Is de musical van Hans en Grietje niet te spannend?

‘Knibbel, Knabbel, Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?’ Het sprookje van Hans en Grietje blijf ik een beetje griezelig vinden. Ik niet alleen, ook mijn dochters van 5 en 6 vinden het verhaal té eng. Daarom vond ik het een beetje spannend om naar de voorpremière van de nieuwe musical van Van Hoorne Entertainment te gaan. Zou ik niet met huilende kinderen op schoot zitten? Was het niet te spannend?

musical hans en grietje entree
Op de paarse loper werden wij officieel ontvangen.

Door de andere shows van Van Hoorne, durfde ik de uitnodiging toch wel aan te nemen. Dus gingen wij afgelopen zondag naar Spijkenisse om zelf te beoordelen of het niet te spannend was. ‘Hans & Grietje De Musical’ is alweer het tiende sprookje dat ze uitbrengen als familievoorstelling. Eerder hebben mijn dochters en ik al genoten van hun shows met Woezel en Pip, Peppa Big, het Telekids Familiefeest en een sprookjesshow in Julianatoren.

Het verhaal van de musical

Het verhaal van Hans en Grietje is bewerkt zodat het een stuk grappiger, vrolijker en minder spannend is dan het originele sprookje. Er was eens een arm houthakkersgezin. Vader kan zijn kinderen niet meer onderhouden en besluit Hans & Grietje in het bos achter te laten, in de hoop dat iemand ze vindt. Het gekke groene tovenaarsstel Titus en Fien neemt broer en zus mee naar een bijzonder huisje. Alles is van snoep, koek en lekkernijen! Het lijkt erop dat Hans & Grietje nooit meer honger hoeven te lijden. Maar wat zij niet weten is dat Titus’ gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is… Gaat alles nog goedkomen?

Ik heb een stukje gefilmd tijdens het begin van de musical: 

Wat vonden wij van Hans & Grietje de musical?

Mijn dochters vonden de titel vooraf te spannend, maar ik kon ze gelukkig ompraten om met me mee te gaan naar deze musical. Want wat was hij leuk! Vrolijke liedjes, een mooie show en vooral ontzettend grappige slechteriken! Titus is op een bepaald moment verkleed als spekkie en dat is werkelijk hilarisch. Ik heb ontzettend gelachen en de meisjes ook. Het echte spannende moment is gelukkig kort gehouden, dus er kroop niemand bij me op schoot. Genieten voerde de boventoon, zeker toen Titus en Fien het snoephuisje niet in kwamen  😆 (hoorde dat nou bij de show of niet?) was heel grappig. Een paar keer gaat het licht in de zaal aan en moet het publiek meedansen, dat deden mijn meisjes enthousiast. Een aanrader dus, heerlijk entertainment deze musical!

Verkleedwedstrijd

Van Hoorne heeft bij iedere show een verkleedwedstrijd, dus er waren heel wat kindjes in kostuum naar het theater gekomen. Op het laatst werd het winnende meisje (verkleed als Belle) op het podium geroepen en kreeg ze mooie prijzen mee naar huis. Na afloop van de voorstelling zijn mijn dochters nog met de acteurs op de foto gegaan. De oudste durfde dat niet op het podium tijdens het persmoment. De jongste gelukkig wel! In de foyer ging de show nog even door met liedjes en dansjes tijdens een Sprookjesafterparty.

musical hans en grietje verkleedwedstrijd
‘Belle’ won de verkleedwedstrijd.

Een heerlijke zondagmiddag zo. En zien jullie dat leuke blauwe jurkje van mijn oudste? Die zijn we aan het reviewen, is van het nieuwe kledingmerk Nais.

Kaartjes bestellen en kijken waar de show nog meer speelt? Kijk op de website van Van Hoorne. Je kunt er nog tot en met juni 2018 van gaan genieten! Bekijk ook dit overzicht met de leukste kindermusicals in 2019.

Wie heeft Titus en Fien al eens in een andere show gezien? Waren ze toen ook zo grappig?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Wat een positief verhaal. Het klinkt als een enorm leuke voorstelling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.