Wandelen met je hond in Noord-Brabant

Drie keer per dag maak ik een wandeling met Birdie. Je kan je voorstellen dat altijd hetzelfde rondje nogal gaat vervelen! Daarom ben ik altijd op zoek naar nieuwe wandelroutes. En het liefste een waar honden ook los mogen lopen. Laatste ontdekte ik er weer een: Molenheide in het Leenderbos.

Gastblog door: Esther Weemers

Goede bereikbaarheid natuurgebied

Vanuit de honden training in Asten reed ik via de snelweg meteen door naar Valkenswaard. Tussen Valkenswaard en Leende ligt een groot natuurgebied. En het is heel makkelijk bereikbaar. Heel fijn, want ik ben normaal altijd al veel tijd kwijt om met de auto de stad Eindhoven uit te komen.

Er is een groot openbaar parkeerterrein van Staatsbosbeheer langs het Strijperpad vanuit waar verschillende wandelingen starten. Op een groot bord staat aangegeven welke routes er allemaal zijn en hoe ver die zijn. Ik koos uiteraard voor de route waar de hond los mocht lopen, de Snuffelroute.

Lees ook: Op vakantie met je hond

Mooie natuur

Het was een mooi een uitgestrekt natuurgebied met naaldbossen, heidevelden en zandvlakten. Mooi dat je door verschillende soorten natuur loopt. En dat het een honden losloopgebied was, was ook wel te merken. Het was één groot honden paradijs. Je kan er overigens ook wilde dieren tegen komen. Dus zorg wel dat je hond onder appèl staat!

Leenderbos
Leenderheide. Foto: Shutterstock

Horecagelegenheden 

Na een lekkere wandeling was een terrasje wel lekker geweest, de zon scheen zelfs al! Helaas is er geen horecagelegenheid bij de parkeerplaats, en deze zijn we onderweg ook niet tegen gekomen. Manage de Molenberg en Pannenkoekenhuis de Clown zijn wel horecagelegenheden vanuit waar je ook een wandeling kan starten. Het pannenkoekenhuis is trouwens heel leuk voor kinderen. Ik kan me nog goed van vroeger herinneren dat je altijd een clown beeldje bij je pannenkoek kreeg. En er is een leuke speel gelegenheid met springkussen.

Lees ook: Woef Woef: een spelletje met hondenoren

Losloopgebieden voor de hond

Ben jij ook op zoek naar losloopgebieden voor je hond? Download dan eens de app “doggydating”. Hier zijn allerlei losloopgebieden te vinden. Maar er worden bijvoorbeeld ook wandelingen georganiseerd waarbij je kan aansluiten. Super leuk en makkelijk!

Andere wandelgebieden in de buurt van Eindhoven waar ik vaak kom zijn: Schuttersbos in Eindhoven, Sonse Bos in Son, Strabrechtse heide in Mierlo en het natuurgebied Ter Spegelt in Eersel.

Lees ook: Samen met je hond naar deze natuurhuisjes midden in de natuur

Wat is jouw favoriete wandel gebied?

Zeeman: De beste panty's voor de laagst mogelijke prijs

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.