Lieve Joyce van de Jumbo

Lieve Joyce van de Jumbo,

Als caissière ben je voor mijn dochters een idool. Al jaren doen we meerdere keren per week boodschappen in ‘jouw’ Jumbo. Wanneer je mijn dochters spot, worden ze (net als heel veel andere kindjes) door jou met naam begroet. “Leuk dat je er bent, hoe gaat het?” Als het ook maar even kan, willen ze het liefst bij jouw kassa in de rij. Ook omdat ze dan altijd een koekje krijgen natuurlijk 😉 , jij vergeet dat nooit! (Al informeer je altijd netjes eerst bij mama of het mag.)

Mijn dochters voelen zich hierdoor welkom in de supermarkt. Sterker nog, de hele dag gezellige praatjes maken en koekjes uitdelen lijkt ze het einde. In vriendenboekjes schrijven wij bij de vraag “wat wil je later worden” steevast ‘kassamevrouw’. (En mama, en juf, en …)

Kinderidool

Dat je echt een kinderidool bent, bleek deze zomer maar weer. Mijn oudste dochter is erg nieuwsgierig en wilde heel graag weten waar jij nu precies woont. Een keertje bij jou spelen zou het einde zijn. Ze vertelde mij haar wens. Ik vond dat erg schattig. En ik wil initiatieven en ideeën van mijn kinderen als het even kan graag stimuleren. Zonder initiatief kom je nergens als je later groot bent, als je het niet probeert weet je het niet. Een keer spelen bij haar idool, we zouden het samen aan je gaan vragen. De eerste keer was je alleen niet op je plek en klonk het “mama, waar is Joyce, ik mis haar zo!”

Hilarisch, want ze kent je van de winkel. Verder niet. Gelukkig ken ik je wel een beetje, want wij hebben dezelfde nichtjes en zien elkaar weleens bij mijn oom en tante. Ik weet dus dat je gek bent op kinderen en ook wel om dit soort initiatieven kunt lachen. Bovendien ben je betrouwbaar, niet onbelangrijk. Je kind met een ‘vreemde’ meegeven is toch een beetje gek. Hahaha. Maar goed, we gingen het dus aan je vragen. Terwijl ik haar hand vasthield, vroeg mijn oudste met haar liefste snoetje over de toonbank: “Joyce, mag ik een keer bij jou spelen?”

Zo. Die vraag was er uit. Je reageerde heel enthousiast 😆 , niet een vraag die je vaak van klanten krijgt :mrgreen: Thuis was mijn meisje in de wolken! En kleine zus een pietsie jaloers… Ik gaf aan dat zij het ook best kon vragen. Dan konden ze samen. Is voor jou ook makkelijker, want met z’n 2tjes keuvelen ze wat af. Er verscheen niet veel later dus nog een vragend snoetje aan je toonbank… “Mag ik ook bij je spelen, Joyce?” En dat mocht. Ze hadden er zin in en telden de dagen af.

Deze week was het dan zover. In het schriftje van de kleuterklas schreef ik “wordt opgehaald door Joyce van de Jumbo”, anders krijg je de kinderen tenslotte niet mee. Grote zus schreef groot op donderdag in haar ‘kalender’ Joyce speele. Iedere avond en iedere ochtend werd mij verteld hoe lang het nog duurde. Je had vast geen idee dat ze hier zo naar uit keken!

Het is dan ook niet niks om bij je idool te mogen spelen 😎

Op de dag zelf vertelde jij me bij het boodschappen doen dat je een leuke verrassing had voorbereid. Ook jij had er gelukkig veel zin in. Net als de meisjes! Ik ben stiekem best een beetje trots op ze hoor, dat ze het durfden te vragen én dat ze ook echt met je mee zijn gegaan naar huis. Het was ontzettend gezellig geweest voor alle partijen, begreep ik. Wat heerlijk!

De dames kwamen thuis met mooi versierde cakejes die ze als toetje na het avondeten kregen. Dat stimuleerde wel om het bord leeg te krijgen 😉 Ze waren erg moe en vertelden mij alleen maar dat het leuk was.

