Getest: Frozen Doolhof Junior

De Betoverde Doolhof is een verslavend leuk spel. Ik weet nog goed dat wij het 30 jaar geleden van Sinterklaas kregen. Mijn broertjes en ik hebben het heel veel gespeeld. Hier in huis hadden we tot voor kort alleen de Lord of the Rings versie, die mijn oudste dochter wel leuk vond maar vanwege de engel plaatjes toch ook wel erg spannend. Die was eigenlijk niet zo geschikt… Inmiddels worden er hier nu wél wekelijks vele potjes Doolhof gespeeld. Van Ravensburger mochten wij namelijk de Frozen editie van Junior Doolhof uitproberen! Superleuk, ook voor jou want ik mag er één verloten 😉 

doolhof in elkaar bouwenDit jaar bestaat de Betoverde Doolhof 30 jaar en bracht Ravensburger een glow-in-the-dark jubileumeditie uit. Heel erg leuk, maar mijn jongste dochter van 4 vindt spelletjes al snel erg spannend. Aangezien beide dames heel erg Frozen-fan zijn, leek het mij gepaster om de Junior editie meet Elsa en Anna in de hoofdrol uit te proberen. Ik heb nog net eerder een Junior-versie van dit spel gespeeld.

junior doolhof

Wat is er anders aan Junior Doolhof?

Het spelbord is een paar vakjes kleiner en de afbeeldingen zijn wat vriendelijker. Bovendien zijn er voor de echte beginnertjes ook 2 spelstukken ingevoegd met een kruising, zodat het nog makkelijker is om je weg te vinden. Het doel is ook hier om zoveel mogelijk fiches te bemachtigen door je weg in het steeds veranderende doolhof te vinden. Eerst schuiven, dan pas lopen.

frozen doolhof schuiven

Wat vinden wij ervan?

Ja, leeeeeeuuuuuk! Eindelijk een spelletje dat beide dochters aanspreekt en waarbij de jongste niet direct boos of verdrietig wordt. Mijn dochters zijn 4 en 5 jaar en ik kan je vertellen dat alleen al het feit dat Frozen het thema is, ze erg aanspreekt. Desalniettemin vinden ze ook het spelconcept leuk én – niet onbelangrijk – mama speelt dit spelletje graag mee. In een kwartiertje is Junior Doolhof gespeeld, precies lang genoeg om de aandacht vast te houden. Geen geruzie, niet te moeilijk (ik moet ze wel helpen) of te makkelijk. Op de doos staat geschikt voor 4+ en dat klopt. Wat mij betreft een aanrader voor Frozen-fans van deze leeftijd.

pret met doolhof

Lees ook:

Winactie

Ik mag van Ravensburger één van mijn lezers blij maken met de Frozen editie van Junior Doolhof. Leuk voor Sinterklaas straks! Wil je kans maken? Laat dan hieronder een reactie achter met wie je dit spelletje gaat spelen. Lief als je dit berichtje op Facebook ook een duimpje geeft.

And the winner is… Tine van Aken! Van harte, ik ga je mailen.

junior doolhof frozen

Heb jij als kind de Betoverde Doolhof gespeeld? En heb je nu één van de varianten van dit spel in huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Bob zegt:

  Lijkt me heerlijk om met de kinderen te spelen!

 2. Sylvia zegt:

  met onze dochters van 6 jaar. Ze zijn gek op spelletjes en groot Frozen-fan

 3. Oma Will zegt:

  Mijn oudste kleindochter is nu ( na K3) een enorme Frozen fan.
  Ik denk dat ik haar hier heel blij mee maak.

 4. Maaike Wegen zegt:

  leuk om te spelen met mijn nichtje

 5. Els Timmers zegt:

  Ik ga dit uiteraard spelen met de kleinkinderen, die vinden Frozen het leukste dat er is!

 6. Manon zegt:

  Mijn dochter is dol op spelletjes én dol op frozen én dol op cadeautjes… dus als ze dit zou winnen zou ze echt een topdag hebben!

 7. Claudia Diependaal zegt:

  Oh jee als ik deze win ben ik tante of oma van t jaar. Onze kleinzoon vindt Frozen t einde. Maar Sophie ons nichtje ook. Maar hij is wel heeeeeeeel erg leuk. Ik waag nog kans.

