Tijdelijk bouwfunpark in Twente + win vrijkaarten

Woon je in de buurt van Enschede of ga je er op vakantie deze zomer? Bouwend Nederland heeft hier op vliegveld Twente een tijdelijk themapark gemaakt “Wij Bouwen de Toekomst”. Gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd om ze te laten zien en ervaren hoe breed de bouw- en technieksector is en hoe mooi het is om in deze sector te werken. Zei iemand rondje riooldoolhof?

bouwpark kinderen twente

Het themapark wordt gedragen door brancheorganisaties Bouwend Nederland en Techniek Nederland. Bijna dertig regionale bouw- en opleidingsbedrijven hebben het initiatief mede mogelijk gemaakt. Het is een leuk en leerzaam uitje en ik mag vrijkaarten verloten, dus vertel je er graag iets meer over.

bouwpark kinderen twente
Musical over werken in de bouw.

Lees ook: Uitstapje: Mangrove Musical in Burgers Zoo

Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een woning? Welke materialen worden er gebruikt en welke machines rijden er rond op de bouwplaats? Op themapark Wij Bouwen de Toekomst krijgen jonge kinderen en hun ouders antwoord op deze vragen. De familie Bouwer neemt bezoekers mee in een theaterstuk vol muziek en interactie. Daarnaast zijn er tal van activiteiten, van een heuse torenkraan tot een elektrafabriek, een verkeersplein en het grootste riooldoolhof wereldwijd. Stoere workshops zijn er ook, zoals een houten huisje maken met een lasercutter of een robot trucjes laten doen op een zelfgemaakte plattegrond.  

bouwpark kinderen twente
Aan de kant: bouwverkeer in aantocht!

Lees ook: Welk soort Lego is nu het leukst?

Bouwers van de toekomst  

Dit leuke dagje uit is bedoeld om kinderen al jong warm te maken voor een beroep in de bouw- en technieksector. Momenteel is er – op alle opleidingsniveaus van VMBO tot WO – een tekort aan bouwpersoneel. Via een leuk dagje uit, hoopt de sector de veelzijdigheid van het werk te laten zien. Veel kinderen weten nog niet hoe leuk het kan zijn om iets te bedenken, onderdelen te maken en het ook nog te bouwen. Als het een succes is, willen ze dit initiatief op andere plaatsen in Nederland herhalen en de musicals bijvoorbeeld aanbieden aan basisscholen als onderdeel van een lesprogramma. De musical is overigens geschreven door het bekende Van Hoorne Entertainment (wij kennen ze van hun leuke Fien & Teun musicals en het Telekids Familiefeest). Aan de opzet van het park zelf werkte ook Kibeco mee, bekend van Dinopark Twente en tentoonstelling Big Insects. 

bouwpark kinderen twente
Spannend, een rioolbuizen doolhof!

Lees ook: Uitdagend speelgoed: bouwen met Plus-Plus

Win vrijkaarten voor het hele gezin

Het park is open van 16 juli t/m 21 augustus en kun je vinden aan de Vliegveldweg 345 in Enschede. Tussen 10 en 17 uur kun je hier een gezellige dag beleven, helemaal leuk als mama of papa zelf in de bouwsector werkzaam is! Het entreegebouw is een voormalige brandweerkazerne en parkeren doe je op een strip waar vroeger de F16’s taxieden. Via de website van Wij Bouwen De Toekomst kun je toegangskaarten bestellen á 14,50 euro (kinderen onder de 4 jaar zijn gratis).

Marstyle mag 2 gezinnen blij maken met toegangstickets. Reageer hieronder uit hoeveel personen jouw gezin bestaat en waarom je hier naartoe wilt, dan maak je kans! Extra leuk als je wilt helpen door dit bericht via whatsapp of de sociale kanalen te delen met andere ouders, dat helpt mij ook weer. 

De winnaars zijn geworden Nicolet en Eke, van harte! Ik ga jullie mailen voor de afhandeling.

Lees ook: Ontdek de toekomst op Generation Discover in de Ahoy

Zouden jouw kinderen zin hebben in zo’n dagje op een speelbouwplaats?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Eke zegt:

    In augustus ga ik voor het eerst alleen op vakantie naar de Achterhoek met mijn twee zoontjes. Dit zou natuurlijk een geweldig uitje zijn!

  2. Joyce zegt:

    Mijn gezin bestaat uit 6 personen. We maken graag kans omdat de kids echte snelheidsduivels zijn. Ze zijn gek op auto’s en alles dat met verkeer te maken heeft.

  3. Nicolet zegt:

    Lijkt me fantastisch uitje om met m’n gezin te doen tijdens onze vakantie in enter! We bestaan uit een gezin van 4 en m’n man heeft een eigen aannemersbedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.