Woef Woef: een spelletje met hondenoren

Hangende hondenoren zien er vaak schattig uit en HABA heeft ze omgetoverd tot een spelletje. Als je kinderen van honden houden (of van spelletjes) dan is het best grappig. Woef Woef is een soort memo aflegspel. Een combinatie van memory en een kaartspelletje met als extra grapje dat je er hangoren bij draagt. Lees je mee hoe het gaat?

woef woef haba

Het spel bestaat uit hangoren in vier verschillende kleuren met een symbooltje er op. Het is de bedoeling dat je als eerste al je kaartjes aflegt. Op de aflegstapel mogen oortjes van óf dezelfde kleur óf met hetzelfde symbool er op. Je hebt er een aantal in je hand, die kun je dus zien… maar… Het is de bedoeling dat er ook telkens aan ieder van je oren een kaartje hangt. En die kun je dus niet zien. Je moet goed onthouden welke kleuren en symbolen je aan je oren hebt hangen, want ‘oor gaat altijd voor’.

woef woef haba

Kaartje bij pakken

Steeds als je een kaartje van je oor hebt afgelegd, moet je er een nieuwe aan hangen. Kun je niet? Of had je een goede kaart aan je oor hangen maar was je dat even vergeten? Dan moet je er een kaartje bij pakken. Dat geldt ook als je vergeet om ‘Woef’ te zeggen bij je laatste kaart of ‘Woef woef’ als je de laatste kaart uitspeelt.

Een simpel spelletje dus en volgens HABA geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Je kunt het met 2 tot 4 spelers doen. Het is snel uitgelegd en duurt ook niet zo lang, hooguit een kwartiertje. Ideaal voor de aandachtsspanne van jonge kinderen. Zelf heb ik maar 1 potje meegespeeld, omdat ik het geen fijn gevoel vond om dingen aan mijn oren te hangen. Voor hoogsensitieve kinderen daardoor ook minder geschikt, maar wel heel leuk voor kinderen die van een grapje houden en hard moeten lachen om iedereen die met die gekke hondenoren aan de tafel zit.

Woef Woef van HABA kun je onder meer hier kopen voor 15,90 euro.

Lees ook:
overzicht met 52 spelletjes reviews
samenwerken met eenhoorn Flonkerglans
drakenspel Fonkelschat

Ken jij dit spel van HABA al?

disclaimer
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.