 8. Mijn dochtertje is 4 jaar…echte spelletjes hebben we nog nooit gespeeld, dit superleuke frozen spel zou echt een MEGA gave kennismaking met de spelletjes wereld zijn ♡ mama vind het stiekem ook wel leuk hoor 😉

 9. Marit bouwman zegt:

  Heerlijk samen met mijn meisje

 10. Marloes zegt:

  Mijn nichtje komt hier vaak de dvd kijken van Frozen en ze houdt ook heel erg van spelletjes, dus ik weet al wat we binnenkort gaan doen dan!

 11. Bianca Fenna zegt:

  Super leuk voor mijn jongste dochter om te spelen als er vriendjes/ vriendinnetjes komen spelen. Maar haar grote zus zal ook wel willen meedoen 🙂

 12. Liesbeth zegt:

  Superleuk voor op school! Ik doe graag mee!

 13. Melissa zegt:

  Leuk!wij zijn gek op spelletjes.onze Frozen / Elsa fan elise van 5,5 jaar zou dit echt een leuk spelletje vinden en ik speel graag met haar mee!

 14. kempenaers zegt:

  doe graag mee voor mijn kleinzoontjes zijn oud genoeg om dit spel samen te spelen

 15. brants zegt:

  ziet er een leuk spel uit om met de kleinkinderen te spelen wanneer ze op bezoek komen of logeren

 16. Ilse Brinkhuis zegt:

  Leuk voor mijn kleindochters.

 17. Diny Frijters zegt:

  Ik zou het gaan spelen met mijn buurmeisje, de grootste Frozenfan die ik ken. Ze doet graag spelletjes dus dit wordt zeker een schot in de roos!

 18. Cheryl zegt:

  Leuk! Voor samen met mijn nichtje

 19. Oh wauw. Hier in huis hebben we een mega reizen fan! En papa en mama zijn doolhof fan. De editie voor volwassenen komt dan ook regelmatig uit de kast! Hoe leuk zou het zijn omons favoriete spel te kunnen spelen met ons meisje!

  1. Reizen is frozen dus… 😉

 20. Cobi van braak zegt:

  Toevallig vandaag nog gespeeld een van de favorieten hier maar inderdaad voor de jongste nog wat te lang om de hele versie te spelen

 21. Bets zegt:

  Geweldig echt super leuk, heb dit zeker veel gespeeld en zou het erg leuk vinden om nu met de grootste Frozen fans mijn kanjers van kleinkinderen dit leuke spel Doolhof nu ook met hen te kunnen spelen. Zouden zij echt super leuk vinden vooral omdat het in een Frozen uitvoering is.

 22. Vivian zegt:

  Hoi Mar!
  Net als jij zou ik heel graag het Frozen Doolhof met mijn twee meiden spelen 🙂
  Echte spelletjes-gekken, net als hun mama.
  Groetjessss

 23. Anneliese de Waal zegt:

  Ik zou dit spel graag willen spellen met mijn dochtertje Lucy, zou ze helemaal geweldig vinden !!.

  Groetjes Anneliese

 24. Anita van der Tuuk zegt:

  Natuurlijk ga ik dit vol enthousiasme met mijn kleinkinderen spelen

 25. Suzanne Hin zegt:

  Oké gezinnetje is helemaal spellen fanaat. Papa en mama organiseren regelmatig spelletjes avonden en onze meiden van 3 & 7 zijn ook al dol op spelletjes. De verlanglijstjes voor de feestdagen zijn al gemaakt, dat gebeurt natuurlijk meteen zodra de speelgoedboeken op de mat vallen. En de oudste heeft dit spel toevallig op haar lijstje staan. Zou dus wel heel leuk zijn als ze hem echt krijgt.

 26. Sandra zegt:

  Frozen-muziek aan en spelen maar 😉 leuk ik doe graag mee

 27. tine van aken zegt:

  Dochter Hélena is fan van Frozen en mama is fan van Hélena, graag stellen we ons kandidaat dit top-spel samen eens van naderbij onder de loep te nemen…

 28. cindy pater zegt:

  Oh dit lijkt mij een leuk spelletje voor mijn meisjes. Ik ken de andere variant wel maar nog nooit gespeeld en eigenlijk al die tijd al nieuwsgierig naar hoe Doolhof spelletjes werken

 29. elisabeth maria martina zegt:

  dat word feest voor de kleinkinderen

 30. Mara zegt:

  Ik doe graag mee voor de jongste zoon van en namens sinterklaas…

 31. Tamar zegt:

  Gezellig met Emma en haar vriendinnetjes!

