Keek op mijn Week: terug naar Nederland

Zo, ik had deze week echt even tijd nodig om bij te komen van de vakantie hoor. Of nou ja, persreis. Het was een werkvakantie. Waarbij ik als single mom erg veel kilometers maakte. Met “stau” en afgesloten snelwegen in Duitsland enzo. Thuis de vakantiewas, de ontplofte mailbox managen, de maandafsluiting en natuurlijk de nodige agendapunten van de kinderen, die allemaal op ‘mijn dagen’ lijken te vallen. Had jij ook zo’n vermoeiende week?

oberfahrerhof roter hahn
Laatste avond bij Oberfahrerhof in Zuid-Tirol.

Dag Oberfahrerhof, hallo A&O Neurenberg

Zaterdag pakten we alle spullen in. Een laatste keer ontbijten waarbij we het Oostenrijkse gezin gedag zeiden. Tassen in de auto. Koelkast leeg. Vuilnis en GFT naar de juiste plek. Nog even plassen. De boer en boerin hebben we helaas niet meer gezien, de sleutel gaven we af bij hun zoon. Om even voor 10 uur probeerden we in de auto spotify en google maps te koppelen aan het navigatiescherm van de 208. Ging niet in 1x goed, maar uiteindelijk hadden we een route én muziek!

ontbijtzaal roter hahn oberfahrerhof
Allerlaatste keer ontbijten bij Roter Hahn.

We reden eerst een uurtje over de Italiaanse bergweggetjes en kwamen toen weer bij de snelweg uit. Hoe dat werkt met de tolkaartjes was me inmiddels bekend. De meiden hadden weer de nodige films op hun laptop gezet en ik heb ze eigenlijk de hele reis niet gehoord. Behalve als ik een snoepje wilde tegen het ploppen van mijn oren. Of als er een plaspauze nodig was. 

tussenstop in Oostenrijk
Plaspauze in Oostenrijk.

Toen door Oostenrijk, langs München om einde middag aan te komen bij A&O Hostel Nürnberg in Duitsland. Ook hier hadden we mazzel qua vrij parkeren: we kwamen laat genoeg aan en op zondag is dat gratis. Er reed net iemand weg van de parkeerplaats achter het hostel en op weg naar de ingang passeerden we diverse horecapunten. Ideaal!  

raceauto mcdonalds
Ja ja, we hebben ook even aan Max gedacht. Deze bolide kwamen we tegen naast de McDonalds van Irschenberg in Duitsland.

Ik kreeg er al vragen over: het motto van A&O Hostels is ‘Everyone can travel’ dus niet alleen backpackers, maar juist ook gezinnen: in Neurenberg betaal je per volwassene 12 euro voor een overnachting (met handdoek) en je kinderen slapen gratis bij jou op de kamer. Ik kreeg deze overnachtingen voor de blog, maar lijkt me voor veel lezers een haalbare prijsklasse. Zeker als je ook single parent bent interessant voor een avontuurlijke roadtrip.

a&o hostel neurenberg

Voor dat bedrag hoef je geen luxe te verwachten, maar een ruime kamer die prima voldoet. Hoewel ik melding moest maken bij de receptie dat onze voorgangers één van de gordijnen hadden gesloopt. In deze kamer zat een aparte doucheruimte en een apart toilet, ideaal. Douche is ook prima trouwens, lekkere straal.

a&o hostel neurenberg
Het restaurant naas het hostel is een aanrader!

Wij zijn na het installeren naar het Indische restaurant Kohinoor ernaast gelopen. Ik was even klaar met de patatjes, dus een ware traktatie! Heerlijk gegeten, mijn oudste en ik gingen aan een alcoholvrije cocktail en we konden de restjes als doggybag mee naar huis nemen. Perfect voor na de volgende lange reisdag. Oh en dochterlief was blij, want ze kon hier de wifi van A&O gebruiken (ze was door haar databundel heen).

a&o hostel neurenberg

Stau, stau, stau

Zondag stapten we kwart voor 9 weer in de auto. Ook hier weer een ruime ontbijtzaal en de kinderen vonden het geweldig om hun eigen pannenkoekjes te bakken. A&O is als gezegd zeer op gezinnen gericht. Ik genoot van de koffie en een lekker broodje. 

a&o hostel neurenberg
Laat iemand nu net de topografie van Duitsland moeten leren… Neurenberg hoeft ze dan weer niet te weten, maar Aken en München wel.

