Zo leuk: picknicken met alpaca’s!

Ondertussen staat het bij veel mensen op hun bucketlist: picknicken met Alpaca’s. Het is een hele happening geworden en ondertussen ook echt een hype! Je kunt vaak kiezen voor wandelen met alpaca’s of lekker met ze knuffelen, maar bij Alpakaap in Zevenhuizen – Groningen, kun je zelfs een picknick tussen de alpaca’s in doen. Mandy ging daar picknicken tussen de alpaca’s en vertelt je er alles over. Zijn haar foto’s niet tè schattig? Ik wil ook!

Gastblog door Mandy Eggens van Lifebym-e.com

picknick alpaca

Het was echt een bijzondere ervaring. Wat blijkt nou, naast alpaca’s lopen er ook nog andere dieren rond bij Alpakaap, namelijk hertjes. Je krijgt van de eigenaar voer mee, je mag je zakken vullen met zoveel als je kan en dan kun je de alpaca’s voeren.

picknicken met alpacas

Niet alleen de alpaca’s lusten dit voer, de hertjes vinden het ook erg lekker en die komen dan ook naar je toe en de meesten kun je ook wel aanraken. Even eerlijk, heb jij ooit een hertje geaaid of zelfs gevoerd? Op de kinderboerderij rennen ze vaak al weg als je er aan komt, laat staan dat je dan een keer de kans krijgt om ze aan te raken. 

picknicken met alpacas

De knuffeltijd is zo om!

Als je gaat picknicken, heb je ongeveer anderhalf uur de tijd. En geloof me, die tijd is zo om! Dus ga lekker knuffelen met de alpaca’s en maak foto’s met alle dieren want de tijd is zo voorbij. Van de eigenaar krijg je ook nog meer informatie over de dieren, bijvoorbeeld hoe oud ze zijn en wat hun naam is. 

picknicken met alpacas
Hihi, ook dit gebeurt.

Uitgebreide lunch in de picknickmand

Na genoeg foto’s en knuffels was het tijd om te gaan picknicken. We kregen een goed gevulde mand met van alles er in. Een croissantje, een broodje, een koekje, een toetje, chocola, een pakje melk en een biologisch drankje. Het was echt heerlijk! Je kreeg het in zo’n ouderwetse mand, zo gezellig. Je kon dan zelf kiezen of je aan een picknick tafeltje wilde eten of ergens op de grond, er zat namelijk ook een picknickkleed bij. 

picknicken met alpacas picknickmand
Goedgevulde picknickmand.

Daarna zijn we weer verder gegaan met foto’s maken en knuffelen. Het leukste is ook vooral dat de dieren steeds weer naar je toe kwamen. Behalve tijdens de picknick, dat vond ik dan wel weer bijzonder. Het zijn dus geen schooiers haha!

picknicken met alpacas 

Leuke weetjes over alpaca’s

Wist je dat? Alpaca’s hun tong niet ver uit hun mond kunnen doen en dat ze vaak bevallen tussen 10.00 en 14.00? Het liefst op een zonnige dag. Omdat het veulen dan kan drogen door de zon, ze kunnen het jong niet zelf droog likken. 

Dit feitje is zo grappig, als een alpaca uit je hand eet, dan voel je voornamelijk zijn tanden en lippen maar wanneer een hertje uit je hand eet, dan is je hele hand klets nat omdat een hertje dus wel zijn tong gebruikt en een alpaca bijna niet. 

picknicken met alpacas

Je kan dus zeker zeggen dat Picknicken met Alpaca’s voor veel plezier zorgt, je bent echt weer een ervaring rijker. Het is ook mogelijk om alleen voor koffie en een gebakje langs te gaan bij Alpakaap. 

picknicken met alpacas

Praktische informatie: 

  • Reserven via de website van Alpakaap
  • Carolieweg 28- Zevenhuizen – Groningen
  • Picknick €22,50 p.p. (2021)
  • Koffie en gebak €10,- p.p. (2021)
  • Kinderarrangement €7,50 (2021)
  • Pinnen is nog niet mogelijk (2021)

Een ander fotogeniek uitstapje is het vrolijk gekleurde Zoutkamp Groningen.

picknicken met alpacas

Waar kan dit nog meer?

Alpaca’s zijn heel populair, je kunt dergelijke ervaringen ook boeken in Almere, Zeeland of vlakbij Vakantiepark Schaijk in Brabant. Als je dit leuk lijkt, kijk dan zeker even of er een alpacaboerderij in de buurt te vinden is. Soortgelijke bijzondere ervaringen kun je bijvoorbeeld vinden op een kamelenboerderij, een struisvogelfarm of lunchen met uitzicht op een koeienstal. 

Na het lezen van Mandy’s verhaal wil ik dit ook graag eens beleven met de kinderen! Volg je haar trouwens al? Ik ken haar omdat we samen aan de campagne hebben gewerkt om vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs te werven. Mandy is vrachtwagenchauffeur en inspireert anderen via haar blog om deze stap ook te wagen. In dit artikel zie je haar in een tijdschrift staan met haar vrachtwagen, neem zeker een kijkje op haar blog.

Heb jij al eens tussen de dieren een picknick gedaan? Hoe was dat?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.