick vakantietips

Bootje varen in Giethoorn

Dit was de eerste keer dat de blogboot in Giethoorn heeft gevaren. Ik was nog nooit in het ‘Venetië van het Noorden’ geweest, maar ben er later die week nog eens met mijn kinderen naartoe gegaan. Giethoorn ligt in de kop van Overijssel en veel plekken in het dorp zijn alleen per boot bereikbaar. Onze rondvaartboot vertrok van Hotel de Harmonie (een kindvrij hotel waar enkele bloggers hebben overnacht) met schipper Jan die ons tijdens de privé rondvaart in Giethoorn alles vertelde over de geschiedenis van het dorp en naastgelegen natuurgebied.

blogboot giethoorn vakantie
De boot vertrok vanaf Hotel de Harmonie in Giethoorn. Voor deze vakantie editie was er een Crossnet soccer en volleybalnet opgezet.
  • Wist je dat vroeger de rijke mensen een pannendak hadden? De rieten kap – wat tegenwoordig vanwege de schaarste rijkdom uitstraalt – was voor de armere bewoners. Overigens wordt er bij Giethoorn nog steeds riet geoogst voor dakbedekking. Een rieten kap gaat zo’n 40 jaar mee.
  • Wist je dat hier turf gewonnen werd? Zo zijn de ondiepe plassen ontstaan (net als in Reeuwijk overigens, dat verderop in dit artikel aan de orde komt). Het is het leefgebied van onder meer de zeldzame zwarte stern en veel bijzondere libelle soorten. 

Booking.com

In Giethoorn kun je leuk wandelen langs het water, waar in het weekend tal van toeristen per fluisterboot, punter, sloep of waterfiets onder de bruggetjes doorvaren. Erg leuk om te bekijken en natuurlijk nog leuker om zelf te doen! Tijdens onze rondvaart (op een rustige regenachtige maandag) genoten we van de mooie tuinen, bloeiende natuur vol jong leven en schilderachtige bruggetjes.

blogboot giethoorn vakantie
Zo mooi! Al dat groen, hier en daar jonge eendjes.
blogboot giethoorn vakantie
In Giethoorn kun je overal bootjes huren.
blogboot giethoorn vakantie
Heerlijk tot rust komen als je naar buiten kijkt, op de boot was het gelukkig droog.

Doe je mee met een potje Crossnet?

Tijdens je vakantie, picknick of meetup met vrienden wil je natuurlijk iets leuks doen. Doe je mee met een potje Crossnet? Dit is ’s werelds eerste four square volley- en voetbalspel voor op het strand, in het park of in de tuin. Binnen enkele minuten heb je het opgezet in zand of gras. Binnenkort volgt een extra aanvulling voor waterpolo.

crossnet volleybal
Dank aan Nicol van Olivette.nl voor deze leuke foto.

Wij speelden – na uitleg door importeur Brookline – de volleybal versie  van deze funsport. Dit net is in hoogte verstelbaar voor volwassenen en kinderen. Erg leuk: je speelt het met z’n vieren ieder in een eigen vak. Alleen de speler in het 4e vak (welk vak dat is bepaal je zelf) kan punten scoren. En je draait dus steeds door naar het volgende vak. Ik heb een exemplaar gekregen en neem deze mee op familieweekend en ga hem ook voor het scoutingkamp van mijn dochter beschikbaar stellen.

blogboot giethoorn vakantie
Erg tof dit spel! Mijn dochter wil na het schoolvolleybaltoernooi op volleybal en heeft zelf een bal gekocht, van Crossnet kregen we een set om deze 4-speler variant op elk gewenst grasveldje te kunnen spelen!