Het eerste stuk van de reis verliep voorspoedig. Toen kwam Google Maps echter met een alternatieve route, die we door wegafsluitingen niet konden nemen. Door vage dorpjes een rondje gereden en uiteindelijk de auto stil gezet. Gelukkig kwam er meteen een lieve Duitse mevrouw naar ons toe, die aangaf waar we de snelweg weer op moesten richting Frankfurt (de route naar Würzberg volgen). Na weer een klein stukje snelweg bleek de A3 afgesloten en reden we achter de meute aan een omleidingsroute door de ‘middle of nowhere’. Vlak voor we de snelweg weer op konden, zagen we aan de overkant wel 50!!! brandweerauto’s, ziekenauto’s en politiewagens met zwaailichten aan… Geen idee wat er gebeurd was, maar het was flink. Terwijl we de snelweg opdraaiden kwamen ons nog 2 ambulances tegemoet rijden. 

bagage in de gang
Weer thuis. Zooi opruimen dus.

Daarna reden we lekker door… tot er wederom ‘stau’ (oftewel file) was. En niet zo’n klein beetje ook. Ik belde mijn ex op dat we later thuis zouden zijn dan verwacht, de route telde er zo 1,5 uur bij op aan reistijd. Over een stukje van 10 kilometer hebben we meer dan een uur gedaan… Daarna was er nog een stuk A3 afgesloten en moesten we omrijden. Nog wat file. En file. En na 2 uur kwamen we dan uiteindelijk bij een punt waar we konden plassen. 

Dat luchtte op. Het werd rap donker. Iets met de wintertijd die was ingegaan. En we bleven maar rijden en rijden… Ik was echt kapot! Hoe fijn was het geweest als ik het rijden even met iemand had kunnen afwisselen. Maar goed, dat was nu eenmaal niet zo. Ik had mijn heerlijke Sockwell steunkousen aan tegen kramp in de kuiten en dat is met zo’n lange rit wel echt een aanrader. Uiteindelijk arriveerden we pas 19.20 uur bij de vader van de meisjes thuis, die voor ons de restjes Indisch heeft opgebakken.

Gesloopt reed ik het laatste stukje naar huis. Haalde alleen de hoognodige bagage uit de auto en plofte op de bank. Mijn ouders hadden alle pakketjes bij de buren opgehaald, dus er stond wel een berg in de woonkamer zeker in combi met mijn bagage. Kon me even niets schelen. Thuis!

roter hahn pakketje
Dit zat in het pakketje dat we van Roter Hahn hebben gekregen: een lekker lokaal boerderijbiertje.

CV-monteur

Maandag zou er al vroeg een cv-ketel monteur komen, maar dat liep wat uit. Opa had mijn dochter nog even gedropt, omdat haar fiets bij mij stond. Nog even een knuffel. Ik liet haar de geveltuin zien bij de voordeur. Die was in onze afwezigheid aangelegd door de gemeente. Erg leuk, ik had ‘m gewonnen door een foto met aanvraag in te sturen. Met als argument dat op die plek altijd erg hoog onkruid staat. Mijn moeder had er alvast een winterviool in gezet <3. Zo lief!

bonnetjes scannen
Tijd voor de boekhouding… ik ging op persreis en nam mee terug: een zwik aan kassabonnetjes. Dit is slechts een klein deel.

Verder was ik zoals je begrijpt BRAK. Ik heb tassen uitgepakt, wassen gedraaid en ben zo goed als ik kon aan de ontplofte mailbox begonnen. Ondanks dat ik bij Roter Hahn (goede wifi) elke dag een uurtje had gewerkt, was er ontzettend veel dat moest gebeuren. Er werden dingen voorbereid en de nodige facturen gestuurd. 

perspakket blikopeners florius
Van Florius kreeg ik dit pakketje met vragen over de toekomst.

Ook pakte ik de perspakketjes uit die op me stonden te wachten. Zo leuk, een adventskalender van The Body Shop! Die wilde ik echt supergraag hebben. En een vragenkaartjespakket van hypotheekverstrekker Florius. Ondertussen werd mijn Limango bestelling bezorgd (dochterlief bleek alweer uit haar schoenen gegroeid en had een gymbroek nodig).

body shop adventskalender rood

Mystery visit proefrit

Dinsdag ging ik aan de slag met de mystery visit die mij was toegewezen. Dit keer bij een autodealer van BMW. Aangezien ik zelf druk aan het rondneuzen ben voor een nieuwe auto en het merk nog helemaal niet ken, vond ik dat wel leuk.

bmw ix3 elektrisch rijden
Rijdt als een zonnetje deze elektrische BMW, het is de iX3.

