Duinrell, daar kikker je van op!

Volgens het weerbericht gaat het morgen regenen, regenen en nog eens regenen. Dus we gaan naar Duinrell! Ze zeggen immers al jaren ‘Duinrell daar kikker je van op’. Heb jij ook zin in een dagje Duinrell? Lees snel ons verslag.

Gastblog door Marina Willemsen

duinrell
Duinrell, daar kikker je van op!

Tinadag sentiment

Ik mag met mijn gezin een dagje naar Duinrell voor Marstyle. Alleen al bij die gedachte, wordt er een sentimenteel gevoel aangewakkerd. Zegt het begrip ‘Tinadag’ je iets? Ik ben daar vroeger meerdere keren geweest met vriendinnen. De hele dag attracties in, (drukke) stands bezoeken, naar het Tikibad, maar vooral veel kletsen en giechelen.  Er schijnt nog steeds ieder jaar een Tina festival georganiseerd te worden. Gezien mijn jongensgezin, zie ik mijzelf dit niet zo snel meer bezoeken. 

 Helaas, geen throwback foto’s hiervan.   

Duinrell als juf

De tweede herinnering, was mijn allereerste schoolreis als juf. Een leuke dag, waar je als onervaren idealist vooral druk maakt over  leerlingen die de ene achtbaan na de andere snelle attractie instappen. Om er vervolgens samen iets te duizelig en misselijk uit te komen.

Ware het niet, dat op deze schoolreis ongeluk in een klein hoekje zat. Één van mijn leerlingen kwam verkeerd terecht na een landing van de minst heftige attractie; de kleine glijbaan. Van het één op het andere moment zit je ineens in het Bronovo ziekenhuis met een leerling die een gebroken arm heeft. Gelukkig kwam de jongen tien jaar later stage lopen en vertelde dat bij zijn herinneringen aan mij als juf, niet de pijn van de botbreuk overheerste. 

duinrell
De beruchte glijbaan.

Nu was ik hier weer voor het eerst sinds jaren, maar dit keer met mijn gezin. Voor ons maakte het niet uit dat het regende; we maken ons eigen plezier wel, de rijen voor de attracties waren minimaal en volgens mijn oudste zoon werd hij vrolijk van de muziek die uit de boxen van het park kwam.   

duinrell
Regen, dus geen wachtrijen maar wel een feestje!

Na een fysieke test in de monorail en het mooie uitzicht vanuit het kikkerrad, gingen we vrij snel richting te snellere attracties.

duinrell

Terwijl Ferry met de oudste in de Wild Wings ging, kon ik met mijn jongste in de Minitrein. Hij is net 1 meter 20, dus kan hij niet in alle attracties. Gelukkig wel in de Kikkerachtbaan en de Dragonfly, waar we meerdere keren in zijn geweest vanwege geen wachtrij.       

Maar goed, zoals je kan lezen, ben ik ook wel in voor een achtbaan hier en daar. Vroeger (lees: voor mijn zwangerschappen) kon ik prima tegen alle snelle attracties. Nu vermijd ik het liefst attracties die steeds dezelfde kant opdraaien, zoals de Waterspin. Gelukkig kunnen anderen daar des te meer van genieten. 

Ik gokte dat de Mad Mill wel iets voor mij was. Tijdens die bovengenoemde schoolreis was het een leuke ervaring. En zo te zien, gaat het geval meerdere kanten op, dus succes gegarandeerd… Nou, verkeerd gegokt. Mijn oudste kwam niet meer bij! “Gaat ’t mam?” schreeuwde hij lachend. “Ja hoor, alleen een beetje duizelig.” Ik vroeg me af of de Mad Mill ook zo lang doorgaat als het een drukke dag is in het park. Mijn oudste en vele anderen zullen dat zeker waarderen.   

duinrell

In de rij voor de Splash raakten we in gesprek met een ander gezin. Over het verschil en de gevolgen van de open en dichte boot bij deze attractie. De andere moeder en ik waren het eens dat je vroeger echt heel cool was als je in de open boot ging. Raad eens in welke wij gingen zitten…

duinrell

Na nog een aantal attracties, zoals de Aqua Swing (in de volksmond zweefmolen), was het tijd voor het Tikibad.

duinrell

Van de ene naar de andere glijbaan. Hier was het wel drukker, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor alle leeftijden is er wel wat te doen. Het vrij nieuwe Kids Water Playa voor kinderen onder de 1.20, viel goed in de smaak. Maar de Moonlight heeft de meeste indruk achter gelaten, ondanks de fysieke kracht die het vergt om die enorme band 4 trappen op te tillen. Ach, je moet wat over hebben voor een beetje lol. We hebben lang niet alle glijbanen gehad, des te meer reden om er nog eens heen te gaan als de jongens weer wat ouder zijn.

duinrell

Ondanks de regen is deze dag zeker niet in het water gevallen. Alhoewel op het einde wel, maar dat was in het Tikibad de enige optie, haha.

Op de terugweg nog een ‘gezonde’ snack gekocht. Wat een heerlijk dagje in Duinrell! Koop hier met korting je tickets.

>> Lees ook over het SISA Sinterklaasfeest in Duinrell

Wanneer ben jij voor het laatst in Duinrell geweest? Heb je toen ook het Tikibad bezocht?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Marushi zegt:

    Superleuk! Vroeger ging ik elk jaar met vrienden naar Duinrell. Kan niet wachtten totdat die kleine van mij iets groter is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.