9x de leukste campings met kinderanimatie voor peuters

Op zoek naar een leuke camping perfect voor jou en je peuter? In Nederland zijn veel campings waar kinderanimatie voor alle leeftijden, dus ook voor jouw peuter, wordt aangeboden. Denk aan een uitgebreid animatieprogramma met knutselen, schminken, picknicken, theatershows en musicals. Er zijn zelfs campings die speciale weken organiseren waarbij het animatieprogramma helemaal op maat is gemaakt voor peuters. Je kunt ervoor kiezen om samen met je peuter deel te nemen aan het animatieprogramma, maar dit hoeft natuurlijk niet. Lees in deze blog wat de leukste campings met kinderanimatie voor peuters zijn in Nederland. 

camping zonneweelde
Animatie op Camping Zonneweelde in Zeeland.

1. De Zandstuve

Zandstuve dreumesweken

Op 5-sterren kindercamping de Zandstuve is er voor jong en oud veel te beleven. Deze camping ligt in de landelijke omgeving van Hardenberg. Tijdens een vakantie op de Zandstuve verblijf je in een mooie accommodatie of op een ruime kampeerplek. De Zandstuve biedt tijdens bepaalde weken een uniek programma aan; de dreumesweken. Dit is hét moment om er lekker op uit te gaan met je peuter. Gedurende deze weken is het rustig, supervoordelig en meestal lekker weer bij de Zandstuve. Er zijn verschillende activiteiten voor kleine kinderen, zoals knutselen en kennismakingsspelletjes, die zijn afgestemd op hun belevingswereld en vaardigheden. 

 

2. Vakantiepark Mölke 

mölke hangmat
Hangmat of boomhut, je vindt het o Mölke. Foto: Marieke Dijkhof

Een vakantie op vakantiepark Mölke is perfect om het échte weekendgevoel te ervaren. Dit vakantiepark is prachtig gelegen aan de Regge in Twente en is ideaal voor een vakantie met je peuter. Samen met je peuter beleef je een onvergetelijke vakantie tijdens de Kleine Draken Weken. Hierbij gaat alle aandacht uit naar de allerkleinsten. Voor peuters van 1 tot 5 jaar is er een speciaal animatieprogramma opgesteld waarbij er veel verschillende kindvriendelijke activiteiten zijn. Zo wordt er geknutseld, voorgelezen en heel veel plezier gemaakt. Ook is er een zwembad met peuterbad, zijn er verschillende speeltuinen en is er een mini-boerderij met alpaca’s, schaapjes en kippen. 

Lees ook: Zo leuk: picknicken met alpaca’s!

3. Beerze Bulten 

beerze bulten zwembad

Gelegen in het Overijsselse Vechtdal bevindt zich 5-sterren vakantiepark & familiecamping Beerze Bulten. Deze camping is autovrij en mede daarom ook een groot paradijs voor kinderen. Er zijn verschillende topfaciliteiten en er is een zeer uitgebreid animatieprogramma voor elke leeftijdsgroep. Beerze Bulten organiseert veel activiteiten op het gebied van recreatie en theater, van een poppenkast voor de allerkleinsten tot vlotten bouwen voor oudere kinderen. In het Giga Konijnenhol is een indoor speeltuin en groot theater waar wekelijks shows worden opgevoerd. Voor kinderen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een musical met Bultje het Konijn in de hoofdrol. 

 

4. De Norgerberg

Camping de Norgerberg

Met een gevarieerd recreatieprogramma voor kinderen en veel verschillende faciliteiten zoals een zwembad met schuifdak, sportvelden en speeltuinen, een struin & duin belevingspad en spetterpoel is camping De Norgerberg een echte camping geschikt voor peuters. Peuters en oudere kinderen beleven de leukste avonturen met de Pretmakers van kindercamping de Norgerberg. De Pretmakers nemen de kinderen graag mee het bos in, gaan koekjes bakken of een leuke sportieve actieve doen met ze. Heerlijk spelen in de buitenlucht in de bosrijke omgeving van de Norgerberg. Op het park is een speciale kinderbosbadkamer aanwezig. De allerkleinsten kunnen hier lekker spetteren in een van de babybadjes. Neem ook wat tijd voor jezelf en ga heerlijk ontspannen bij de wellness. 

