Fien en Teun gaan Kamperen: een feest voor de voorjaarsvakantie

Kennen jullie Fien en Teun al? Ik hoop dat jullie er net als wij niet meer onderuit kunnen want wat zijn ze leuk!  Dit zijn oprecht typetjes waarvan ik had gewild dat ze er ook al ‘waren’ toen mijn oudste kinderen jong waren. Met mijn jongste Lucas en zijn vriendinnetje Saar, beide 4 jaar, bezochten wij de première van de nieuwste bioscoopfilm Fien en Teun gaan kamperen. Een echte aanrader voor de voorjaarsvakantie!

Door: Lisanne

Wie zijn Fien en Teun?

Fien en Teun zijn een Boer en Boerinnetje die op een boerderij wonen met een gros van knuffelige  boerderijdieren. Mike en Molly zijn schapen, Sebastiaan is het altijd hongerige varken, Stip de ondeugende Pony, de hond heet Pim en Rosa de koe die de boerderij van melk voorziet. Rondom Fien en Teun is inmiddels een imperiumpje gebouwd. Je kunt ze thuis zien op tv, op de Avonturenboerderij de Molenwaard (absolute aanrader), ze zijn regelmatig te zien in het Theater en tegenwoordig hebben ze zelfs een heus vakantiepark. Op het laatste zijn we nog niet geweest maar van mijn vriendin heb ik begrepen dat we die ook nog op ons lijstje mogen zetten.

Uit kamperen

In de film gaan Fien en Teun kamperen met een tent die ze hebben gevonden bij het opruimen van de stal. Vooraf moeten ze goed bedenken wat ze meenemen want ze kunnen natuurlijk niet al hun speelgoed meeslepen, dat is veel te zwaar. Maar ja, wat is heb je nou eigenlijk nodig? Papa heeft een kaart voor ze gemaakt zodat ze het mooiste kampeerplekje makkelijk zelf kunnen vinden. Mama bakt pannenkoeken voor de picknick. De dieren moeten alleen wel op de boerderij blijven, want die kunnen niet zonder hok of stal. Wat is dat moeilijk afscheid nemen zeg. Maar na alle voorbereidingen kan het niet mis gaan, het wordt een kampeertripje om nooit te vergeten, of toch niet? Kortom een gezellige feelgood film die je niet wilt missen.

Wiebelende billen

Onze kleintjes hebben dan ook echt genoten. Een bioscoopbezoekje is natuurlijk sowieso al feest, maar een première heeft een uitzonderlijk feestelijk tintje. Voor de kids was het hoogtepunt dat Fien en Teun zelf ook kwamen kijken! Maar wat zijn ze groot in het echt zeg, Lucas durfde alleen op de foto met mama erbij. Stoere Saar had al ervaring vanuit het vakantiepark en durfde ook wel alleen. Tijdens de film kregen we roze en blauwe Fien en Teun popcorn en in de foyer stond voor de kleintjes passend vermaak. Maar ook zonder die extra’s kan ik je wiebelende billen op schoot garanderen bij je bioscoopbezoek.

Blijvend betoverd

De kracht ligt wat mij betreft in de eenvoud. De voor kinderen herkenbare figuren die avonturen beleven die aansluiten bij de belevingswereld van kleine kinderen. De herkenbare liedjes en dansjes zijn de kers op de taart. Het bedrijf achter Fien en Teun, Van Hoorne Entertainment, weet als geen ander kinderen te betoveren, zoals ze al eerder deden met hun sprookjesmusicals. En die betovering is niet zomaar verbroken. Wij hopen nog lang in de Fien en Teunfase te blijven.

Lees ook:

Wat zijn jullie ervaringen met Fien en Teun?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.