Nieuw: doolhof in de Linnaeushof

Ken jij de grootste speeltuin van Europa? Het is de Linnaeushof met ruim 350 speeltoestellen en dit jaar kwam er weer eentje bij: het raadselachtige doolhof. Wij mochten daarom een bezoekje brengen aan deze speeltuin om dit doolhof in het echt te bekijken. Daar hebben we uiteraard leuke foto’s van gemaakt!linnaeushofEind maart ging dit park in Bennebroek weer open, voor ons zo’n drie kwartier rijden dus goed te doen. De Linnaeushof heeft als kernwaarden veilig, vertrouwd en klantvriendelijk, duurzaam en authentiek. De attracties en speeltoestellen moet je dan ook waar mogelijk zelf in beweging zetten. Het gaat om je eigen energie en fantasie en dat geldt ook voor de nieuwe attractie het raadselachtige doolhof.

linnaeushof

Over het raadselachtige doolhof

Het raadselachtige doolhof is zo’n 150 vierkante meter groot. De ondergrond is van zand. Vanwege de veiligheid van jonge kinderen is niet gekozen voor hoge heggen of muren, maar voor lage randen die de route markeren. De kleinste kinderen kunnen lekker door het doolhof banjeren, voor oudere kinderen staan langs de route opdrachten zoals raadsels, puzzels en sommetjes die ze alleen of met hun ouders/begeleiders kunnen oplossen. Wij vonden de vragen soms nog best lastig, maar dan waren we er snel achter dat we verkeerd liepen en het dus mis hadden. Dat is ook juist het leuke van een doolhof. Ik vond het zelf ook prettig dat je door de lage randen het hele doolhof kunt overzien, dus niet ineens je kind kwijt bent. Grappig detail is de draaipaddestoel aan het eind: wanneer je daaraan draait dan win je … een mop! Best grappige ook (vond ik dan) en nog eens draaien levert weer een andere mop op, dus het blijft leuk.

Lekker zitten

Het fijne van Linnaeushof is dat je op veel plaatsen lekker kunt zitten als volwassene terwijl je de kinderen ziet spelen. We waren toch de jongste nog even kwijt, maar gelukkig snel gevonden omdat we wisten in welk speelgebied ze ergens moest zijn. Twee jaar geleden bezochten we Linnaeushof ook al eens en waren we vooral lang zoet in Dreumesland. Daar zijn we nu maar heel eventjes geweest omdat de meisjes (nu 5,5 en 7 jaar) nu makkelijker met de andere speeltoestellen uit de voeten kunnen. voor waterspeeldeel de Oase vonden we het nog te koud, dus die staat nog op onze wishlist om een volgende keer te proberen, net als de waterfietsen waar een rij voor stond. Vanwege de zwemles moesten we redelijk op tijd weer naar huis, maar waren we toch zo’n 4 uur zoet geweest in het park én nog lang niet uitgekeken.

Spelen in je rolstoel

Er is van alles te doen voor zowel grote als kleine kinderen en ook aan kinderen die minder goed ter been zijn is gedacht. Op de plattegrond die je bij de ingang meekrijgt, zie ik zo al 11 symbooltjes staan die een rolstoel toegankelijk speeltoestel aanduiden. En uiteraard is er een invalidentoilet. Fijn dat ook daar aan gedacht is!

linnaeushof

Openingstijden en bereikbaarheid

Linnaeushof is tussen 28 maart en 30 september dagelijks geopend vanaf 10 uur. In oktober moet je even op de website kijken welke dagen de speeltuin open is, in de herfstvakantie in ieder geval. Afhankelijk van wanneer je gaat is het park open tot 17.00 uur of 18.00 uur. Voor de deur is een groot parkeerterrein (Rijksstraatweg 4 in Bennebroek, een parkeermunt kost 6 euro en het is nog wel een stukje lopen naar de ingang vanaf hier) en er zijn 2 bussen die vlakbij stoppen, lijn 14 van Connexxion en lijn 50 van Arriva. Kinderen vanaf 2 jaar betalen 13 euro entree, zit je in een rolstoel is de prijs 7 euro en 65+-ers betalen 10,50 euro. Wanneer je een kinderpartijtje wilt vieren kost dit 17 euro per kind inclusief lunchmenu en een verrassing voor elk kind.

Wij hebben ons prima vermaakt in de Linnaeushof, het was er ook heerlijk zonnig weer voor. Handig vond ik de zoemer die we meekregen na het bestellen van de lunch, zo eentje die af gaat als je bestelling klaar is zodat je nog even rustig kunt gaan zitten. De trapkarretjes die boven de speeltuin een parcours maken, waren het hoogtepunt en meteen ook de afsluiter van ons bezoek. Heel erg leuk. Overal om je heen zie je spelende kinderen die zich vermaken, waardoor je blijft genieten als je even stil zit om uit te puffen.

Ga jij deze zomer naar de grootste speeltuin van Europa? Ben je er als kind eens geweest?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.