Avifauna in de regen

Na weken fervent sparen, heb ik aardig wat dagje-uit-vouchers van de Jumbo verzameld. Het was er alleen nog niet van gekomen om ze te gebruiken, tot nu. Kleuterlief ging op schoolreis, dus mijn peuter en ik zouden een lange dag samen hebben. Perfect om samen ook iets leuks te doen! Ik zocht iets dat lekker in de buurt is en waar papa en zus niet al te jaloers op zouden zijn. Het werd Avifauna: gratis parkeren, dieren, peuterlief heeft nog gratis toegang, slechts 10 minuten rijden. Dankzij Jumbo kreeg ik 5 euro korting en betaalde ik 10,50 euro toegang. Benieuwd of Avifauna ook leuk is in de regen? Lees dan verder.

avifauna in de regen

Mijn kleuter had ik wijselijk een regenjas meegegeven. Voor de peuter en mijzelf was ik deze gadget vergeten… Gelukkig is haar jasje redelijk waterafstotend. Met buggy, broodjes en lekkers in de tas begonnen we gezellig. Ik had haar verteld dat Avifauna een vogelpark is en papa verklapte dat hij vroeger vaak in de speeltuin te vinden was. Het park gaat om 9 uur open en om half 10 parkeerden wij vlak naast de ingang, tja maandag en regen 🙂

avifauna in de regen

Avifauna is gelukkig groen van opzet met veel grote bomen die de regen een beetje tegenhielden. Er zijn veel plaatsen waar je even droog kon staan of zitten. Onze route leidde al vlot naar de tropische hal waar het droog en warm is. We hadden geluk, want de vogels daar kregen net eten. Leuk om te zien! Ik vond ook de vrije gebieden erg leuk, mooie beplanting en gaaf voor mijn meisje om tussen de vogels door te lopen. De neushoornvogel (wel in een hok uiteraard) die zijn tak als trampoline gebruikte, maakte het meeste indruk op haar.

avifauna in de regen
In de tropenhal beslaan de glazen van je bril

Buiten zijn we door de vele buien niet overal even lang blijven kijken. Even gezwaaid naar de pinguins en meteen door naar het babyzwaantje dat we van onder een afdak konden bewonderen. Ook fijn was het grote afdak met bankjes eronder bij het gebied waar een emoe en een kraanvogel een renwedstrijdje hielden. Genoeg plekjes om even droog te blijven, gelukkig.

avifauna in de regen
Schminken als een prinses

Nieuw voor mij was het gebied met de Maki’s. Je komt hier door een vrij vogelgebied langs het water met talloze ooievaars, pelikanen, etc waar voor de kinderen allemaal balanceerboomstammen langs de route staan. Lekker uit de buggy en lopen/balanceren dus. Het was net even droog/minder nat. Dan ga je door een deur en kom je in het gebied van de halfapen, ze zaten goed verstopt in de bomen en onder afdakjes. Mooi stukje wandelroute, wel veel brandnetels.

avifauna in de regen

Onze broodjes aten we op naast de flamingo’s, onder een afdak uiteraard. Het bleef flink regenen dus we hebben niet alles in het park gezien, maar ik vond het genoeg voor de kleine meid dus op naar de speeltuin. In de overdekte speelhal kocht ik voor 2 euro een amusementsbandje, waarmee ze onbeperkt in bepaalde attracties mocht. Eerst samen in het spookhuis en toen flink wat ritjes in de draaimolen. Het hoosde buiten! Tussendoor werd ze nog geschminkt als prinses. Toen het even droog was mocht peuterlief op een graafmachine plaatsnemen. Voor het enorme springkussen vond ik het veel te nat. Stukje speeltuin gedaan en toen naar huis. Bijna thuis viel mevrouw in slaap. De buurvrouw zag ons aankomen en zei: “ik weet niet waar jullie geweest zijn, maar zo te zien was het erg leuk!” Dat klopt 🙂

Al met al zijn we niet heel lang weg geweest, van 9.15 tot 12.45, maar voor een peuter was het lang zat. Ondanks de regen hadden we een fijne dag samen. Na de dut haalden we grote zus van de bus en heb ik de meiden lekker in een warm bad gezet :-).

Lees meer over dierentuinen

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.