 32. Marian zegt:

  Doolhof wat leuk! Dat ken ik nog van vroeger, leuke herinneringen aan! Frozen vinden ze hier helemaal te gek dus zou het nu graag spelen met mijn kids.

 33. Heidie van der Steeg zegt:

  Natuurlijk ga ik dit spel met mijn dochtertje van 4 jaar, groot Frozen fan, spelen, mocht ik de gelukkige winnares worden. Ze vindt het steeds leuker om spelletjes te doen, en als het er eentje in Frozen-thema is, zal ze het helemaal geweldig vinden. Ook leuk voor mij als mama, want ik heb nog nooit een doolhofspel gedaan.

 34. anica aarts zegt:

  Mijn stiefdochtertje is bijna jarig.. zou leuk zijn met haar dit spel te mogen spelen

 35. michael noo zegt:

  Super leuk!!! Zou dit spel heel graag met mijn dochtertje spelen… Nu is ze bijna jarig dus direct een leuk verjaardags cadeau

 36. Claudia Diependaal zegt:

  Oh wat n gaaf spel. Met kleinzoon Yuano en nichtje Sophie die beiden gek zijn op Frozen. Ik kan wel n duimpje achterlaten op Facebook maar de reakties zijn al 30 uur niet mogelijk. Niemand weet waarom niet. En ik schijn ook niet de enige te zijn ?

 37. anja zegt:

  erg leuk dit spel voor de kinderen om lekker samen te spelen

 38. I. Oudshoorn zegt:

  Super leuk voor mijn 5 jarige nichtje, die groot Frozen fan is

 39. Loes zegt:

  gaat mijn dochter helemaal geweldig vinden!

 40. Anna Knapen zegt:

  Ik wil dit spel gaan spelen met mijn dochter en mijn nichtje van 6. Ze zijn allebei dol op spelletjes en op frozen.

 41. Moniek S lootweg zegt:

  Wij hadden dit spel vroeger niet, maar ik denk dat het hier thuis nu wel in de smaak zou vallen!

 42. Sabine ypenga zegt:

  Wat een leuk spel! Ik doe graag mee…

 43. Annelies Pietens zegt:

  Samen met mijn dochter zal ik het spelen. Die houd van spelletjes spelen en is gek van Frozen..

 44. Marjan zegt:

  Wat een prachtig spel, ik zou het met mijn dochter van 5 spelen en met haar vriendinnetjes

 45. Ingrid Kleijer-Budding zegt:

  Leuk! Doofhof was vroeger mijn lievelingsspel. Ik zou dit dan ook graag samen met mijn dochter van 4 jaar spelen. En dan ook nog een Frozen variant. En laat mijn dochter nou toevallig een enorme Frozen fan zijn. Spelletjes zijn enorm belangrijk voor de ontwikkeling, dus dat kunnen we wat mij betreft niet vaak genoeg doen.

 46. Nency zegt:

  Oh wat leuk. Met mijn kleindochters die helemaal weg zijn van Frozen.

 47. angela zegt:

  Als we een oppaskindje op bezoek hebben!

 48. Anna zegt:

  Super leuk ik zou het met mijn nichtje spelen

 49. Maartje zegt:

  Leuk!
  Dit spel hebben wij zelf als kind, lang geleden ( veel te lang geleden ;-)), gekregen van vrienden van mijn ouders. Het is grijs gespeeld en ging zelfs mee op de vakanties naar Frankrijk!
  Ik had al gespot dat je het nu in allemaal leuke nieuwe vormen kan krijgen, maar de Frozen editie had ik nog niet gezien :-)).
  Ik doe heel graag mee voor mijn neefje van bijna zes ( heel belangrijk, geen vijf meer !). Hij is gek op spelletjes en ik weet zeker dat hij deze versie geweldig zal vinden!
  Ik zou je graag een duimpje geven, maar heb geen facebook …:-(( Ja echt, ze bestaan nog ;-)).

