OOTD: ben ik hip in mijn designer regenjas?

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa het regent! Wat een perfect moment om een outfit of the day te schrijven over mijn ‘designer’ regenjas van AGU. Ik liet deze onlangs al zien in mijn weekoverzicht, maar nu dan de wat uitgebreidere review. Veel mama’s zullen het wel herkennen denk ik? Voor de kinderen heb je de leukste regenjasjes gekocht (mijn dochters hebben van die schattige Kiddorables in de vorm van een poesje en een zeemeermin), maar wat trek je zelf aan om ze door weer en wind naar school te brengen? Of de regenkap over je kinderwagen, maar zelf zeiknat regenen? Herkenbaar toch?

Er werd mij pas gevraagd of ik er niet graag wat hipper uit zou zien in de regen? De verlepte mama-look is inderdaad toch niet helemaal mijn ding, dus dat leek me wel wat. Ik doe tenslotte niet voor niets mee aan een styling workshop om ‘mijn look’ en uitstraling vooruit te helpen. Classy in plaats van trashy is wat ik zoek. AGU dacht dat hun nieuwe SEQ regenjas hier aan bij kon dragen dus ik koos de kleur Steel Blue uit omdat die mooi bij mijn ogen kleurt.

Mijn ervaring met de SEQ regenjas van AGU

Wat als eerste opviel toen ik de regenjas bekeek, was dat hij er meer als een gewone jas uitziet. Vroeger had ik altijd van die plakkerige ‘plastic’ regenjassen (en broeken) aan als ik 10 kilometer naar school in Gouda moest fietsen. De SEQ van AGU heeft weliswaar een luchtgat op de rug en is waterdicht, maar verder zijn de look & feel heel anders. Deze regenjas ziet er ontzettend luxe uit! Dat mag ook wel voor de 119,95 euro die je ervoor betaald, maar dan heb je dus ook écht kwaliteit. Hij zit erg comfortabel, zeker voor het regenjassengenre. En hij ziet er dus mooi uit. Zeker geen straf om hem te dragen dus!

De reacties op deze jas

Ik trok de SEQ voor het eerst aan toen mijn ouders op visite waren. Mijn moeder wil hem nu ook hebben. Het outfit of the day beoordelingspanel (mijn ouders en mijn man) waren onder de indruk van de kwaliteit van de jas, de stof en de functionaliteit van het ontwerp. Ze vonden hem ook nog eens mooi staan. Hij heeft een beetje een A-lijn waardoor de onderkant mooi kokert en de jas dus netjes afkleed. Ook Liesbeth, die voor mij foto’s maakte van de kinderwagentest en de fietstest, vond de jas erg mooi. Zoals je ziet is de capuchon ook afgestemd op volumineuze kapsels, waardoor je hem ook met een paardenstaart goed op kunt hebben. Met de capuchon op oogt het toch wat kneuteriger natuurlijk, maar is ie niet fabulous zonder?

Geschikte regenjas voor op de fiets of achter de kinderwagen

Uiteraard wilde ik alle functies van deze regenjas graag uitproberen, en mijn kapotte auto droeg eraan bij om de tests uit te voeren. Tijdens een flinke bui liepen wij dus in regenjas (eeps, die van de oudste is eigenlijk te klein!) naar school. Ik bleef droog, de druppels bleven netjes op de stof liggen.

Van Liesbeth mocht ik haar kinderwagen en lieve zoontje even lenen, terwijl zij foto’s maakte. Toen de meisjes klein waren en ik gebonden was aan lopend boodschappen doen met de duowagen, had ik het probleem dat je met deze jas niet meer hebt. De duowagen was voorzien van een regenhoes, zelf had ik een regenjas van mijn man aan… maar je handen en polsen… drijfnat bij elke bui! Met de SEQ jas heb je daar geen last meer van, je ritst de zijkanten open en de jas waaiert uit. Nu kun je door het beethouden van de lussen aan de binnenkant je kinderwagen duwen zónder dat je handen en je boodschappennetje nat regenen.

Ook op de fiets heb je dat probleem bij een flinke bui. Je hoeft niet bang te zijn dat door de wind je jas van het stuur afwaait, want je houdt de lussen en het stuur vast. Tijdens het fietsen waait de jas wel iets op, maar mijn handen bleven bedekt. Heel erg praktisch en je hebt alle bewegingsvrijheid. Door het luchtgat aan de achterzijde voelt het ook niet zo snel zweterig.

Conclusie

Ik vind de jas zelf erg mooi, hij heeft een luxe uitstraling maar is bovendien ontzettend praktisch. Hij zit lekker dus je trekt hem graag aan als de lucht er dreigend uitziet en je toch op pad moet. Zelf vind ik het open kunnen ritsen van de jas om hem over je stuur of kinderwagen te kunnen draperen ideaal. Eigenlijk is die oplossing zo simpel… Dat niemand er ooit eerder op is gekomen? Hij is natuurlijk wel aardig aan de prijs, maar als je veel op de fiets zit of met de wandelwagen door de regen moet is dit ideaal. Een stuk goedkoper dan een nieuwe auto  😆 AGU werkt ook alleen met hoogstaande materialen en is ‘designed to feel good’. Je kunt de SEQ hier kopen in de kleuren Steel Blue, Olive (olijfgroen) en Anthraciet.

Lees ook:

Hoe vinden jullie de AGU SEQ? Fiets je veel door de regen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.