Totdat de oudste zich fluisterend naar mij toe boog. Op geheimzinnige toon zei ze:

“Ze woont echt mooi mama! Ze heb rozen op de wc. Ik heb dat gezien want ik moest plassen…”

Geweldig! Kortom, je bent nog meer in aanzien gestegen. Dit gaat wel een stapje verder dan de Jumbo klantenservice. Dankjewel, heel gaaf dat je mijn dochters hebt meegegeven dat het loont om je dromen na te jagen!

Je bent een held!

Unboxing: Jumbo Hallo Mama doos!

Couponingqueen vandaag

Durven jullie kinderen hun idool aan te spreken en zomaar een afspraakje te regelen? Of hebben ze een andere bijzondere kinderdroom die jullie samen hebben waargemaakt?

Uitgelichte afbeelding: hans engbers / Shutterstock.com

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Ineke zegt:

  GEWELDIG!! Heeft meteen een glimlach op mijn zieke gezicht geplaatst 😉

 2. Nathalie zegt:

  Super! Dat moest vast enorm spannend voor ze zijn geweest. Wat lief van Joyce!

 3. Merel zegt:

  Ontzettend lief, zowel van je meisjes als ‘Joyce van de Jumbo’. Wij hebben hier bij Dirk ook een paar van die lieve vrouwen werken. Zodra ik binnenstap krijgen de jongste twee aandacht (oudste zit op school) en ze nemen altijd de tijd voor een kletspraatje. Echt heel leuk!

 4. Tamara TS zegt:

  Wat een lieve kassamevrouw! Haha en die rozen op de wc hahaha, geweldig! Je boft ook maar met zo’n stoere kinderen! Wij hadden vroeger altijd een heel aardig meisje bij de Aldi. 🙂

 5. Fleur zegt:

  Dapper hoor! Helaas hebben we niet zo’n geweldige caissière, wat een leuke ervaring en goede les. Ik stimuleer mijn dochters ook zoveel mogelijk om dingen te vragen in de winkel of restaurant als ze iets graag willen. Met het leren initatief nemen en durven vragen kom je een heel end in het leven

 6. Robin Valentine zegt:

  wat super leuk en vooral ook heel lief! ook fijn dat er zo’n vrolijk iemand aan de kassa is 🙂

 7. Joyce zegt:

  In 1 woord GEWELDIG geschreven. Ik heb het met heel veel plezier gedaan. Vond het super leuk! En je hebt 2 schatten van meiden..❤

 8. Linda zegt:

  Ivy heeft ook zo’n Jumbo held, Kim heet ze. Wanneer Kim werkt rent Ivy er al roepend op af en gaat ze lekker met haar kletsen 😀 Leuk om te zien dat er ook wel echt heel veel lieve mensen werken.

 9. MetMirjam zegt:

  Ah wat leuk! Fijn dat het zo ook kan! Fiene kletst tegen iedereen en gelukkig zeggen sommige mejsen ook wel eens wat terug ;). Soms kijkt een caissière haar aan en zegt dan niks, dan blijft ze het net zo lang herhalen tot ze iets antwoorden of dat ik zeg ‘die mevrouw vindt het leuk hoor lieverd’.

 10. Miranda de Jong zegt:

  Leuk als kinderen zoiets “gewoon” durven te vragen he. Wij waren laatst bij een catwalkshow en mijn dames vonden dat zo leuk dat ze ook model wilden worden (spreken ze al langer over) dus heb ik ze gezegd dat ze maar eens moesten gaan babbelen met een van de modellen om te vragen hoe en wat, na 5 minuten stonden ze in gesprek met de eigenaar en ligt een carriere als model aan hun voetjes. Zo geinig!

 11. Oma zegt:

  Geweldig Leuk Joyce.

 12. Marjo zegt:

  Onze overburen hebben een caravanzaak. Wij maken altijd gezellig een praatje aan het hek en met d buurvrouw gaan ze weleens mee een rondje met de hond lopen. De oudste van zes houdt hier niet van maar wilde heel graag zien hoe caravans gemaakt worden etc. Dus verteld hij dat tegen de buurvrouw en kwam de buurman langs of hij meewilde voor een middagje caravannen. Hij was eerst verlegen maar vond het fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.