Wandelen met kinderen: de Avonturenroute in Reeuwijk

Zin in een gezellige wandeling met je kinderen? Onlangs is de Avonturenroute in Reeuwijk geopend, een mooie natuurwandeling met op de 2 kilometer lange wandelroute 11 speeltoestellen verstopt. Ik las erover in de krant en aangezien wij graag wandelen bij de Reeuwijkse Plassen, was ik ontzettend benieuwd. Nergens stond echter het begin van deze wandelroute aangegeven… We hadden het startpunt gelukkig snel gevonden: doorrijden tot het einde van de weg, rechts parkeren en vlakbij de (nieuwe) schommels staat het bord van de Avonturenroute!

avonturenroute wandelen reeuwijk

Op het bord aan het begin van de route kun je zien hoe de route loopt en waar de speeltoestellen te vinden zijn. Verblijf je op vakantiepark Landal de Reeuwijkse Plassen? Dan kun je de route ook starten op de parkeerplaats naast de ijssalon.

De lengte van de route is precies goed voor kinderen van 6 tot 13 jaar, voor wie deze route bedoeld is. De speeltoestellen zijn voor jongere kinderen minder geschikt. De wandelroute is dan ook niet kinderwagenfriendly en gaat hier en daar door zacht gras en over baggerige paadjes. Je wandelt door een prachtig natuurgebied. We hoorden een koekoek in de verte en vlak over het pad voor ons namen vogels een duikvlucht. Het is echt een avontuurlijke wandelroute!

>> Lees ook Spannende kinderwandelroute: het Wolvenspoor

Er staan her en der paaltjes die de route markeren, maar niet op cruciale punten waar wij deze verwacht hadden. Het is dat ik vooraf goed op het bord met de routekaart had gekeken en bekend ben in de omgeving.

We hebben meteen ook de natuurspeeltuin op Landal bekeken, ik was nog niet eerder op dit vakantiepark geweest. Een blik op het routebord vertelde me later dat deze geen officieel deel van de route uitmaakt, maar er is een toffe kabelbaan dus met wat jongere kinderen toch zeker het loopje waard.

Op de route zou ook een trekpont moeten zijn, waarmee je naar de overkant kan… deze zijn wij niet tegen gekomen. Achteraf blijkt dat we niet langs het terras van Landal hadden moeten lopen, maar daar achterlangs waar kinderen druk aan het suppen waren. Daar zou het pontje ergens moeten zijn. Wij hadden echter dorst en zijn dus op het terras van Mercato bij Landal geploft voor de lekkere zelfgemaakte ijsthee en een stokbroodje met dip. (Bitterballen hadden ze niet…)

>> Lees ook Kinderwandelroute: het Dieren ABC in Zeumeren

Bij ieder speeltoestel staat een bordje waarop een leuke opdracht staat, voor de echte enthousiastelingen. Mijn dochters van 8 en 10 jaar vonden het slingeraapje spelen, het blotevoetenpad en het lange balanceerparcours aan het einde de leukste items. Van het doolhof hadden ze meer verwacht, maar als je hier met meerdere kinderen tikkertje kunt spelen is het waarschijnlijk erg leuk. Daarom hebben we de hele klas van de jongste gevraagd om de route een keer met z’n allen te lopen als afsluitfeestje van dit schooljaar. 

Heb jij deze avontuurlijke wandelroute voor kinderen midden in het Groene Hart van Zuid-Holland al ontdekt?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nicolette zegt:

    Het pontje is er al niet meer. Wij zijn vandaag geweest en de route andersom gelopen dus moesten we bij het pontje eindigen.die was er niet meer en op het route bord daar vlakbij was ook een nieuwe route geplakt waar het pontje niet meer in voorkwam. Helaas.

    1. Marguerita zegt:

      Oh wat jammer zeg, dat is dan al heel snel weggehaald…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.