Leuke uitstapjes met kinderen in Bodegraven-Reeuwijk eo

Op vakantie in het Groene Hart? Bijvoorbeeld in Landal Reeuwijk? Of woon je in Bodegraven-Reeuwijk en zoek je leuke uitstapjes om met je kinderen te doen? Op deze pagina bundel ik alles wat ik tegenkom en natuurlijk dé uitjes die zeer geslaagd waren met mijn eigen kinderen. Zelf houden we een staycation in Bodegraven en met deze lijst kan ik vooruit qua inspiratie. Heb je zelf nog tips, laat dan vooral hieronder een reactie achter. Dan zet ik het erbij.



Alpaca Langeslag – Alpaca boerderij waar je ook kinderfeestjes kunt geven, Kockengen (30 minuten van Bodegraven)

Archeon in Alphen a/d Rijn – niet zo geschikt voor hele jonge kinderen, wel leuk vanaf de basisschool leeftijd.

archeon
Fotomomentje in het Archeon.

Avifauna in Alphen a/d Rijn – zie onze review van een bezoek aan Avifauna in de regen.

Avonturenroute wandelen in Reeuwijk – start bij de Reeuwijkse Plassen (en gaat dwars door Landal heen).

Baaspop – muziekfestival in het najaar voor 18+, toegangskaarten noodzakelijk.

Ballorig in Alphen a/d Rijn – overdekt kinderspeelparadijs.

Boerderij De Deel in Nieuwerbrug aan den Rijn – kindvriendelijk restaurant waar je tussen de gangen door koeien en schaapjes kunt aaien, zie onze review. // restaurant is gesloten helaas

Boerenlandfair Waarder – fair op een boerenerf in Waarder, markt en activiteiten als een koeiendans en schapen scheren.

Bootje huren – bij het Wapen van Reeuwijk kun je een fluisterboot huren en lekker varen over de plassen. Ook bij Loetje en Landal Reeuwijk kun je terecht voor bootjeshuur, kanovaren bij de Reeuwijkse Plassen is ook ontzettend leuk.

kano kinderfeestje reeuwijk
Kano huren bij Landal Reeuwijk.

Brick King Nieuwerkerk a/d IJssel – Lego winkel waar je ook kunt spelen, er zijn speelochtenden en je kunt er een Lego feestje geven. Helaas gesloten in 2021… gelukkig is er in Gouda ook een Lego winkel en kun je ook naar de Westfield Mall in Leidschendam of naar Lego Discovery Centre in Scheveningen. // winkel is gestopt helaas, je kunt er nog wel voor kinderfeestjes legokisten huren

Brouwerij De Molen – volg een rondleiding door de bierbrouwerij of ga er lekker eten na een bezoek aan de Zustertuin. Eens per jaar is hier het internationaal bekende Borefts Bierfestival, lees gerust mijn bierfestival verslag.

Creahuys in Hazerswoude Rijndijk – workshop leren haken.

De Barista in Alphen a/d Rijn – koffiecorner met speelgoed voor de kinderen en wifi in een grote boeken- en spellenwinkel. Heerlijke taartjes en koffie én je kunt er high teas voor kinderen boeken.

De Munt – in dit restaurant zit in de oude kluis (met originele kluisdeur) een speelkamer waar je kinderen zich kunnen vermaken terwijl jij rustig tafelt. Ga je de trap omlaag dan is er nog een flipperkast.

Evertshuis – af en toe zijn er kindertheatervoorstellingen en films. In het Evertshuis is ook de bibliotheek gevestigd waar je binnen kunt lopen om samen een boekje te lezen.

Fietstocht Struinen en Vorsen – er staan verschillende tochten op de website. Je kunt gratis fietsroutes en wandelroutes ophalen in het Kaasmuseum in Bodegraven.

Fort Alpha – buitensportlocatie met obstacle run en klimparcours voor kinderfeestjes en teambuilding, maar je kunt ook ‘gewoon’ een kaartje kopen om vrij te trainen.

