Flamingo’s op de Trekkertrek

Ons bezoek aan de Trekkertrek Familiedag afgelopen zaterdag stond in het teken van flamingo’s. Ikzelf, oma en de meisjes trokken voor de #mamachallenge2015 de polder van Koudekerk in voor een uitstapje naar dit event dat ieder jaar grootster is opgezet dan het jaar ervoor. Als kind vond ik het reuze spannend om te kijken hoe mijn ooms het deden bij de Trekkerbehendigheidswedstrijden. Nu hebben we 5 minuten trekkers gekeken die het parcours tussen de trek-wedstrijden weer in orde maakten en ons vermaakt met al het andere entertainment dat geboden werd. Flamingo’s dus 🙂

DSC_0002

Flamingo’s? Yes, mijn peuter droeg haar favoriete jurk van Mees en de kleuter was gehuld in die leuke flamingo jurk van Lovestation22 waar ik eerder over schreef. Na het gratis parkeren en aanschaffen van 2 kaartjes á 10 euro (kinderen tot en met 6 jaar zijn gratis), maakten we een gratis SOS-armband met mobiel nummer voor de meiden.

Bertje Doperwtje! We hoopten al dat hij er weer zou zijn met zijn leuke liedjes
Bertje Doperwtje! We hoopten al dat hij er weer zou zijn met zijn leuke liedjes

Toen zagen mijn dochters hun held van vorig jaar, waar ze die ochtend al over gesproken hadden: Bertje Doperwtje! En Bertje gaf mijn kleuter direct een persoonlijk concert met zijn gitaar, hij zong “Zeg lust jij een flamingo op je boterham? Nou, ik niet!” Hilarisch, maar kleuterlief was nog niet ontdooit omdat we net binnenkwamen. Het was nog iets te spannend. Eenmaal thuis werd over dit lied nog lang gesproken.

Grote wielen heeft zo'n trekker
Grote wielen heeft zo’n trekker

We bekeken wat mooie nieuwe trekkers, maakten leuke foto’s en luisterden naar muziek van een draaiorgel. Van oma kregen de dames een centje om te geven. De ultieme budgettip voor dit soort events: neem oma mee! Haha. Ik heb overigens wel haar entreekaartje getrakteerd hoor 😉 zo erg zeikerig ben ik nu ook weer niet. Toen kwamen we bij de kinderattracties. Tal van opblaaskussens om op te springen, om vanaf te springen, om te glijden, om doorheen te kruipen… Er stonden grote kranen met trampolines en tuigjes waarmee de kinderen heel hoog konden springen. Mijn meisjes wilden ook wel, maar er stond een erg lange rij. Oma ging daarom met de peuter door naar een mooi springkussen, terwijl mijn kleuter in de zweefmolen mocht.

De zweefmolen was superstoer!
De zweefmolen was superstoer!

Dat was gaaf en stoer! We liepen vervolgens langs een kleine kinderboerderij met geitjes, ezels, ganzen, kippen. Erg leuk. Er was een babygeitje ontsnapt en ik heb hem gevangen. Konden de meiden hem even aaien, want hij was erg schattig. Ook super met dit mooie weer was de bootjesvijver waar kinderen een fijn stukje konden varen. Dat wilden mijn meisjes ook graag doen.

Zelf een bootje besturen!
Zelf een bootje besturen!

Daarna roosterden we een broodje aan een grote stok boven een vuurtje, dat we vervolgens opsmikkelden op het bijbehorende terrasje. Even uitpuffen van al dat leuks. Er kwam genoeg entertainment voorbij. Van oma mochten de dames hier nog iets uit de grabbelton halen. Toen gingen we door naar de schminktent, waar ook een ballonkunstenaar zijn kunsten vertoonde. Heel erg knap! Als je kon raden wat deze meneer aan het maken was, mocht jij op de stoel plaatsnemen. Poldermama raadde de flamingo! Dat was goed dus flamingo-girl mocht op de stoel plaatsnemen en kreeg een prachtig ballonkunstwerk op haar hoofd.

Zet een flamingo op je hoofd want dat is leuk!
Zet een flamingo op je hoofd want dat is leuk!

Ondertussen stonden oma en de peuter in de rij voor het schminken. Het was hier erg druk, maar de dames waren blij met hun schmink. Nogmaals, dit kost dus allemaal niets extra! Alleen je eten en drinken moet je betalen, maar limonade is gratis aan de bar verkrijgbaar voor kinderen tot en met 12 jaar. We gingen nog een keer in de zweefmolen, nog een keer uitgebreid in een springkussen met glijbaan en hebben uitgebreid een lieve pup van 8 weken geaaid die een tante van mij bij zich had.

Hij heet Beer, wat een schatje he?
Hij heet Beer, wat een schatje he?

We genoten van alle muziek en muzikale attracties. Er waren fietsacrobaten en een acrobate die in een lint hangend haar kunsten vertoonde. We zagen holbewoners, we aten een broodje bij Bollies Beenham, we bekeken miniatuurvrachtwagens op een parcours en grotere ‘miniatuur’ vrachtwagens die over het terrein reden. Het was een heerlijke dag! Ik kan dit uitje aan iedereen uit de regio aanraden, een aantrekkelijk geprijsd eendagsminiattractiepark waar je zelf je consumpties mee mag nemen. Wij gaan volgend jaar weer!

Ezeltje aaien bij de mini-kinderboerderij
Ezeltje aaien bij de mini-kinderboerderij

 

De holbewoners op het hunebed krijgen een high 5
De holbewoners op het hunebed krijgen een high 5

 

Oh ja, er waren ook nog trekkers bezig met een wedstrijd...
Oh ja, er waren ook nog trekkers bezig met een wedstrijd.

 

Met enorme sprongen bewogen er twee reuzehagedissen over het terrein, gelukkig hadden ze tijd voor een momentje met de kids
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.