Ik mocht meteen ook een proefrit maken in de elektrische BMW iX3. Een feestje, lekker grote auto met allerlei fijne snufjes en hij reed als een zonnetje door de stad. Alleen jammer dat ze de radiozenders nog niet hadden ingesteld en het dus wat stil was. Waarbij ik onderweg ook mijn dochter nog zag fietsen, die net terug naar school reed vanaf de orthodontist. 

Tuintje en open dag middelbare school

Woensdag had de jongste een studiedag en pikte ik haar einde ochtend op. We reden langs de Welkoop om plantjes te kopen voor ons splinternieuwe geveltuintje. Meteen pikten we ook even de kerstshow mee, toch leuk om daar te neuzen. 

welkoop kerstafdeling

Na de lunch sloegen we aan het tuinieren samen. Verschillende buren kwamen een praatje maken met complimenten over hoe veel leuker het er nu uitziet in dat hoekje. Meteen ook de lavendel naast de voordeur flink gekortwiekt. Fijn gevoel dat alles weer een beetje netjes oogt. 

geveltuintje bodegraven
We hebben iets leuks gemaakt van het gewonnen geveltuintje.

Daarna moest ik weer aan het werk en had dochterlief plannen met oma. Op tijd het eten klaar, een ovenschotel van HelloFresh en die avond meteen weer door naar Gouda. Daar had de Antonius Mavo XL een open dag en we hadden er goede verhalen over gehoord. De oudste kon ondertussen thuis haar huiswerk maken. Mijn groep 7 kind vond het heel interessant allemaal en stelde belangstellende vragen, maakte escaperoom wiskunde puzzels en timmerde een boter-kaas-en-eieren spel in elkaar. De avond vloog voorbij.

open dag middelbare school

Laatste keer oogarts!

Donderdag staat de oudste al om 6 uur op en wilde ik haar voor 7 uur nog even uitzwaaien. Wanneer kan ik uitrusten van deze week? Vandaag in ieder geval niet, haha. In de ochtend kwam de schoonmaakster en maakte ik zelf ook de nodige meters. Werkt altijd lekker met een schoon huis. 

perspakket kneipp
Er kwam een leuk perspakketje binnen van Kneipp vol me-time producten.

Daarna dochterlief uit de klas gehaald en nog even een kort praatje met de juf gemaakt. We gingen voor de allerlaatste keer naar de orthoptist in het ziekenhuis. Voor het eerst toen ze 7 maanden was en nu is ze alweer 10 en is het klaar. De allerlaatste keer die nare oogdruppels. Waardoor ze niet kon gamen. Haar ogen zijn weer iets verbeterd en we genoten tijdens het wachten voor de laatste keer van een lekker taartje (of nou ja van een muffin) in het restaurant. Weer een periode voorbij…

oogarts hofpoort

Ondertussen appte de oudste dat zij vandaag met oma een theedate had, vanwege haar huiswerk. Er moet een stamboom worden gemaakt. Ze komen graag bij oma, die meiden van mij. Ik leek zowaar mijn werk weer een beetje op de rit te hebben. Voelde me behoorlijk uitgeput, dus al vroeg de groenten gesneden en daarna met een boek (dat ik moet reviewen) op de bank. Eten koken, kind helpen met huiswerk en de ander onder de douche bonjouren… Ik verheug me op zondag als ik uit kan slapen, haha.

Kind op scoutingkamp

Vrijdag kon ik in alle rust werken. De dag startte ook wat relaxter op. Na de lunch nam ik even een Synctuition momentje om mijn rug wat rust te geven. Wel was het later weer hectisch: er moest een tas gepakt worden voor scoutingkamp. Een kind naar scoutingkamp en op vrijwel hetzelfde tijdstip een ander kind naar musicalles waarbij we ook haar nichtje oppikken (en later weer thuisbrachten). 

Lees ook ons vorige weekoverzicht over de Roter Hahn vakantie in Zuid-Tirol.

Dit weekend bezoeken we het Spellenspektakel. Daar ben ik nog nooit geweest en het lijkt me echt superleuk! Ben jij hier weleens geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.