Spannende kinderwandelroute: het Wolvenspoor

Een boswandeling maken met je kinderen is hartstikke leuk, maar het is nog veel spannender wanneer er een verhaal om heen zit én je een beetje moet speuren. Poldermama las in de Buitenspeelgids van het Vechtdal Overijssel over wandelroute het Wolvenspoor in Stegeren. De aanbevolen leeftijd voor deze route is 6 tot en met 11 jaar, maar van Marketing Vechtdal mocht Poldermama hem uitproberen met haar dochters van 3 en 4. Hoe was dat?

wandelroute Wolvenspoor

De wandelroute start bij restaurant De Bootsman in Stegeren (bij Ommen). Daar koop je voor 5,95 een rugzakje met de wandelroute en de bijbehorende attributen: een toversnoepje om je kind in een wolf te veranderen, een verrekijker en een kompas. Deze ga je tijdens de speurtocht gebruiken, maar mijn meiden hebben de gehele route met de verrekijker om hun nek gelopen zodat ze alles konden bekijken. Zodra je de rugzak met route hebt, kun je bij de luisterpaal een legende horen over de wandelroute. Dan loop je door de voetgangerstunnel onder de weg door naar het zandpad waar je de eerst paaltjes met de afdruk van een wolvenpoot kunt vinden.

wandelroute Wolvenspoor Stegeren inhoud rugzakje
De inhoud van het rugzakje.
Je kunt deze route niet lopen met een buggy!

wandelroute Wolvenspoor
Welk dier is hier verstopt?

Beloning tijdens het wandelen

Tijdens de wandeling speur je steeds naar iets dat met wolven te maken heeft. Heb je het gevonden? Dan is er in de buurt een plaatje van een dier verstopt, dit moet je achterop invullen. Wij bleken een rups voor een worm aangezien te hebben, waardoor onze oplossing niet helemaal klopte. Gelukkig kreeg mijn kleuter alsnog de beloning voor het oplossen van de speurtocht.

wandelroute Wolvenspoor
Die verrekijker is echt wel heel stoer!

Afwisselend landschap

Het is echt een leuke route met veel afwisseling. Die afwisseling zit hem niet alleen in het soort opdracht, maar ook in de natuur: van dicht bos tot heide. Af en toe moesten we flink bukken en zoeken om het juiste pad te vinden. Gelukkig weet hun papa hoe een kompas werkt! Peuterlief raakte onderweg een deel van haar verrekijker kwijt, maar dat mocht de pret niet drukken.

wandelroute Wolvenspoor

Spelletjes voor onderweg

Voor grotere kinderen staan er bovendien nog leuke aanvullende spelletjes in het Wolvenspoor-boekje. Dan ben je nog langer zoet in het bos! Voor mijn meiden was het met alleen de speurtocht al spannend genoeg, we mochten vooral niet over wolven beginnen. Dat was al vrij snel toch te eng. Het zoeken naar het volgende paaltje en de verstopte dieren, vonden ze wel heel leuk. En alle paddenstoelen, dennenappels, beukennootjes en kleine kikkertjes die we onderweg tegenkwamen ook.

Meer tips voor activiteiten tijdens een boswandeling lees je bij Maudgeniet.

wandelroute Wolvenspoor

Toen we bij de Dassenburcht aankwamen was de peuter het zat. Toen moesten we echt ons best doen om haar te motiveren en wilde ze eigenlijk alleen op papa’s nek nog verder. Maar dat ging gezien de route niet overal en bovendien worden ook papa’s moe als ze een kind meesjouwen. Al met al was het Wolvenspoor ook met onze kids onder de 6 goed te doen. Het is een route van zo’n 2,5 kilometer en zoals op het boekje al aangegeven deden wij er inderdaad bijna 2,5 uur over: van 11 tot kwart over 1. Netjes toch?

Zoeken naar het plaatje voor de speurtocht.
Tip: Controleer na de wandeling iedereen op teken!

wandelroute Wolvenspoor

Onderweg was er van alles te beleven en te zien, de route loopt door een erg mooi gebied! Geen zwerfvuil tegengekomen ook (en natuurlijk ook zelf netjes onze papiertjes meegenomen). Wij hebben ervan genoten.

wandelroute Wolvenspoor

Leuk om met het gezin iets te ondernemen in de buitenlucht. Was het voor de peuter misschien net even te ver, voor de kleuter was het Wolvenspoor goed te doen. Zeker ook omdat zij zelf alle oplossingen van de puzzel mocht invullen, dat maakte het voor haar extra interessant. Een aanrader dus voor ouders met kinderen vanaf 4 jaar!

> Lees ook over de Avonturenroute in Reeuwijk

wandelroute Wolvenspoor

Lunch na afloop bij De Bootsman

Na afloop genoten we van een fijne lunch bij Restaurant De Bootsman, waar we ook de oplossing inleverden. Wel binnen, ondanks het prachtige weer… Direct nadat de drankjes op tafel kwamen, wisten de wespen ons te vinden. Met twee panische meisjes daarom snel verhuisd. Dat was ook praktisch, want binnen is een klein speelhoekje voor de kinderen.

wandelroute Wolvenspoor

En toen terug naar onze camping die aan dezelfde weg ligt. Mocht jij op vakantie gaan naar Camping De Kleine Wolf, dan is wandelroute het Wolvenspoor een budget-proof uitstapje in de buurt!

wandelroute Wolvenspoor
Oplossingen invullen in het speurboekje.

Lees ook:

Welke kinderwandelingen kun jij aanraden?

wandelroute wolvenspoor

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.