Stoere hindernisbaan in Linnaeushof!

De grootste speeltuin van Europa is een begrip, maar ik was er nog nooit geweest! Ook als kind niet, terwijl mijn man vol verhalen zit met mooi jeugdsentiment. Nu de Linnaeushof in Bennebroek weer is geopend voor een nieuw speelseizoen mét een stoere nieuwe attractie, profiteerde ik als blogger graag van de kans om deze speeltuin met eigen ogen te zien. De kinderen zouden dit vast erg leuk vinden, maar zouden ze de coole, kleurrijke hindernisbaan van twintig meter lang – voor 8+ bedoeld – durven ervaren? 

De hindernisbaan is spannend, maar leuk!
De hindernisbaan is spannend, maar leuk! Joggingpak: Zeeman

Mijn eerste indruk bij binnenkomst: wow, wat groot! Je weet gewoon even niet waar je kijken moet, overal staan speeltoestellen in totaal zijn het er 350! Bij de entree kregen we een plattegrond mee en kochten we voor 5,50 een uitrijmunt voor de parkeerplaats. Normaal gesproken betaal je voor een kaartje 12,50 per persoon, of 11,50 als je online besteld. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis en 65-ers krijgen korting. Het nieuwe speelseizoen loopt tot 23 oktober. Wij mochten voor verslaggevingsdoeleinden een kijkje nemen, dat maakte het dagje uit extra leuk.

Overstappen naar de volgende wipe-out bal...
Overstappen naar de volgende wipe-out bal… Schoenen: Naturino

Opgeknapte speeltuin

Europa’s grootste speeltuin is in de winter opgeknapt. Het dak van de binnenspeeltuin is vernieuwd en in de verkeerstuin staat nu een speelrestaurant waar kinderen met hun fietsjes door een heuse drive-in kunnen rijden. Het meest trots is Linnaeushof echter op de nieuwe coole hindernisbaan van twintig meter lang, speciaal ontworpen en gebouwd voor deze speeltuin. Jongens en meiden van acht t/m twaalf jaar moeten het parcours met onder meer een evenwichtsbalk, draaischijven en een wipwap zo snel mogelijk afleggen. De hindernisbaan is een sportieve uitdaging die behendigheid vereist, maar ook veilig is. Mijn dochters van 3 en 5 hebben het parcours afgelegd aan de hand van papa. Een erg leuke uitdaging, vooral voor de oudste. De jongste vond het toch best heel spannend af en toe, maar wel heel stoer toen ze bij het einde was.

Lekker chillen in het zonnetje en wachten op een helpende hand.
Lekker chillen in het zonnetje en wachten op een helpende hand.

Veilig speelplezier

Linnaeushof is een waar speelparadijs voor kleine en grote, voor valide en minder valide kinderen. Mijn dochters keken hun ogen uit en hebben heerlijk gespeeld. Het park is groot, maar overzichtelijk. Toch hebben we lang niet alles gezien, we hielden vooral het tempo van de kinderen aan. Er zijn kabelbanen, een trampoline- en luchtkussencentrum, waterfietsen, motorskelters, funny-wheels, hobbelfietsen, minigolfbanen en een superglijbaan. Spectaculair zijn niet alleen de nieuwe, twintig meter lange hindernisbaan, maar bijvoorbeeld ook het elf meter hoge Piratennest, de negen meter hoge Toffe Toren, het Pioniersdorp, de Zandfabriek, de Wortelberg en bij warm weer waterspeeltuin De Oase. Er wordt veel zorg besteed aan de veiligheid. Getraind personeel let op de kinderen, al ben je als ouder natuurlijk eerst zélf verantwoordelijk.

heen en weer wiebelen

Verkeersplein

Het weer zat mee en ik was blij dat de kinderen een vest en t-shirt aan hadden, want het was af en toe warm genoeg voor zonder en dan weer net even wat frisser. We hebben ook een tijd vertoefd in het speciale afgesloten deel (1 ingang) voor peuters en kleuters. Het verkeersplein met fietsjes was echt ontzettend leuk. Vooral de peuter had hier de tijd van haar leven, want ze heeft ook op de politie- en brandweerfiets gereden. Wij genoten van haar sirenes, zo schattig. De kleuter had zichzelf in de nieuwe drive-inn bestempeld tot “ijsjesmevrouw”.