 

5. De Berenkuil 

berenkuil camping

Kindvriendelijke camping de Berenkuil is gelegen in het natuurlijke hart van Drenthe in de plaats Grolloo. Deze 5-sterren camping is uitermate geschikt voor kinderen, de camping is namelijk autovrij en beschikt over 25 speeltuinen, een zwembad, speelvijver én binnenspeeltuin. In de eerste week voordat de eerste regio zomervakantie heeft vindt de Miniberenweek plaats. Dit is een hele gezellige week met een recreatieprogramma op maat gemaakt voor peuters van 0-5 jaar. De activiteiten bestaan bijvoorbeeld uit schatzoeken, picknicken, broodjes bakken en knutselen. In het zwembad en bij de speeltuinen en speelvijver is het niet druk, omdat de ‘grotere kinderen’ nog geen vakantie hebben. 

6. Camping de Noetselerberg

noetselerberg

Deze 5-sterren familiecamping bij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug ligt in het gezellige dorp Nijverdal. De veelzijdige omgeving en vele faciliteiten op het park maken de Noetselerberg tot een camping voor jong en oud. Er is een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen t/m 13 jaar. Het afwisselende recreatieprogramma bestaat uit musicals, knutselen, theater, playbackshows en activiteiten met Noetsie het konijn. Deze kindercamping beschikt over een binnen- en buitenzwembad (met peuterbad), indoor speeltuin en andere leuke faciliteiten. Je kunt natuurlijk ook tijd voor jezelf nemen door heerlijk te ontspannen in jouw vakantiehuis, op de kampeerplek of door te genieten van een smakelijke lunch bij de bistro. 

7. Camping Zonneweelde

zonneweelde
Op de camping dichtbij de faciliteiten of overnachten in één van de strandslaaphuisjes?

Op slecht 950 meter afstand van het prachtige zandstrand van Nieuwvliet in Zeeland ligt camping Zonneweelde. Deze 5-sterren camping is een paradijs voor kinderen waar ze kunnen zwemmen, spelen en plezier maken. Het zwembad, de binnenspeeltuin met bioscoop en het animatieteam maken deze kindercamping tot een ideale bestemming voor een vakantie met jouw peuter. Het Zonneweelde FUN-Team staat altijd voor de kinderen klaar en zorgt voor een vakantie om niet te vergeten. Het animatieprogramma bestaat onder andere uit een circusshow, spooktocht, bingo, strandjutterstocht, goochelshow en playbackshow. Een vakantie bij camping Zonneweelde is er eentje vol waterpret. Het openluchtzwembad beschikt over een grandioze waterspeeltuin met glijbaan, klimtoren en sproeiers. 

8. Camping ‘t Veld 

camping t veld

Camping ‘t Veld in Rheeze is ook door de ANWB met 5-sterren gecertificeerd én is de kleinste 5-sterren camping van Nederland. Op deze familiecamping is er veel te beleven dankzij de vele uitstekende faciliteiten. Wat dacht je van een overdekt zwembad met peuterbad en gave waterglijbaan, gezellig animatieteam, binnenspeeltuin en strandmeer! Het animatieteam is tijdens de schoolvakanties en in de weekenden vol enthousiasme aanwezig om de kinderen een heerlijke vakantie te bezorgen. Samen met karakter Vinnie de Veldmuis beleeft je peuter de leukste en spannendste avonturen. Activiteiten van het animatieteam bestaan onder andere uit zingen, dansen, knutselen, sport en een coole roofvogelshow.

9. Recreatiepark Duinhoeve

Loonse en Drunense Duinen
Loonse en Drunense Duinen. Foto: Shutterstock

Echte Brabantse gezelligheid ervaren? Dat doe je op camping Duinhoeve in Udenhout, vlak bij de Loonse en Drunense Duinen. Kinderen hoeven zich zeker niet te vervelen op deze kindercamping. Zij kunnen zich vermaken in het openluchtzwembad met speciaal kinderbad, in de grote speeltuin met glijbanen en klauterwanden en in de natuurbelevingstuin. Het animatieteam van recreatiepark Duinhoeve organiseert allerlei activiteiten op het gebied van knutselen, sport en spel. Samen met MaGniX het bosbeest genieten de kinderen van muziek en dans. Het is zeker weten dolle pret met MaGniX in de buurt! Verblijf in een comfortabele (glamping)accommodatie of op een basic, comfort of camperplaats. 

Welke van deze campings heb jij al eens bezocht?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.