Kinderwandelroute: het Dieren ABC in Zeumeren

Tijdens onze vakantie vorige week liepen wij met ons gezin de Dieren-ABC-Route in recreatiegebied Zeumeren. Na ons verslag van wandelroute Het Wolvenspoor, leek het me wel leuk om ook deze te bespreken op mijn blog. Wandelroutes zijn namelijk een geweldige gelegenheid om mooie foto’s van je kinderen te maken. Lekker buiten in de natuur, terwijl ze volop dingen ontdekken en bekijken. Deze route ligt aan de rand van de Veluwe, vlakbij Voorthuizen.

dieren abc wandelroute

Wij kochten het boekje van de wandelroute voor 1,80 euro op Camping Ackersate. Daarmee dachten we een voordelig uitje te hebben. We hadden er alleen geen rekening mee gehouden dat de wandelroute door een recreatiegebied loopt, waar je (tenzij je fietsen mee hebt op vakantie) ook moet parkeren á 4 euro. Nog steeds niet duur, maar niet zo budget als gedacht en dit stond niet in het boekje aangegeven. Voor het bedrag waar we bij het Wolvenspoor een rugzakje met ook een kompas en verrekijker kregen, hadden we nu alleen het routeboekje en dus de parkeerkosten.

> Noot: ik heb begrepen dat de route inmiddels niet meer bestaat… jammer hoor

Lees ook: Piraten uitstapje: Schateiland Zeumeren

Paaltje gespot, sticker plakken!
Paaltje gespot, sticker plakken!

Stickers plakken

Wat wel heel leuk was: de stickers! De route is bedoeld voor kinderen van 4 tot 11 jaar en bestaat uit 26 paaltjes met een letter van het alfabet. Elke letter staat voor een dier en in het routeboekje zitten dus ook 26 stickers die je in het boekje op kunt plakken. Bij elk dier staan interessante weetjes beschreven. Gezien de leeftijd van onze kinderen, hebben we de meeste niet gedeeld, de concentratiespanne richtte zich meer op: daar is het volgende paaltje!

Klauterpeuter in haar nopjes: ze zit in een boom!
Klauterpeuter in haar nopjes: ze zit in een boom!

Paardenbloemen

De paaltjesroute voert je rondom de grote waterplas in dit recreatiegebied. Qua natuur zijn er mooiere routes (hier werd een groot stuk uitgebaggerd en op het water was het druk met waterskieërs), maar het was al met al een fijne wandeltocht. Veel groene grasvelden vol paardenbloemen. En wat is voor een kind nu leuker dan uitgebloeide paardenbloemen blazen? Een stukje bos. Langs wat weilanden met dieren en natuurlijk steeds langs het water.

Wat is er nu leuker dan uitgebloeide paardenbloemen blazen?
Wat is er nu leuker dan uitgebloeide paardenbloemen blazen?

Raden

Helaas stond er maar op één plaats een bankje langs de route. En die was bezet. Maar we vonden al snel een ander plekje om even rustig te zitten en wat te eten en drinken (en een vuilnisbak, niet onbelangrijk). Ik probeerde mijn jongste, die zo van de natuur genoot, nog wat uitleg te geven over Weegbree en hoe je dit kunt gebruiken als je kriebel hebt door een prikkelplant. Geen idee of ze het onthouden heeft. Maar vooral het raden van welk dier er op het volgende bordje zou staan, was natuurlijk helemaal educatief verantwoord!

Lekker rennen door de zee van paardenbloemen.
Lekker rennen door de zee van paardenbloemen.
De route start en eindigt op het strand met speeltoestellen. Op de achtergrond zie je de waterskischans.
De route start en eindigt op het strand met speeltoestellen. Op de achtergrond zie je de waterskischans.

Deze wandelroute van 3,8 kilometer is een uitgave van Leisurelands recreatiegebieden, mocht je nieuwsgierig zijn. Voor onze jongste was dit net even iets te lang.

Lees ook: Wandelen met kinderen: de Avonturenroute in Reeuwijk

Ken jij nog een leuke wandelroute voor kinderen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Liesbeth zegt:

  Leuk zeg! En die paaltjes is een super uitvinding! De bossen van Zeist zijn ook leuk om te doen! Mooie speeltuin en hertenweide erbij!

 2. Nathalie zegt:

  Wij hebben nooit specifiek een wandelroute gelopen maar het lijkt me zeker eens leuk om te doen!

 3. Merel zegt:

  Mooie omgeving!
  En wat leuk met al die weetjes, in elk geval.. Voor jullie 🙂

 4. Kelly zegt:

  Superleuk! als kind kwamen wij alitjd bij het zeumerenmeer, we stonden vlakbij op de camping. Ik ben er nu toch zeker al zo een jaar of 18 niet geweest!!

 5. Ik weet dat er diverse kabouterwandelingen zijn. Die zijn ook heel kindvriendelijk.

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh dat klinkt ook leuk!

  2. Lydia zegt:

   Kinderwandelroute: het Dieren ABC in Zeumeren

   Deze bestaat al een paar jaartjes niet meer.
   Er zijn wel andere speel toestellen op zeumeren maar dat schip is weg en die dieren route ook

  3. Lydia zegt:

   Kinderwandelroute: het Dieren ABC in Zeumeren

   Deze bestaat al een paar jaartjes niet meer.
   Er zijn wel andere speel toestellen op zeumeren maar dat schip is weg en die dieren route ook

   1. Marguerita zegt:

    Oh echt? wat jammer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.