Gratis gids met buitenspeeltips

Net als elke mama is ook Poldermama zich bewust van het belang van buitenspelen. Eén op de vijf kinderen wil graag vaker buitenspelen, zo blijkt uit onderzoek van TNS NIPO en Jantje Beton. Daarnaast wordt 80% van de kinderen van buitenspelen vrolijk en blij en ruim een derde voelt zich na het buitenspelen sterk en gezond. Ik heb geen echte buitenkinderen – ze spelen ook graag binnen – maar ze vermaken zich toch geregeld buiten. Daarom was ik erg nieuwsgierig naar de gratis buitenspeelgids van het Vechtdal Overijssel, welke tips zouden hier in staan?

DSC_0168

Het Vechtdal Overijssel wil zich graag profileren als dé buitenspeelregio. Dit is de regio van Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Staphorst en het Reestdal. Rivier de Vecht is de trots van het Vechtdal en baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. De buitenspeelgids staat boordevol tips van goedkope buitenspeeluitjes die je met het hele gezin kunt doen. Achterin vind je fijne kortingsbonnen!

Gratis buitenspeelgids
Gratis buitenspeelgids

Tourist info

De Buitenspeelgids is gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info’s en bij de toeristisch- recreatieve bedrijven in het Vechtdal. Voor wie heel nieuwsgierig is kan alvast inspiratie opdoen via:  www.vechtdaloverijssel.nl/kids. Poldermama kreeg hem thuisgestuurd om alvast door te nemen. Wat mij persoonlijk erg leuk lijkt is wandelroute het Wolvenspoor. Deze route van 2,5 kilometer in Stegeren moet ook voor mijn kinderen van bijna 3 en 4 te doen zijn. De gids staat echt vol met originele tips en zelfs het mobiele nummer van de boswachter wordt vermeld. Hij geef in juli en augustus namelijk speciale bushcraftrondleidingen, leuk voor in biologie geïnteresseerde kinderen.

DSC_0129

Ga je op vakantie in het Vechtdal? Neem dan zeker deze gids mee, want van koeknuffelen tot sloepenspeurtocht, zwembad tot speeltuin en attractiepark… genoeg uittips om voor ieder gezin een bijzondere buitenbelevenis te vinden. De Sprookjescamping lijkt me ook geweldig!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Dat lijkt me een leuke gids. Ik wil ook altijd graag dat mijn kinderen naar buiten gaan. 2,5 kilometer is goed te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.