Geitenboerderij ’t Geertje in Zoeterwoude – superleuke geitenboerderij, gratis toegankelijk en je kunt er pannenkoeken eten of een creatieve workshop voor je kids boeken. En natuurlijk geitjes een flesje geven.

IJssalon De Zoete Inval – het lekkerste ijs in de verre omtrek en allemaal zelf gemaakt. Ze hebben ontzettend veel smaken! Je kunt er ook een high tea doen.

Intratuin Ter Aar – zelf lekker shoppen en in het midden is het restaurant met de kinderspeelplek. Ik ging er toen de meisjes nog klein waren vaak heen met slecht weer, konden ze dieren kijken en spelen. Leuk uitstapje.

IVN – organiseert regelmatig leuke natuuractiviteiten zoals een slootjessafari, open imker dag, libelle cursus, kanovaren etc. Je tikt je woonplaats in en krijgt dan te zien wanneer er iets wordt georganiseerd.

Jurrassic golf Gouda – nog niet geweest, maar de foto’s zijn veelbelovend, je kunt hier midgetgolven tussen de dinosaurussen.

Kaasboerderij De Graaf – we zijn hier nog niet geweest, maar ze organiseren regelmatig open dagen en je kunt er kinderfeestjes organiseren. Er is een boerderijwinkel en ze geven rondleidingen.

Kaasmuseum Bodegraven – midden in het winkelcentrum van Bodegraven, narbij leuke terrasjes en prijswinnende ijssalon, lees vooral de review van het Kaasmuseum door Lisanne.

kaasmuseum bodegraven
Foto: Lisanne

Kersen eten in Hekendorp – nog niet gedaan, maar lijkt me heel erg leuk!

Kinderboerderij De Oude Zustertuin – heerlijke plek om even te spelen of picknicken, er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Oh, en de bierwinkel van De Molen is hier vlak naast.

Kinderfeest – gratis tijdens de eerste zomervakantieweek. Elk jaar weer een groot succes. Noot: het is wel vanuit het Christelijke geloof qua liedjes enzo.

LiefsFabriek in Hazerswoude-Dorp – cadeautjeswinkel waar ze leuke creatieve workshops geven en waar je kinderfeestjes kunt geven. Is inmiddels ook helaas gesloten.

Limespark – mooie fiets- of wandelroute. Er is hier een natuurspeeltuin aan het water waar je leuk kunt picknicken, mits de hondenbezitters hun honden aangelijnd houden (verderop is een hondenstrand en hondenlosloopgebied).

McDonalds Bodegraven – need I say more? Met glijbaan buiten, speelruimte binnen en ze hebben Angela.

Museum Gouda – kindvriendelijk museum (vlakbij de Lego winkel)

coldcase tentoonstelling
Coldcase tentoonstelling in Museum Gouda.

Museum Paulina Bisdom van Vliet – een museum in Haastrecht. Vernoemd naar de dame wiens huis het oorspronkelijk was en sinds 1923 als museum opengesteld. Weet niet of het ook voor jonge kinderen geschikt is, wij zijn hier nog niet geweest.

Open Kwekerijdag – Boomkwekers uit Boskoop en Reeuwijk openen dan hun deuren voor het publiek. Je kunt dan zien hoe tuinplanten gekweekt worden en er zijn veel activiteiten voor kinderen. Parkeren en toegang is gratis.

Pannenkoekerie ’t Veldhuis – pannenkoekenhuis met grote speeltuin waar ook een paardje en geitjes rondlopen, heel groot springkussen en gratis wifi op het terras. Ideaal. Noot: de bediening is niet heel vlot, dus je moet lang wachten.

pannenkoekerie
Bij Pannenkoekerie ’t Veldhuis.

Pathé Zomerbios – voor 5 euro een kinderfilm bekijken. De vijf films in de Pathé Kids Zomerbios elk jaar anders.

