KanJam; de spelregels van dit stoere buitenspel met frisbee + win

Ja, het is mooi weer! Op naar de dagjescamping, het strandje in de buurt of een fijn grasveldje of schoolplein een paar straten verderop. Fijn om buiten te spelen en elkaar weer op te zoeken. Een tof coronaproof outdoorspel voor 2 teams is KanJam. In Amerika is het al jaren een hit en nu moet ook Nederland er aan geloven. Tof cadeau idee voor vaderdag om de hele familie of je vriendengroep van de bank af te krijgen. Je speelt het met 2 KanJam tonnetjes, een frisbee en vrolijke energie. 

kanjam spel
Dit is KanJam.

Is jouw papa te porren voor een spelletje met de kinderen? Heeft hij focus en richtingsgevoel? Dan is KanJam zijn cadeau. Moet zeggen dat deze single, niet zo sportieve mama het ook leuk vindt om met haar kinderen te spelen. Het is frisbee met net een beetje extra. Het doel is om de gele disk in of tegen de zwarte ‘kan’ te werpen, eventueel geholpen door je medespeler die hem met een handbeweging erin dunkt (jamt). De afstand tussen de tonnetjes en spelers moet 15 meter zijn.

kanjam frisbee spel
Je mag zelf de stickers op de tonnetjes plakken. Deze zitten plat in de doos en vouw je eigenhandig in elkaar. Voor het opbergen kun je ze eventueel weer plat maken.

Plat opbergen

De KanJam Original Kit bestaat uit een neon gele disk en twee zwarte kans. Je vouwt die zelf in elkaar (en plakt de stickers er op) en kunt ze voor plat opbergen of meenemen op vakantie ook weer plat maken.

Wat zijn de spelregels?

KanJam dankt haar populariteit aan haar sportieve karakter en eenvoudige spelregels, wat het populair maakt bij jong en oud. Laat je niet misleiden door het minimalistische design van het KanJam spel, want het vraagt focus, concentratie en teamwork om de gele disk in de zwarte ton te werpen. De tonnetjes staan 15 meter uit elkaar en de twee spelers nemen ieder plaats achter de zogeheten ‘kan’. De uitdaging is om te scoren door de disk direct in de het tonnetje te werpen of hem door je teamgenoot met een handbeweging te laten ‘jammen’ (dunken). KanJam werd in de jaren ’80 in Amerika uitgevonden en heeft wereldwijd miljoenen fans. Het spel is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en licht in gewicht, dus ideaal voor onderweg.
In dit filmpje een korte demonstratie en uitleg van de puntentelling:

Kortom:

 • Instant win als de frisbee zonder hulp door de gleuf gaat
 • 3 punten als je partner de frisbee in de ton dunkt
 • 2 punten als je partner de frisbee tegen de ton aan mept
 • 1 punt als de frisbee zonder hulp de ton raakt
 • Bij exact 21 punten óf een ‘instant win’ is het spel afgelopen

Wat is onze ervaring?

Positief punt om te lezen dat je dit ook in de gymzaal kunt spelen, de materialen maken geen krassen op de vloer. Best moeilijk om de frisbee in de ton te krijgen. Is het voor jou geen probleem? Dan kun je het altijd moeilijker maken door de twee tonnetjes wat verder dan 15 meter uit elkaar te zetten (of iets dichterbij als het juist te lastig is). We zijn even simpel begonnen qua puntentelling, met 1 punt tegelijk. Onze KanJam teams bestonden uit mijzelf, 2 meisjes van 10 en een meisje van 8. Leuk om buiten te spelen maar we zijn niet heel fanatiek geweest. Met meer mensen op een grasveld zal het nog leuker zijn, zeker als je een beetje competitief bent. Het spel is eigenlijk bedoeld voor iedereen vanaf 11 jaar. Ons testteam was dus aan de jonge kant, maar aangezien de regels zo eenvoudig zijn geen probleem. Enige lastige is dat ze nog niet altijd goed opletten en er dan zo per ongeluk een frisbee tegen het hoofd kan komen… Ondanks dat vonden ze het toch gezellig om lekker met mama buiten te spelen!