Deze nieuwste funsport is ook verkrijgbaar in een stoere voetbal-editie die lijkt op foot volley. Crossnet Soccer is perfect voor trainingen en het ontwikkelen van techniek op het gebied van de bal hooghouden, zelfs voor de meest getalenteerde voetballers. Simpele regels en het wedstrijdelement zorgen dat het leuk is om te spelen voor zowel topsporters als families en vrienden.

voetbal crossnet hooghouden

De spelregels voor het spelen van Crossnet

Verzamel minstens drie van je vrienden en nummer de velden van één tot vier. Het spel vereist minimaal vier spelers, dus één speler per veld. Je kunt een oneindig aantal spelers toevoegen, zet ze gewoon buiten veld nummer één zodat ze kunnen deelnemen wanneer iemand wordt uitgeschakeld. De regels zijn eenvoudig. Het doel is om je tegenstanders ‘uit te schakelen’ door de grond in hun vak te raken. Eén treffer per persoon, drie als je in teams speelt. De winnaar is de eerste speler die elf punten bereikt met een voorsprong van twee punten.

amsterdam light festival blogboot
Ook van Brookline: voetballen die bij beweging oplichten in het donker! Ideaal om sportief te zijn bij schemering.

Oh, had ik al gezegd dat deze sets in een handige opbergrugzak zitten? Neem je dus zo mee on the road naar dat leuke sportveldje, de camping of strandje. Crossnet is een grote hit in de Verenigde Staten en is nu ook in Nederland verkrijgbaar bij onder andere Intersport, Daka Sport, De Wit Schijndel, Bol.com. De adviesprijs bedraagt 149,95 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Brookline, de importeur. Deze ken je ook van KanJam en de glow in the dark variant van dit spel.

Laptop aan de fiets met New Looxs

blogboot giethoorn vakantie
Heel handig! De hippe tassen van New Looxs kun je zo aan de fietsdrager hangen en met het klittenbandje goed vastzetten. In de tas zit bovendien een stevig laptopvak. Ik heb de mijne direct meegenomen op de volgende Roompot vakantie!

Je laptop meenemen op de fiets of vakantie? De moderne Tendo van het Brabantse merk New Looxs is een fietstas, handtas, schoudertas én laptoptas in één. Eentje die qua design een stuk vrouwvriendelijker is dan de meeste exemplaren. Het Forest Antraciet exemplaar – prachtig printje! – dat ik van dit mooie merk mee kreeg, heb ik direct meegenomen op een weekendje weg: ideaal voor de laptop en werkliteratuur. Alles paste moeiteloos in deze ruimte tas.

new looxs laptop fietstas

De Tendo fietstas voor dames heeft een moderne bladeren print en details in lederlook. Dankzij het zeer ruime hoofdvak, de vele kleinere extra vakjes en een gewatteerd vak speciaal voor een laptop, neem je al je spullen goed georganiseerd mee. Tover de tas in een handomdraai om tot hand- of schoudertas, dankzij de verborgen bevestigingshaken en afneembare schouderband. De tas met Forest print is er in een antraciet, blauwe en rode uitvoering en er zijn meer dessins. Je kunt ze kopen bij onder meer Bol.com, een zelfde New Looxs tas als die ik heb is 71,95 euro. Grote plus: er zit een speciale regenhoes in voor om de tas! (Ook ideaal op de boot.)

tendo fietstas

Nederlandse moeders doen alles op de fiets

Kortom het is een tas die deze zomer goed van pas komt. Of je nu je laptop meeneemt naar een lekker terrasje bij het pannenkoekenhuis in Bodegraven waar je kinderen zich ondertussen op het springkussen vermaken of dat je er de nodige hapjes, hamamdoeken om op te zitten en koele drankjes instopt voor een picknick tijdens een mooie fietstocht door de polder van het Groene Hart (bij Bodegraven-Reeuwijk) of bijvoorbeeld  natuurgebied Weerribben Wieden (bij Giethoorn): er kan genoeg in en je hangt hem stevig vast aan de bagagedrager. Nederlandse moeders doen sowieso veel op de fiets.

Uit onderzoek van New Looxs onder ruim 300 moeders blijkt dat 87% bijna dagelijks met kinderen en boodschappen de fiets pakt, omdat dit gezond, duurzaam en leuk is. Moeders voelen zich (althans 89%) blij en trots als ze met hun kinderen op de fiets zitten. En 95% denkt dat kinderen zich later veiliger in het verkeer zullen bewegen als je ze al jong meeneemt. Hoe we ons als moeder ‘stoer’ voelen op de fiets? Veel oefenen en je zelfverzekerd voelen. Extra voorzichtig fietsen helpt volgens de meerderheid niet.

