A&O Hostels, fijne budgetfriendly stop voor je roadtrip met kinderen

Heb je een verre vakantiebestemming uitgekozen? Dan is het fijn om onderweg bij een betrouwbaar hostel te kunnen overnachten. Wij reden naar een vakantieboerderij in Italië en deden op onze roadtrip 3 A&O Hostels in Duitsland aan. Volwassenen kunnen hier al slapen vanaf ongeveer een tientje per nacht en kinderen onder de 12 jaar slapen gratis. In dit artikel onze ervaring met A&O in Aachen, München en Nürnberg. Heb jij daar al eens geslapen?

A&O Hostel Aken

Met 24 hostels in 14 verschillende Duitse steden biedt a&o veel mogelijkheden om ons buurland eens goed te gaan verkennen. Alle a&o hostels hebben een centrale ligging en goede bereikbaarheid en met locaties in o.a. Bremen, Frankfurt en Berlijn, is er dan ook genoeg te zien. Overigens heeft de keten ook in Amsterdam en Rotterdam een vestiging en kun je overnachten in meer landen. Het motto is ‘everyone can travel’. Vooral gezinnen met kinderen heten ze graag welkom.

Herfstvakantie routekaartje aeno en roter hahn
Dit was onze route met 3 A&O Hostels om te overnachten in de herfstvakantie.

Grappig weetje: tegen 2025 wil A&O de eerste Europese hostelketen zijn, die klimaatneutraal is door hun eigen ecologische voetafdruk tot het minimum beperken en de rest compenseren.

Gezinsvriendelijke bestemming: kinderen zeer welkom

A&O Hostel Aken
Speelplek in de ontbijtzaal van A&O Aachen.

De gastenmix van a&o is heel divers en iedereen voelt zich thuis, van backpackers, soloreizigers, families en schoolgroepen tot senioren en zakenreizigers. Dat maakt a&o hostels ook zo interessant om te verblijven. Reis je als gezin, dan zit je op de juiste plek, want a&o heeft onlangs een belangrijke onderscheiding in de wacht gesleept. Analysebedrijf Service Value heeft in samenwerking met de Duitse krant Bild am Sonntag de gezinsvriendelijkheid van bedrijven onderzocht en a&o scoorde de ‘Zeer Tevreden’ waardering voor reizende gezinnen.

A&O Hostel overnachting Duitsland
Ontbijtmuntje in de bak doen is natuurlijk een leuk kinderklusje.

Alle a&o hostels bieden moderne stapelbedden, extra kinderbedjes, gastkeukens, wasmachines, all-you-can-eat ontbijtbuffet, speelhoeken en nog veel meer. Er zijn zelfs speciale familiekamers, ontworpen voor vier tot zes personen en kinderen verblijven gratis. Bij het boeken van een familiekamer zit je ontbijt inbegrepen, zijn de bedden voor de volwassenen opgemaakt en krijg je er 1 of 2 handdoeken en een badmatje bij voor de nacht.

A&O Hostel Aken
Midden in de stad, dus ook populair bij uitgaanspubliek en ideaal voor sightseeing.

Onze ervaring in de familiekamers van het hostel

Wij mochten voor deze review een overnachting in 3 verschillende hostels in een gezinskamer oftewel familiekamer uitproberen. Op alle locaties kon ik vlakbij parkeren. Twee keer was dit door onze late aankomst en het vroege vertrek zelfs gratis. Je kunt 24/7 aankomen en inchecken indien gewenst. Alleen in München kwamen we iets vroeger aan en heb ik – met dank aan de mogelijkheid om bij het hostel geld te wisselen voor de parkeermeter – 6 euro betaald.

A&O Hostel Aken
Ontbijtbuffet in Aken.

De medewerkers waren erg vriendelijk en behulpzaam op alle locaties. Je hebt bij alle a&o hostels snel toegang tot de gratis wifi en de snelheid daarvan is erg goed. De bedden sliepen overal prima en het beddengoed was kraakwit en schoon. Ook de douches heb ik overal geprobeerd en krijgen een dikke prima als beoordeling. Net als het ontbijtbuffet.

Ervaring bij A&O in Aachen

A&O Hostel Aken
Familiekamer in A&O Hostel Aken.

Wij waren op doorreis, maar dit hostel ligt midden in de stad. Een perfecte uitvalsbasis als je ook iets van Aken zou willen zien, winkelen of – zoals veel andere Nederlanders – hier uit wilt gaan op zaterdagavond. Je kamer is dan ook niet heel stil, je zit hier echt hartje stad. In de kamer boven ons waren mensen erg… van elkaar aan het genieten, laten we maar zeggen. De kinderen hebben dit niet gehoord gelukkig. Dit was de kleinste kamer van de 3, maar de douche en het toilet zaten als pluspunt beiden in een aparte ruimte. Helaas deed mijn nachtlampje het niet, maar we konden alle 3 tegelijk een streamingdienst op ons eigen device bekijken zonder haperingen.

Bekijk hier de roomtour:

Ervaring bij A&O in München Hackerbrücke

A&O Hostel overnachting Duitsland
Familiekamer in A&O Hostel München Hackerbrücke.