Pietje Potlood in de Meije – de karakteristieke watertoren die je al van veraf kunt zien.

Pony middagen – via Morein in Nieuwerbrug. Soms kun je ook via het Bravo! programma van de gemeente aanmelden.

Puha – pizzafeestjes en kids disco, ze zijn groot genoeg voor klassenfeesten tot 200 kinderen. De kinderfeestjes gaan vanaf 10 kinderen en sinds kort hebben ze ook een boot (drijvend terras noemen ze het) waarmee je een rondvaart kunt boeken.

Reeuwijkse Hout – leuk strandje waar je kunt zwemmen als er geen blauwalg heerst, hier zijn ook wandel- en fietsroutes. Sinds kort is er ook een freerun parcours op het strand aangelegd.

Restaurant ’t Zwaantje – is wel chic, maar heeft buiten en binnen faciliteiten om de kinderen te vermaken, hier ons verslag.

Rijnkadehaven – vertrekpunt historische rondleiding op dinsdagochtend.

Slot Zuylen – op dit kasteel kun je ook een kinderspeurtocht doen.

Speeltuinen – natuurspeeltuin aan de Brandschouw in Nieuwerbrug, de Oude Zustertuin in Bodegraven (achter de Albert Heijn, vlakbij Brouwerij De Molen), de Mosweide in Reeuwijk.

Streekmarkt Bodegraven (laatste zaterdag van de maand in de zomer) – met aaibare diertjes en veel leuke ambachten om te zien. (Geloof dat ze dit in 2019 hebben afgeschaft.) Op het Raadhuisplein is het elke dinsdagochtend markt.

Streekmarkt Woerden (elke zaterdag van 9-17.00 uur).

Streekmuseum Reeuwijk – hier kun je zien hoe de Reeuwijkse Plassen door turfwinning zijn ontstaan. (Alleen op zaterdag en zondag open.)

Suppen in Reeuwijk – via de Sup & Watershop bij het Landal vakantiepark.

Toost Foodtruck Festival – erg leuk event, ik hoop niet dat het eenmalig was maar hier onze ervaring.

Trekkertrek Familiedag Koudekerk a/d Rijn – bekijk hier ons verslag van een paar jaar geleden. Heel erg leuk en vooral erg betaalbaar!

Vakantiespelen – geweldige kinderspeelweek met tent voor de kleintjes, huttenbouw voor de wat grotere kids en crew voor de tieners. Zo’n 1300 kinderen worden de hele laatste zomervakantieweek vermaakt en op vrijdagavond kijkt het hele dorp naar de optocht.

huttenbouw
Huttenbouw van Vakantiespelen Bodegraven, de kinderen slapen ook een nacht in hun bouwwerk. 

Varen in Reeuwijk – Turfvaartocht, wetlandvaartocht, tocht door Gouda of juist een vaartocht met informatie over vissen en vogels kun je boeken bij Watersnip.

Wandelingen Struinen en Vorsen – gratis op te halen in het Kaasmuseum Bodegraven.

Nieuwkoopse Plassen – watersafari van Natuurmonumenten (verschillende data) of bijvoorbeeld het Pimmetjespad (kano- en wandelroute). Bootje huren.

Zeemeermin fotoshoot Reeuwijk – via de Sup & Watershop bij het Landal vakantiepark.

Zwembad De Fuut Reeuwijk – openlucht zwembad.

Zwembad De Kuil Bodegraven – zwembad met binnen- en buitenbad.

En voor actuele evenementen kijk je hier in de agenda, oa Borftlive, kermis, dorpendag, najaarsmarkt, tent event, bruisend reeuwijk en nog veel meer in de zomermaanden.

En er is uiteraard nog veeeeeel meer te doen. Welke dingen ben ik nog vergeten? Is een lijst met leuke speeltuintjes handig? Zijn er nog meer leuke kinderworkshops (eenmalig voor vakantiegangers) te boeken in de regio?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.