Lees ook: OOTD: ben ik hip in mijn designer regenjas?

review agu seq regenjas op de fiets

Op de Blogboot hadden we nog een discussie over dat in Duitsland alle kinderen verplicht een fietshelm dragen, dat het voor Belgen heel normaal is en dat je het in Nederland ook steeds vaker ziet. Mijn kinderen hebben nooit een helm gedragen. Zelf vind ik fietsen met en zonder kinderen altijd wat  ongemakkelijk en als ik daar dan zelf ook nog een helm bij zou moeten dragen (en de kinderen) zou ik het denk ik helemaal niet meer doen. Te veel gedoe. Maar de meningen zijn daar dus over verdeeld en voor steeds meer mensen is het de normaalste zaak van de wereld. Ligt er maar net aan wat je gewend bent.

Lees ook: Lekker met je kindje op de fiets!

blogboot giethoorn vakantie
Sodastream deed haar nieuwe bio smaken (met minder suiker) in de goodiebag.

Sodastream

Als je gaat picknicken, dan wil je natuurlijk graag een lekker koel drankje mee. Zeker met zonnig weer moet je voldoende drinken, dus doe genoeg flessen in je New Looxs fietstas. Wij hebben zelf thuis een Sodastream apparaat en op de boot werden de nieuwe BIO limonade smaken gepresenteerd: in een glazen fles (gemaakt van gerecycled glas) en met minder suiker. Ik koos de Klassieke limonade smaak uit om thuis te proberen.

sodastream bio limonade

De nieuwe smaken zijn biologisch, 100% plantaardig, glutenvrij, bevatten géén gemanipuleerde voedingselementen, géén conserveringsmiddelen en géén kunstmatige smaak- of zoetstoffen. Het bevat uitsluitend hoogwaardige en biologische vruchten, waardoor de pure, natuurlijke fruitsmaak optimaal tot zijn recht komt. SodaStreamBÍO bevat minstens 50% minder suiker dan traditionele frisdranken. En je kunt er dus zelf je bruisdrankjes van maken. Ik schreef er in dit artikel al over. De Bio siroop is 5,99 euro. 

blogboot giethoorn vakantie
Voor onze Sodastream flessen kregen we een hip jasje mee zodat je de frisdrank koel kunt houden als je het mee neemt op vakantie (of naar een picknick).

Daarnaast kregen we een leuk jasje mee voor om de Sodastream flessen. Je ritst deze open en dicht en hiermee blijft jouw drankje lekker koel. Voor het picknicken klaarmaken, dan in de koelkast en vlak voor vertrek de koelhoud sleeve om en in de tas. Ideaal met een dagje uit! We mochten kiezen uit leuke prints: eentje met deels panterprint en een houtlook. Een bottle sleeve koop je voor 9,99 euro. De nieuwe BIO smaken en de sleeve om je frisdrank koel te houden, zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar bij Sodastreamstore. Ik verwacht deze sleeve veel te gaan gebruiken, ook tijdens lange autoritten!

blogboot giethoorn vakantie

Buitengewoon Bodegraven Reeuwijk

Lekker wandelen, varen of fietsen door de polder van het Groene Hart? Namens mijn eigen gemeente Bodegraven-Reeuwijk mocht ik de bloggers op de boot een warme fleece deken geven, om heerlijk onder te kruipen tijdens een boottochtje of ’s avonds buiten op het terras. In het nieuwe toeristische informatiepunt in Bodegraven aan de Marktstraat, kun je allerlei tips vinden voor een dagje uit. Plaatsgenoten opgelet: je haalt hier gratis ansichtkaarten (leuk om te versturen tijdens je staycation) maar ook routekaarten voor leuke wandel,- en fietstochten en informatie over bijzondere bezienswaardigheden in de buurt. Er zit ook een cadeaushop want het is gevestigd in het vernieuwde Kaasmuseum!