Joepie, er waren heel veel kabelbanen!
Joepie, er waren heel veel kabelbanen!

Actief spelen

Bewegen is gezond en dat doe je hier zeker! Op de botsauto’s en karts na, zijn de attracties allemaal door spierkracht aangedreven. De kinderen zijn dus zelf lekker in beweging! Hoewel wij ook meegelift hebben met een sportieve papa die de zweefmolen vol kindertjes liet ronddraaien. En mijn peuter – de kleinste in de zweefmolen – maar “harder, harder!” roepen tegen die meneer. Zelf heb ik mijn spieren ook aardig getraind op de hoge matjesglijbaan. Twee keer per kind en toen was ik er weer klaar mee, haha.

Kijken naar het speeleiland en de waterfietsen.
Kijken naar het speeleiland en de waterfietsen.
Stoer zelf op de kabelbaan!
Stoer zelf op de kabelbaan!

Snacks in de Linnaeushof

Er was genoeg te zien met al die spelende kinderen en verschillende speeltoestellen. Buiten op het terrasje aten we nog wat lekkers uit de snackbar terwijl we van het zonnetje en het hele gebeuren genoten. Voor onszelf was een snack met friet iets onder de 6 euro, voor de dames iets erboven met hun Bennie Broek menu. Nette prijzen dus. Ik vond zelf mijn verse hamburger een fijne verrassing, en hij was erg lekker :-). Verder hadden we ook zelf wat mee. Overal staan genoeg bankjes waar je even kunt zitten om iets te eten of drinken. Of naar je spelende kinderen te kijken, natuurlijk.
Goed voor je conditie! Trap op en glijden: 2x per kind en toen was mama moe.
Goed voor je conditie! Trap op en glijden: 2x per kind en toen was mama moe.

Wanneer gaan we weer?

Al met al hebben we een ontzettend leuke dag gehad. Het weer zat mee natuurlijk, maar er zijn ook wat overdekte delen in Linnaeushof mocht het tegen zitten. Wat ons betreft is deze grote en veelzijdige speeltuin voor herhaling vatbaar. Misschien zelfs met een kinderpartijtje. Of als leuke plek om af te spreken met opa en oma en alle nichtjes en neefjes. Voor kleine kinderen is er al genoeg te doen en mijn dochters met 3 en 5 konden ook al veel andere dingen doen al dan niet met een beetje hulp van papa of mama. We hebben nog niet alle plekjes van de speeltuin ontdekt en de kinderen vielen binnen 5 minuten in slaap in de auto. En… Ik was ook snel weg… Oeps. Gelukkig kon mijn man wel lachen om zijn auto vol slapende meisjes.

Glijbaan in het peuter- en kleuterdeel.
Glijbaan in het peuter- en kleuterdeel.
Erg leuk in het kleine kinderendeel: het verkeersplein.
Erg leuk in het kleine kinderendeel: het verkeersplein.

Lees ook:

Ben jij al eens in Linnaeushof geweest? En was dat toen je zelf klein was of nu met je eigen kinderen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Dhini zegt:

  wat leuk zeg! Nee…wij zijn nog nooit daar geweest.

 2. Liesbeth zegt:

  Ziet eruit als een heerlijke dag!

 3. Bianca zegt:

  Oh, jeugdsentiment inderdaad! Het klinkt alsof ze het flink opgeknapt hebben inmiddels, hoewel ik het vroeger ook al te hek vond. Goede tip!

  1. Marguerita78 zegt:

   Volgens mijn man waren er vroeger veel klimtoestellen van hout, nu is er veel van splintervrij plastic 🙂

 4. Nathalie zegt:

  Ik ben er nog nooit geweest. De hindernisbaan ziet er wel cool uit voor de wat grotere kids.

 5. Heleen zegt:

  Dat klinkt leuk! Die gaat op de agenda voor komende zomer :-). En hoe was het met de drukte? Viel het mee/tegen?

  1. Marguerita78 zegt:

   Er waren aardig wat mensen, maar het was niet druk 🙂 overal kon lekker gedeeld worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.