 50. Samarinda Stevens zegt:

  Oooh, wij speelden dit ‘vroeger’ altijd! Wat tof dat er nu een Frozen-versie is! Ik wil dit spel graag spelen met m’n dochter én m’n zoon (die Frozen ook gewoon heel leuk vindt, ondanks dat het ‘voor meisjes’ zou zijn).

 51. Jan zegt:

  Superleuk om dit spel met ons gehele gezin te gaan spelen in de vrije (vakantie)uurtjes .

 52. Marjanne van den Blink zegt:

  Het dochtertje van mijn huishoudelijke hulpje is helemaal fan van Frozen. Doordat ijn hulp in de schuldsanering zit, kan ze zulk soort dingen niet voor har kind kopen. Misschien dat ik haar hier nu straks bij mee kan maken?

 53. Bas zegt:

  Mijn Dochters mara en Juliet gaan dit vast vaak spelen en misschien mag hun broertje Lou ook wel een meedoen? en waarschijnlijk ontkom ik er zelf ook niet aan .

 54. Marjan zegt:

  Met mijn bonuskinderen, want ze zijn gek op spelletjes.

 55. Helena zegt:

  Ik doe mee voor mijn oppaskindje (een meisje van 7 jaar), zij is echt helemaal dol van Frozen en ze heeft echt veel spullen van Frozen maar wat ik zeker weet……..is dat ze dit leuke spel zeker weten nog niet heeft en toevallig mag ze ook graag samen met mijn een spelletje spelen dus ik zou zeggen 2 vliegen in een klap hihi

 56. Romy zegt:

  Wat ontzettend leuk! Ik zou dit spel graag met mijn nichtjes spelen.

 57. Super leuk spel doe graag mee!

 58. Nina Mol zegt:

  Als ik win ga ik het met mijn leuke oppasgroep spelen!

 59. Alyt mama Sinterklaas zegt:

  Hallo lezers van dit stukje,

  Yep ook ik heb hier 2 meisjes van 4 en 6 die enorm Frozen fan zijn….Dus ja ik doe mee.
  Frozen is altijd goed!
  Heb zelf nooit vroeger als kind doolhof gespeeld, maar het ziet er super uit. En mooi dat het niet te lang duurt. Anders weet ik nu al zeker dat de jongste er gauw genoeg van heeft……Denk ik dat het perfect is voor mijn meiden om met elkaar te spelen.
  Maar ja, ik wel ook meedoen. Deze mama “Sinterklaas” zou dit spel graag in haar zak willen steken.

 60. Monique noordwijk zegt:

  Met mijn dochter jaylynn die 2 november jarig is,ze zou het fantastisch vinden alles van frozen wil ze hebben.

 61. elisabeth maria martina zegt:

  dat is alvast een top sinterklaaskado

 62. Carola zegt:

  Dit is we heel gaaf zeg! Ik heb ook een special edition van het gewone doolhof (mooi glimmend), maar die is nog net te moeilijk voor dochter (ze wordt maandag alweer 6), maar ze vindt het wel erg leuk om te doen. En als het dan ook nog eens van Frozen is, wordt het helemaal haar favoriete spel. Ik denk dat 1 van mijn gastkinderen het ook erg gaaf zou vinden. Niet zozeer omdat het van Frozen is, maar ze is dol op puzzelen.

 63. jolein koolske zegt:

  Oh wat super gaaf !! Ik doe dolgraag mee want mijn dochters zullen dit zoooooooo leuk vinden !! Ze zijn helemaal frozen fan en ik vind even samen met hun gezellig spelletje doen erg fijn, even gezellig tijd voor elkaar nemen 🙂

 64. Bodil zegt:

  Owh, dat spel heb ik ‘vroeger’ zo vaak gespeeld! Volgens mij ligt ie nog ergens bij mijn ouders thuis…
  Lijkt me super leuk om met mijn recent 4 jaar geworden dochter te spelen. En natuurlijk met haar zusje, wanneer ze ouder wordt. Met Frozen is het extra COOL!

 65. Heel erg leuk ik doe mee om dit later met mijn neefje te spelen.

 66. Anita koekkoek zegt:

  Wauw wat leuk ??
  Dit gaat mn kleine Frozen meisje vast geweldig vinden ❤ en wat je schrijft, 15 minuten en dan is het spelletje klaar.. dat is inderdaad perfect voor die meiden haha
  Ik doe heel graag mee ?

