Legoland Discovery Centre in Scheveningen aan de boulevard

Dagje Scheveningen gepland én houden jullie van Lego? Afgelopen week is aan de boulevard – naast Sea Life – Legoland Discovery Centre geopend. Een leuke ondergrondse attractie met bij de uitgang een Lego winkel vol zeldzame dozen zoals die van het Deense Legoland themapark. Wij mochten afgelopen woensdagmiddag een kijkje nemen en de kinderen waren er na een paar uurtjes spelen nog lang niet uitgekeken!

legoland discovery centre scheveningen
Je herkent het aan de grote legoblokken en de giraf!

Wat is er allemaal te doen in het Discovery Centre?

Je komt binnen in de winkel en gaat dan met de lift naar beneden. Een Lego lift! Daar krijgen je kinderen uitleg over hoe en wat. Mijn dochters kregen een keycord met opdrachtjes waar ze bij verschillende speelzones een stempel in konden zetten. Daarna renden ze direct naar de Lego Friends zone waar je aan losse tafeltjes kunt bouwen of iets kunt toevoegen aan het grote bouwwerk in het midden. Deze mama ging ondertussen eerst maar even rustig, prikkelvrij aan de koffie in het afgeschermde bouwcafé, waar ik allerlei bekende bloggers weer ontmoette die ik al lange tijd niet had gezien. Hoe leuk dat dit weer kan?

Heel erg gaaf is het miniland in het midden, waar met meer dan 1 miljoen bouwsteentjes 22 iconische gebouwen uit Den Haag zijn nagebouwd. De Pier van Scheveningen ontbreekt uiteraard niet, maar ook Paleis Noordeinde en Den Haag Holland Spoor zijn hier van Lego te vinden. Met knopjes kun je de boel op sommige plekken in beweging brengen.

legoland discovery centre scheveningen

Een opsomming van de speelzones:

 • Den Haag Miniland
 • Een meet & greet met een levensgroot Lego poppetje
 • Creatieve workshop van een Lego master
 • Lego Friends
 • Bouw & Test met raceauto’s
 • Schud & Shake zone
 • Pirateneiland om te klimmen
 • Duplo park voor de allerkleinsten
 • Ninjago laserparcours om doorheen te rennen
 • Ninjago bouwzone
 • Fantasie Express treintje
 • 4D bioscoop (met 3D bril, wind en water)
 • Lego shop vol populaire én zeldzame sets

Wat vonden wij het leukste?

Twee uur was eigenlijk niet genoeg om alles te beleven. Everything is awesome, om er een lego quote in te gooien. Mijn kinderen zijn écht gek op Lego en spelen er veel mee. Daarnaast vertelde mijn dochter me in de 4D bios dat ze met haar zusje alle 9 seizoenen van Ninjago op Netflix al meerdere malen heeft gezien. De films die we in de bios te zien kregen waren ons hoogtepunt, vooral de eerste die in Lego City afspeelt was hilarisch. Ik heb me kapot gelachen en ik was niet de enige in de zaal, heerlijk. Overigens zat ik precies op een plek waar je er best heel nat van werd, hahaha. In de Ninjago film die daarna werd vertoond werd gelukkig iets minder met water gesproeid.

Wat kost dat?

Een ticket voor 2 uur spelen kost 16,50 euro, na deze 2 uur wordt de attractie compleet gereinigd! Werkelijk alles staan ze te poetsen en de bouwblokjes gaan schoon weer terug in de bakken. Kinderen tot 2 jaar kunnen gratis mee. De attractie is vooral leuk voor kinderen die graag met Lego spelen, dus de basisschoolleeftijd (tot een jaar of 13). Ben je echt fan? Dan koop je voor 95 euro een jaarkaart, waarmee je standaard 5% korting ontvangt in de Lego shop en elk bezoek een gratis kopje koffie kunt halen. Verder is het mogelijk om een combiticket met Sea Life te boeken.

Dagje Scheveningen met kinderen

Omdat 2 uurtjes best kort is, hebben wij er meteen een heerlijk ‘dagje’ van gemaakt. We hadden het kunnen combineren met een bezoek aan Sea Life of de trampolines langs het strand, maar wij hebben even op een hamamdoekje op het zand gezeten zodat de jongste richting zee kon rennen en in de golven springen. Daarna zijn we richting Skyview De Pier gelopen omdat deze mama een bucketlist item wilde afstrepen: een rondje in het reuzenrad met de kinderen. Na afloop bleven we nog even op het terras van Skyview zitten, omdat er wat bungeejumps plaatsvonden en we dit tof vonden om te zien. Vanaf de pier zelf heb je overigens ook een geweldig uitzicht over het strand en de zee. Daarna nog even fijn neerploffen bij een leuke strandtent (met kindermenu’s) voor een hapje eten en na de files weer naar huis. Wat een heerlijke middag was dit!

Je vindt Legoland Discovery Centre aan de Strandweg 13K in Scheveningen.

Wij hebben geparkeerd in de BKS Parking aan de Zwolsestraat en dan is het nog zo’n 5 tot 10 minuutjes lopen. Je herkent het aan de enorme giraf van Lego die daar op de stoep staat.

Staat een Legoland (attractie of winkel) bezoekje bij jou op de planning deze zomer?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.