München kent 2 verschillende vestigingen, wij verbleven bij Hackerbrücke op een zeer rustige plek in de stad. Hier dus geen verkeersgeluiden en een veel grotere kamer. Zelfs met een tafeltje en krukjes en een kleine aparte ruimte voor je koffers. De douche en het toilet zaten hier in dezelfde ruimte met nog een gangetje met garderobe en een afsluitbare tussendeur. De ruimste kamer van de 3 hostels!

A&O Hostel overnachting Duitsland
Ontbijtruimte in A&O Hostel München.

De croissants en andere avondmaaltijden waren helaas uitverkocht, maar omdat wij geen puf meer hadden om een restaurant op te zoeken hebben de medewerkers voor ons wat fruit uit de ontbijtruimte gehaald. De kamer kreeg een dikke prima, zeker qua rust. Enige minpunt hier was een defecte lift. Later ontdekten we gelukkig dat er nog een andere lift vlakbij onze kamer zat. 

Bekijk hier de roomtour:

Ervaring bij A&O in Nürnberg

a&o hostel neurenberg
Familiekamer in A&O Hostel Neurenberg.

Op de terugweg reden we over Neurenberg. Daar zit A&O in een zone met veel hotels en restaurants. Weer op een wat drukkere plek qua uitgaanspubliek, maar niet zo druk als Aken. We hoorden dus af en toe een sirene ’s nachts, maar verder was het relatief rustig hier. Ik vond de locatie perfect!

a&o hostel neurenberg
Dit motto maken ze zeker waar, erg gezinsvriendelijk en heel fijn om hier te logeren wanneer je op een verre gezinsvakantie met de auto gaat.

We konden toevallig goed parkeren en liepen langs een Indisch restaurant richting de ingang. Na alle wegrestaurants met patat, was ik blij dat we iets anders konden eten en daarvoor niet ver hoefden te lopen. Pluspunt: in dit restaurant kun je om een doggybag vragen als je kinderen niet veel trek hebben, dus de restjes krijg je dan mee naar huis. (Ideaal na een lange dag in de auto en erg lekker eten.)

indisch restaurant neurenberg
Goed eten in het naastgelegen Indische restaurant en je kunt hier om een doggybag vragen als je kinderen weinig trek hadden.

Deze kamer was wederom erg ruim en had een aparte douche en aparte toiletruimte. Enige minpunt was een kapot gordijn, door voorgangers bijna helemaal losgetrokken. Ik heb dit de volgende ochtend bij de receptie gemeld zodat ze het kunnen repareren.

a&o hostel neurenberg
Laat iemand nu net de topografie van Duitsland moeten leren… Neurenberg hoeft ze dan weer niet te weten, maar Aken en München wel.

Leuk detail vonden we de landkaart in de ontbijtzaal, zeker omdat mijn dochter toevallig haar Duitse topografie nog moest leren.

Bekijk hier de roomtour:

Kortom: een aanrader met je gezin

Een hostel is bedoeld om er te slapen en verder niet teveel op je kamer te verblijven. Douchen, slapen in een familiekamer en ontbijten op alle drie deze locaties is ons goed bevallen. Wie met kinderen op een verre autovakantie gaat (zoals in ons geval naar Italië, maar een rondreis in Denemarken kan natuurlijk ook), vindt bij a&o hostels een prima plek om even bij te komen van de lange autorit. Er zijn ook ontspanningsruimtes aanwezig waar je spelletjes kunt doen, als je wat meer tijd hebt en even van de kamer af wilt.

ontbijt neurenberg a&o hostel
Ontbijtruimte in A&O Hostel Neurenberg (het was hier erg druk dus ik heb de foto even zo gemaakt, achter de sapbar is het complete buffet waar je kinderen ook zelf pannenkoekjes kunnen bakken).

De kamers zijn zeker ruim genoeg voor een extra campingbedje of 2. Bovendien is het een zeer budgetvriendelijke oplossing om te overnachten op weg naar je verre vakantieadres. Het hele gezin kan bij elkaar op de kamer slapen, wat in veel hotels toch vaak een gedoe is. Wij sliepen op 4-persoonskamers, maar voor grotere gezinnen zijn er ook 6-persoonskamers aanwezig. Ik kreeg daar al vragen over, dus tip!

roter hahn vakantie zuid-tirol
Even een appeltje eten en plaspauze houden onderweg. In Duitsland zijn veel parkeerplaatsen met toiletvoorzieningen langs de autobahn te vinden.

Over de hostelketen

a&o is in 2000 opgericht en heeft 40 hostels in 25 steden in negen Europese landen: Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Polen, Hongarije en Groot-Brittannië. De afgelopen twee jaar zijn vestigingen geopend in Rotterdam, Warschau, Boedapest, Edinburgh en een tweede locatie in Kopenhagen. Meer informatie op: www.aohostels.com.

Lees ook:

Heb jij al eens overnacht bij a&o hostels? Op welke locatie?

Klik hier voor de aanbiedingen van Wunderland Kalkar

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.