kaasmuseum bodegraven

We kregen kaartjes met verschillende fietsroutes en een wandelroute mee en die laatste – afstand 3 kilometer door het centrum van Bodegraven – wil ik met mijn kinderen wandelen, want we kunnen prima starten vanaf opa en oma die langs de route wonen. Grappig: de route loopt ook langs het huis in de Mauritsstraat waar ik geboren ben! Ook heel leuk met kinderen is trouwens de Avonturenroute in Reeuwijk. Bezoek je de regio met volwassenen? Dan moet je de bierwinkel van Brouwerij de Molen op je lijstje zetten, je kunt daar overigens heerlijk eten en terrassen. Een rondleiding door de brouwerij – met proeverij – maak je op afspraak, aanrader ook! (Ik vond het heel leuk. In september ga ik voor het eerst naar het bierfestival.)

Booking.com

Ben je op citytrip in Gouda (dat dit jaar het 750 jarig bestaan viert) of verblijf je in Landal Reeuwijkse Plassen dan is het heel leuk om eens door de polder te wandelen of fietsen. Ga ook langs bijvoorbeeld Romeins verdedigingswerk Fort Wierickerschans, haal een ijsje bij De Zoete Inval en fiets langs de Hollandse Waterlinie voor een close up view van watertoren Pietje Potlood.

pietje potlood polder met koeien bodegraven

Lees ook: 

blogboot giethoorn vakantie
Innsbruck Tourism gaf ons een mooi magazine, opgesteld met hulp van bloggers die er geweest zijn die hun beste tips geven voor je stedentrip in deze Oostenrijkse stad.

Met de trein naar Innsbruck deze zomer?

De laatste bestemming die zich presenteerde met een prachtig magazine is het Oostenrijkse Innsbruck. Het Innsbruck magazine is een initiatief van Check-in PR in samenwerking met Innsbruck Tourismus. Het idee van het magazine was om de avonturen in regio Innsbruck van verschillende Nederlandse bloggers te gebruiken om een leuk magazine samen te stellen! Innsbruck en zijn omgeving staat overwegend bekend als een echt wintersportgebied dat makkelijk te bereiken is met de trein en het vliegtuig vanuit Nederland. Maar zoals het jullie vast niet ontgaan is, schijnt de zon nu volop, ook in regio Innsbruck!

fietsen in innsbruck

De stad en zijn prachtige omgeving leent zich namelijk ook voor een veelzijdige zomervakantie. Dit komt door de unieke combinatie van stad en natuur. Een prachtige trail lopen door de indrukwekkende bergen en vervolgens op een terrasje neerploffen in het levendige stadscentrum, het kan allemaal in Innsbruck en omgeving!

Booking.com

Met de kabelbaan of de e-bike hoef je niet heel sportief te zijn om te genieten van de alpien-urbane levensvreugde. Innsbruck is een charmant stadje, dat tussen historische gebouwen en moderne architectuur een gevarieerd panorama voor een machtige bergcoulisse ontvouwt. Tijdens het flaneren langs de Innpromenade komt deze bergcoulisse achter de beroemde gekleurde huizenrij heel bijzonder tot zijn recht.

gekleurde huizen innsbruck

Ben je meer geïnteresseerd in de bekende bezienswaardigheden: vertrouwde, maar ook geheime hoekjes van de stad ontdek je heel individueel en gemoedelijk op de „Walks to explore“. Zeven thematische wandelingen nodigen uit om de stad vanuit verschillende perspectieven te benaderen, op ongewone paden omhoog en dwars door Innsbruck. Weg uit de drukte, hup de beleving in: tussen de Bergisel skischans en de  Sillschlucht, in de historische wijk Anpruggen of in de sporen van de Habsburgers.

Lees ook:

Heb jij picknickplannen deze zomer? Of lijkt een bezoek aan Giethoorn, het Groene Hart of Innsbruck je wel iets?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.