Verkoopadviesprijs € 39,95. Alle materialen zijn 100% recyclebaar. Verkrijgbaar bij outdoor- en sportwinkels en online. Een extra disk in coole neon kleur of Glow in the Dark uitvoering heeft een verkoopadviesprijs van € 9,95. www.kanjam.eu

Winactie

Zin gekregen om lekker buiten te spelen? Of lijkt het je leuk als vaderdag cadeau of bedankje voor de meester op school namens de klas? Doe dan mee aan de winactie! Ik mag van KanJam Europa een spel verloten onder mijn lezers. Met wie ga jij dit leuke frisbee spel spelen als je wint? Laat het weten in een reactie onder dit artikel en je maakt kans.

De winnaar is geworden: Arjan Passenier! Heel veel plezier met buitenspelen, ik ga je mailen voor de afhandeling.

Welk buitenspel is nog meer een leuke tip? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Mariska zegt:

  Dat lijkt me heel leuk om te doen met ons eigen gezin.

 2. elisabeth maria martina zegt:

  met inmiddels 8 kleinkinderen is dit leuke spel natuurlijk bijzonder welkom
  we gaan regelmatig picknicken in het park dan gaat dit mooie spel zeker mee

 3. Berendina Jaasma zegt:

  Wat ziet het er leuk uit ik heb drie kleinzoons en die zijn dol op spelletjes. Dit lijkt me geweldig zo met de zomer voor de deur

 4. tamara roosen zegt:

  leuk voor op vakantie op de camping!. Dan kunnen onze kids er met veel andere kinderen veel plezier aan beleven. En natuurlijk voor thuis ook ideaal. In onze straat zijn veel kinderen en ze spelen regelmatig allemaal samen buiten op straat. Een wedstrijdje met deze game is dan natuurlijk erg leuk

 5. Tamara zegt:

  Wat tof, we zochten nog een leuk cadeau voor muffendag (meester-en juffendag) en dit is toch wel heel tof met de hele klas om te spelen! Wat ook leuk is om buiten te doen: voetbal & veldhockey. En in bomen klimmen natuurlijk (de vloer is lava!)

 6. Marijke zegt:

  met mijn kleinzoon!

 7. Silvis Moud zegt:

  Leuk! Frisbeeën blijft leuk, voor jong en oud. Dit zouden we met onze kinderen hier op het veldje op de buurt kunnen doen. De kinderen uit mijn groep 7 zouden dit ook vet vinden! Dus ja graaaaaaag!!

 8. sunny zegt:

  De kinderen zijn echte buitenkinderen en zullen heel blij worden van dit spel. Weer eens iets anders, leuk om te doen !!

 9. Jeanine zegt:

  We zijn momenteel de buitenspelletjes aan het ontdekken met onze dochters. We spelen voetbal of kubb en dit spel klinkt alsof het helemaal in ons straatje past.

 10. Iris Bakker zegt:

  Dit zou mijn vriend en onze kids echt te gek vinden, top spel voor op de camping, ik doe graag mee

 11. Helemaal leuk voor in de klas, ik maak graag kans (:

 12. Lynn zegt:

  Wat leuk! Dit zouden wij met de hele familie spelen, gegarandeerd lachen en veel plezier@

 13. Marian B zegt:

  Wat een leuk spel. Perfect voor in onze grote tuin. Ook leuk om mee te nemen op vakantie naar de camping ofzo.

 14. Mariska zegt:

  Oh wat leuk!! Ik zag het laatst voorbij komen en wilde het cadeau doen aan een dagbesteding waar wij gebruik van hebben gemaakt, leek me zo leuk! Ik doe graag mee aan de winactie??

 15. Annie den Uijl - Oudshoorn zegt:

  Doe heel graag mee, super leuk om met de kleinkinderen te spelen.

 16. Arjan Passenier zegt:

  Lijkt me geweldig om met mijn kinderen en hun vriendjes/vriendinnetjes te kunnen doen!

 17. Anita Kempenaers zegt:

  zou leuk zijn om dit eens uit te proberen met de kleinkinderen

 18. Brenda van Zanten zegt:

  Oh dit zou ik zo graag spelen
  met ons gezin en vrienden/vriendinnen. Hou van spelletjes zeker buiten ?.

 19. Linda de bode zegt:

  Wij zijn KUBB fans en hebben een mooi grasveld om dit met 3 dochters te spelen. De middelste is 11 dus we vallen grotendeels in de doelgroep

 20. elisabeth maria martina mols zegt:

  dit is natuurlijk heel erg leuk om met mijn 2 oudste kleindochters te spelen, dit gaat vast niet gauw vervelen. ook leuk op de camping tijdens de zomer vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.