 67. Claudia Diependaal zegt:

  Oh wat een gave prijs zeg. Daar kan ik zeker of heel erg blij mee maken.

 68. Linda Raaijmakers zegt:

  Wij hebben Betoverde Doolhof vroeger zo vaak gespeeld dat het hopelijk nu de beurt is aan onze tweeling Lucas & Eva 😀 Leuk voor hun verjaardag op 5 december 😀 Ik heb voor hun dan ook het volgende gedaan:
  Facebook: (geliked en gedeeld)
  Twitter: (volg en retweet)
  Instagram: (volg)
  Pinterest: (volg en gepind)
  Google+: (gedeeld)

  groetjes Linda

 69. Jootje zegt:

  Leuk! Ik doe mee voor mijn bijna 5 jarige divaatje. Leuk ook voor tijdens haar Frozen party!

 70. Manon zegt:

  Wat een leuk spel! Ik zou het graag met mijn dochter en de buurmeisjes spelen!

 71. Sonja Hubregtse zegt:

  Met Robin ! Altijd de weg kwijt…chronische desoriëntatie 😉 Maar ik weet zeker dat we hier de weg in kunnen vinden..

 72. Marian Zw zegt:

  Ik loot graag mee voor dit spel. Wij gaan dit spelen vooral met de twee jongsten in ons gezin (4 en 6 jaar) Maar ik denk dat de groten ook nog wel graag eens aanschuiven

 73. Diana jansen zegt:

  Wauw wat een super leuke winactie !! Ik speelde vroeger altijd doolhof , maar deze doolhof junior lijkt mij nog leuker en ook nog eens van Frozen . Ik doe heel graag mee voor mijn kleine princes en een beetje voor mezelf kunnen we samen spelen .

 74. Sabine Flothuis zegt:

  Jaaaaaaaaaaa!!! Alles van Frozen is hier natuurlijk een hit!! Ik maak daarom heel graag een kansje voor mijn dochter Mara….Als ik zo je review lees zou dit wel eens HET spel kunnen zijn dat ze echt heeeeeeel leuk gaat vinden omdat het niet te moeilijk voor haar zal zijn en niet te lang duurt….
  Duimpjes draaien en gaan op facebook omhoog!

 75. Anke Boonen zegt:

  Ik doe heel graag mee voor mijn lieve nichtje Amber..frozen fan en spelletjes fan?. Dan kunnen we samen heerlijk spelen!

 76. Jolanda zegt:

  Wat een leuke versie! Het lijkt me super leuk om dit eens met een van mijn nichtjes (4 en 7) te spelen. Wij hadden het vroeger thuis niet, maar ik heb het wel bij vriendinnetjes thuis gespeeld. Leuke herinneringen komen dan ineens weer naar boven 🙂

 77. Nynke zegt:

  De grote Doolhof-versie is nog te lastig voor mijn jongste, tot haar grote frustratie, maar deze versie maakt vast alles goed.

 78. Minke zegt:

  Jaa die wil ik wel willen om de kinderen (3,5 en bijna 5) heel blij te maken, ze zijn nml gek op spelletjes doen

 79. Patricia zegt:

  Jaaa maak heel graag kans. Dit is het favoriete spel van onze dochter op de bso.

 80. Marjo zegt:

  Wat een super leuk spel! Echt iets voor mijn frozen fans!

 81. marjon zegt:

  Ik speelde het vroegen idd ook.
  Maar deze versie is voor onze 5,5 jarige wel erg leuk, zeker als Frozen fan.
  Ik doe dus graag mee 🙂

 82. Nathalie zegt:

  Wat leuk dat de meiden helemaal gek op Frozen zijn! Ik sla deze actie even over.

 83. Wij hebben dit spel ook gehad, maar dan de ‘gewone’ versie. Wat fijn dat het zo’n succes is, en dat beide meiden er plezier in hebben. Dat zijn de leuke spelletjes!

 84. Het spel zal voor mijn dochters zijn die gek zijn op Frozen en op spelletjes spelen.

 85. Mom zegt:

  Leuk om dit met de kleinkinderen te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.