Samen met je hond naar deze natuurhuisjes midden in de natuur

Samen met je hond op vakantie. Als hondenliefhebber doe ik dat het liefste! Maar het is niet altijd makkelijk om een accommodatie te vinden waar honden welkom zijn. En wat ook nog in een leuke omgeving ligt waar de honden lekker los mogen. Want helaas mogen in lang niet alle natuur gebieden de honden loslopen. In Staphorst hebben ze daar een leuke oplossing voor gevonden. Natuurhuisje heeft samen met Staatsbosbeheer een hondenspeelbos aangelegd!

Gastblog door: Esther Weemers

honden spelen op hondenstrand natuur

Boswachterij Staphorst

De bossen en heide van boswachterij Staphorst herbergen veel dieren en planten. Vossen, reeën, dassen en roofvogels; allemaal kun je ze hier tegenkomen. Het is een prachtig gebied dat door veel mensen wordt bezocht. Er is een mooie wandel- en mountainbikeroute en ook voor ruiters zijn er mooie paden. Omdat het te druk werd met loslopende honden, en het aantal ongewenste incidenten toenam, is er een hondenspeelbos aangelegd. Het bos is geheel omheind en voorzien van klaphekjes en een sluis. Hier kunnen honden veilig rennen en spelen zonder overlast te veroorzaken voor de omgeving. Je kan hier genieten van een gloednieuw wandelpad zonder je zorgen te hoeven maken over je hond.

Klinkt heerlijk toch een vakantiepark met hond én de nodige viervoetervriendelijke faciliteiten daaromheen! En de volgende accomodaties liggen er ook nog eens vlakbij:

Knus familiehuis in IJhorst

Een gezellig en knus huisjes met een enorme bostuin waar de hond heerlijk kan rennen. Dit huisje is echt top! Het ligt aan de rand van het Carsterbos en is omringd door groene bomen. Het natuurhuisje beschikt over een gezellige woonruimte met open keuken en drie slaapmakers. De hangmat in de tuin maakt het geheel helemaal af. Kan jij lekker relaxen terwijl je hond lekker in de tuin aan het spelen is.


Kom helemaal tot rust in Balkburg

Een schattig huisje midden in de weilanden. Met zo’n weids uitzicht kom je hier heerlijk tot rust. Het huisje biedt slaap­gelegenheid voor twee personen. In de achthoekige ruimte vind je een ruim 2­persoonsbed en eenvoudige kitchenette, met oventje en elektrisch kookplaatje (één pits) en heb je een mooi uitzicht over de weilanden. De royale badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en toilet. Op het overdekte terras is het heerlijk vertoeven. Het uitzicht is echt prachtig.

Midden in de natuur in Wapserveen

Wat een luxe, en dan ook nog eens midden in de natuur! Deze duurzame ecolodge heeft een Scandinavisch design. Er is een tweepersoons slaapkamer met afzonderlijke badkamer en nog een tweepersoons slaapkamer met ensuite een douche en sanitair en een vide met twee slaap/bedsteekasten met vier slaapplaatsen voor de kinderen. Hierdoor is het natuurhuisje ook geschikt voor groepen van acht personen. Daarnaast is er is een houtgestookte hottub en Finse sauna, waardoor je hier heerlijk kunt relaxen. Vanuit het huisje wandel je met je hond direct het beheerd natuurgebied van Holtingerveld in. Je wordt hier helemaal één met de natuur! 

Knusse cottage in IJhorst

Een gezellige en sfeervolle cottage, dit geeft je direct een vakantie gevoel! In de groene omgeving zijn er eindeloze wandelmogelijkheden met de hond. De cottage ligt aan de rand van het bos en is een heerlijke plek voor rustzoekers, levensgenieters, thuiswerkers, wandelaars en mountainbikers. Dit comfortabele natuurhuisje heeft een grote woonruimte met open keuken, zithoek met houtkachel, badkamer, toilet, twee slaapkamers en een knusse bedstee. Het huisje heeft plek voor 5 personen. Rondom het huis en op het terras, dat uitkijkt over het bos, is de hele dag zon. Puur genieten hier!

Wandel door het groene bos van Drenthe

Een modern 4 persoons huisje dat van alle gemakken voorzien is (vaatwasser, combi-oven) en staat in een – met een hek omheinde – tuin van 1.250m² die je privacy garandeert. Hier kan je hond zich helemaal uitleven! ‘S ochtends is het niet je wekker die je hier wakker maakt, maar het geluid van de tjirpende vogels. Tune even uit van je dagelijkse werkzaamheden en geniet van de rust van een weekend in de natuur.

Lees ook:

Welk huisje heeft jouw voorkeur?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.