Piraten uitstapje: Schateiland Zeumeren

Opa en oma trakteerden alle kinderen en kleinkinderen deze vakantie op een uitstapje naar Schateiland Zeumeren. Met de korting van de Jumbo spaaractie uiteraard! Ook oma’s houden van korting  :mrgreen: . Schateiland is een overdekt speelparadijs met piraten thema. Het was stralend weer, dus gelukkig was er ook een klein deel buiten. Je hoeft hier geen ballenbad, wipkipjes en loopauto’s te verwachten. Wat dan wel?

schateiland piraatBij de entree kregen we per kind 2 muntjes mee, waar ze de op afstand bestuurbare piratenboten mee konden bedienen. Niet alle boven varen even hard, maar ze vonden het erg leuk. Wanneer het warmer weer wordt, kun je met deze muntjes ook de waterfietsen en waterballonnen gevechten doen.

schminken als piraat
Glitterpiraat met lippenstift en een stoere piraat met baard.

Schminken als piraat

Direct bij binnenkomst kon je je ook laten schminken als piraat of prinses. Dat lieten de kinderen zich geen twee keer zeggen. Alleen de jongste wilde niet. Zo waren we op stap met 2 piraten en 2 prinsessen.

Spannende loopbrug over het water.
Spannende loopbrug over het water.

Blote voeten

Verder staan overal kastjes om je schoenen in op te bergen. Bij de klimparcours dingen en speeldelen is overal zand. Blote voeten is dus het devies. Er zijn glijbanen, maar die gaan wel heel erg hard. Met onze muppets van 3 en 5 was ik daar nog wat huiverig mee. Ik heb niet alles op de foto gezet, maar er is dus ook een heel doolhof met echt donkere stukken! Superspannend! Wel meer geschikt voor 6+ want je moet wat lengte hebben om overal goed op te kunnen klimmen en niet snel bang zijn. Speciaal voor dreumesen is er ook een klein afgesloten deel met speeltoestellen en grote legoblokken.

Schieten met kanonnen! Stoer!
Schieten met kanonnen! Stoer!

Kanonskogels

Met scheepsnetten is het stoere schietgebied afgesloten. Met zachte ballen kunnen kinderen hier via kanonnen op elkaar schieten. En daarna natuurlijk hilariteit als de ballen op zijn en je die moet gaan pakken terwijl de andere kinderen op je schieten…

Spannende glijbanen,perfect vermaak terwijl de andere kids geschminkt werden.
Spannende glijbanen,perfect vermaak terwijl de andere kids geschminkt werden.

Rogier avonturier

Wij hadden het geluk dat Rogier Avonturier een optreden gaf toen wij er waren. Bloedheet daar op de stoeltjes, maar hilarisch! Echte kinderhumor. Het duurde even voor ze los kwamen, maar toen werd er heel actief meegedaan met alle grapjes en met het einddansje. Natuurlijk zaten wij mama’ in de vuurzone en werden we diverse keren vol geraakt met water. Vanwege de hitte was dat niet erg. Overigens moet je er sowieso rekening mee houden dat je kinderen nat kunnen worden op Schateiland. Ze kunnen overal met water spelen en ook schatzoeken.

Twee kinderen moesten hoofd-schouders-knieën-teen voordansen.
Twee kinderen moesten hoofd-schouders-knieën-teen voordansen.

Wat vonden wij ervan?

Schateiland is in ieder geval anders dan andere speelparadijzen. Ze moeten hier meer hun fantasie gebruiken en ze worden er lekker vies van. De kinderen hebben zich de hele middag goed vermaakt, maar als ouder wordt je wel geacht om goed op ze te blijven letten. Vooral bij het donkere doolhof en klauterdeel is dat belangrijk. Wij hoorden een huilend kind die er niet meer uit kwam of gevallen was zonder ouders…

Als je kinderen wel groot genoeg zijn, kun je lekker aan een tafeltje gaan zitten en gebruik maken van de gratis wifi en tijdschriften die er liggen. De kinderen hebben een heerlijke middag gehad en wij hadden het gezellig. Hoogtepunt was voor iedereen toch wel de grappige show van Rogier.

Er is heel veel zand en overal zijn klimgebouwen.
Er is heel veel zand en overal zijn klimgebouwen.

Wat kost het?

Je betaalt zonder korting 12,75 euro per persoon. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis. Parkeren op het recreatiegebied kost 4 euro. Houdt er rekening mee dat je geen eigen consumpties mag meebrengen! In de schoolvakanties is Schateiland geopend van 10 tot 18 uur. Wat betreft kinderfeestjes bieden ze diverse mogelijkheden. Heb je ook gespaard bij Jumbo voor korting op dagjes uit, kijk dan zeker eens op de website want het is best een leuk uitje. Weer eens iets anders en te gek als je kinderen piratenfans zijn!

Buiten kliederen met zand en water.
Buiten kliederen met zand en water.

Lees ook:

Kende jij dit speelparadijs in Voorthuizen al?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Birgit zegt:

    Het lijkt me een leuk uitje, maar wel aan de prijzige kant.

  2. Nathalie zegt:

    Ik heb er nog nooit over gehoord, maar het ziet er superleuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.