Onze belevenissen op het Telekids Familiefeest: van slang vasthouden tot pannenkoekgooien

Wát een belevenis was het Telekids Familiefeest! Mijn dochter en ik waren eerder dit jaar bij de perspresentatie en dat was al indrukwekkend, maar dit weekend was het dan eindelijk zo ver: tijd voor het echte feestje. Dit keer met beide dochters én Joyce van de Jumbo! Tijd om haar nu te trakteren op een leuk uitstapje met de kinderen én heel erg gezellig. Maar goed ook dat ze mee was, ik durf zelf écht geen slang vast te houden… brrrr…

Van Hoorne Entertainment en RTL Telekids organiseerden met het Telekids Familie Feest namelijk niet alleen een kinderconcert, maar ook een hele happening er omheen. Een uur voor het concert kon je al naar binnen en was er van alles te doen. Helaas konden wij niet eerder weg, dus kwamen we precies op tijd voor het concert. Toen hadden we dus al het één en ander gemist, zoals meet & greets met Brandweerman Sam, Super Wings, Lego (Nexo Knight & Ninjago), Chloes Toverkast (Chloe), Playmobil Super 4, Bibaboerderij (Bart & Bibi), Bollo en Junior. Ook was er al een minishow van Thomas de Stoomlocomotief en een concert van de Telekids Musicalschool.

Hoe was het concert?

Gelukkig waren we precies op tijd om nog even snel naar het toilet te gaan voordat de show zou beginnen. Daarna zochten we onze plaatsen op hoog achterin de zaal. We konden het op zich goed zien, de jongste zat achter een ‘groot mens’ maar kon gelukkig langs haar kijken. Bovendien hingen er aan beide zijden naast het podium grote televisieschermen waar we alles op konden volgen. Hier kwamen af en toe ook filmpjes op als presentatoren Hans en Grietje de interactie aan gingen met bijvoorbeeld Wardo Wonder. De show op het podium, met een enorme taart als decor, was ook goed te volgen.

Het begon met Hans en Grietje die de show presenteerden. Toen kwamen als eerste Fien en Teun die mijn dochters natuurlijk kennen (al was het maar van het boek). Zij hadden een makkelijke meezinger en de kinderen deden leuk mee met het liedje.

Daarna volgden Pipo de Clown en met Mammaloe, die wij nog niet kennen (ja, ik van heeeeeeeeel erg vroeger op tv). Je ziet dan ook dat de kinderen het wel leuk vinden, maar dat ze toch anders reageren dan als ze de karakters goed kennen.

Bij de volgende act was dat heel goed zichtbaar: ze gingen uit hun dak bij Ernst en Bobbie (die we pas nog hadden gezien in het theater) en zongen alle liedjes uit volle borst mee! ‘Elektriciteit’ werd overigens de hele avond herhaald  😆  Daarna kwamen de Sprookjesprinsessen Rapunzel, Assepoester en Sneeuwwitje en zaten ze ademloos te kijken. En toen was het even schrikken… In plaats van Jul & Julia kwamen er 2 boeven op het podium! Oh nee! En ze zongen VALS! Afgrijselijk. Gelukkig werd het snel opgelost en konden we de muizendans bewonderen.

Telekids Familiefeest

Nu was het goed opletten geblazen want meisjesgroep Raak! was aan de beurt. Één van deze 3 meisjes is het nichtje van de kleuterjuf van mijn dochter, maar wie van de 3??? Dochterlief gaat het volgende week aan haar juf vragen. Als laatste deed Wardo Wonder een tovertruuk met Hans en toen was iedereen compleet en volgde de eind act.

Wat vonden we ervan?

Het concert is zeker geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Je hebt zitplaatsen en het duurt een uurtje. Als het toch too much is voor je kleintje, kun je de zaal verlaten en even uitpuffen in een speciaal hoekje op het Telekids plein. Mijn dochters van 4 en 6 genoten enorm van het concert, maar ik merkte wel dat een uur lang genoeg was. Vooral omdat ze de laatste acts niet kenden, deden ze minder actief mee met de liedjes en dansjes.

Kindervermaak op de pleinen

Eigenlijk begon de pret voor de kinderen na het concert pas echt. Nu mochten ze van alles doen en beleven. Het Telekidsplein was open tot een uur na afloop van het concert (mijn dochters konden gelukkig precies het allerlaatste rondje van de draaimolen meepikken) en het Boerderijplein was toegankelijk zo lang als je wilde. Nadat we eerst een paar dingen hadden bekeken op het Boerderijplein liepen we terug naar het Telekidsplein voor de parade van alle bekende karakters. De oudste was in de wolken, want ze had Ernst een high five gegeven!
Daarna even lekker springen op het springkussen, pannenkoeken gooien (waar ze een medaille kregen), op de foto met Chloe van Chloe’s Closet en een karakter waarvan ik de naam niet ken. Ik kocht ook consumptiebonnen en de prijs was netjes: 1 euro per bonnetje. Voor 1 bonnetje per stuk kochten we 4 bekers ranja en 4 softijsjes die je zelf moest tappen. Het parkeren bij de Evenementenhal was gratis en wij hadden in ruil voor dit verslag onze toegangskaartjes gekregen. Er was allerlei merchandise te koop, maar dat hebben we niet gedaan. Al liepen er genoeg mensen met volle tassen speelgoed voorbij  😀 . De meisjes kwamen echter niks te kort.
Toen het Telekidsplein dicht was, gingen we terug naar het Boerderijplein. Hier was de oudste (echt wat een HELD ik durf dit dus niet!) zo dapper om een slang vast te houden. Brrrrr! Er was ook een Slakkenman met enorm grote slakken, maar die durfden we allemaal niet op onze hand te nemen. Verder waren er konijntjes, hulphonden en een heuse kinderboerderij met allerlei lieve dieren die je mocht aaien. Mijn dochters hebben het Tractor diploma gehaald op het parcours en er waren hier ook minishows die je kon bekijken. Het aller, allermooiste van deze dag deden ze echter op het laatst: ponyrijden! Dit vonden beide meisjes het leukste van de dag en ze waren in de zevende hemel dat ze met een echte cap op een paar rondjes op een pony zaten.

Je kunt er nog heen!

Het Telekids Familie Feest vindt plaats in de Evenementenhal te Gorinchem tijdens dit
pinksterweekend op zondag en maandag zijn er ook nog concerten. Voor kaartjes klik hier. Ik vond het echt de moeite waard!
Lees ook:
Ben jij ook bij het Telekids Familie Feest geweest?
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.