Filmpremière: Fien en Teun, het grote dierenfeest

Jaaaaaa!!! Fien en Teun, wie kent ze niet? De twee kinderhelden zijn natuurlijk te vinden op Avonturenboerderij Molenwaard. Veel peuters en kleuters zijn helemaal weg van dit stoere boerinnetje en schattige boertje. Naast de televisieserie, boeken, bekers, tassen en allerlei andere dingen is er afgelopen maand mei ook een vakantiepark geopend bij de Avonturenboerderij. Je kunt hier in boerenstijl blijven slapen en Avonturenboerderij Molenwaard bezoeken.

Vandaag gingen wij niet naar de Avonturenboerderij en lazen wij geen boek van Fien en Teun, maar gingen wij naar de bios! Vanaf 11 juli is namelijk de film Fien en Teun: Het Grote Dierenfeest in première gegaan! En in alle Kinepolis bioscopen draait de film vanaf deze zondag als kleuterbios film.

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

film fien en teun

Kleuterbios

Wat een feest is dat om samen met je peuter of kleuter voor het eerst naar de bioscoop te gaan. De eerste keer is natuurlijk hartstikke spannend! Een grote donkere zaal, hard geluid en een heel groot scherm. Dit kan wel eens too much zijn voor kleine kids. Daarom is er de kleuterbios. Bij de kleuterbios worden films vertoond die voor peuters en kleuters geschikt zijn. Deze films duren niet langer dan 60 minuten. Het licht in de zaal wordt gedempt, maar gaat niet uit. En het geluid staat zachter. Tussendoor even naar het toilet gaan met je kindje is dan ook geen probleem.

Première met pony Stip

Wij gingen naar de première van Fien en Teun de film. De première was bij Kinepolis in Utrecht. Bij aankomst stond er een dierenhok met een lieve pony, Stip genaamd. Ook speelde er een boerenbandje muziek en waren Fien en Teun aanwezig! Een aai voor Stip, op de foto met Fien en Teun en over de rode loper naar binnen. Op naar het drinken en de popcorn om vervolgens in de grote zaal te genieten van de film. De bioscoop van Kinepolis is zo groot dat het prima te doen was om anderhalve meter afstand van iedereen te houden. Ook alle faciliteiten waren top zoals handgel die klaarstond en goede looproutes. Voordat de film begon verwelkomde zangeres Sita alle kinderen op haar enthousiaste manier. Veel kinderen waren verkleed als boer of boerinnetje. Ook wij hadden boerenzakdoeken om!

Het verhaal van de film

In deze film zie je natuurlijk Fien en Teun op hun boerderij. Hond Pim, de schapen Mike en Molly, koe Rosa en varkentje Sebastiaan zijn ook aanwezig. Fien en Teun willen een groot dierenfeest gaan geven op de boerderij. Ze moeten nog veel doen: vlaggetjes ophangen, cadeautjes inpakken voor de dieren en een appeltaart bakken. Maar dan krijgen ze een brief waarin staat dat ze op Stip, de pony van de molenaar mogen passen. Ze gaan Stip halen voor de logeerpartij, maar dan gaat alles mis. Stip bedoelt alles goed, maar het gaat niet volgens plan. Dan raakt ook meneer Beer, de liefste knuffel van Teun nog kwijt. Komt alles nog goed voor het grote Dierenfeest?

 

Aanrader?

De film is ontzettend leuk! Het is een uur lang genieten. De film is een mengeling van poppentheater en animatie. Je wordt er echt vrolijk van! Ook zijn er veel educatieve elementen in de film verwerkt. Er wordt geteld, gezongen en gedanst. Ondertussen leren de kinderen allerlei dingen over de boerderij, de dieren, de werking van een molen en de moestuin.

film fien en teun

Fien en Teun: het Grote dierenfeest wordt geproduceerd door Van Hoorne Entertainment en coproductie met het Vlaamse Montana Media en wordt geregisseerd door Matthias Temmermans. De distributie is in handen van Dutch Filmworks.

Er wordt ook een leuk verhalenboek over de film uitgebracht. Kun je de avonturen nog een keer beleven.

Zoek je nog een leuk uitje voor je peuter of kleuter tijdens een regenachtige dag in de vakantie? Of juist als het al dagen snikheet is? Ga lekker achteroverleunen in de bios en jouw kids hebben de tijd van hun leven!

Dankjewel Liesbeth voor dit leuke verslag, fijn dat je verslag wilde doen voor Marstyle! Zijn jouw kinderen ook zo’n fan van Fien & Teun? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.