Het Telekids Familiefeest, wat is er te doen?

Het Telekids Familie Feest met Pinksteren, had jij er al iets over gelezen? Mijn kleuter en ik waren bij de perspresentatie over dit feest voor families met kinderen vanaf 2 jaar. Best spannend, want ik had hiervoor vrijstelling bij de juffen voor haar gevraagd omdat ze nog 4 jaar is. Een dagje met mama op stap in plaats van naar school dus, zou het echt leuk voor haar zijn?

familiefeestNatuurlijk vond ik dat er toch iets educatiefs moest gebeuren die dag, dus heeft ze zich ’s ochtends vermaakt met Osmo Numbers (rekenen op de iPad) en werkbladen gemaakt en gekleurd terwijl ze alvast wat voorwerk deed: Brandweerman Sam kijken op Netflix. Onderweg stelde ze allerlei diepzinnige vragen, waar mama veelal geen antwoord op wist…

Ook bij de Evenementenhal te Gorinchem ging ze serieus aan het werk 😉 omdat ze zo nieuwsgierig was, mocht ze bij de dames van de receptie achter de balie plaats nemen. En ze wilde er niet meer weg. Vandaag had ze mijn Loedermoeder-badge ingepikt en opgespeld, zodat ze gastvrouw kon spelen. Slimme tante is het. Haar dag was al goed, en dan was het spektakel nog niet eens begonnen!

Wat is het Telekids Familie Feest?

Speciaal voor het Telekids Familie Feest wordt een concertzaal met een groot podium ingericht in de Evenementenhal van Gorinchem, waar je gratis kunt parkeren. Met Pinksteren worden drie dagen lang dagelijks drie kinderconcerten gehouden (3, 4 en 5 juni). Bij de optredens moet je denken aan kinderhelden als Brandweerman Sam, Fien & Teun, Raak!, Ernst & Bobbie, Thomas de Trein, Jul & Julia van de Julianatoren, Assepoester, Sneeuwwitje, en Wardo Wonder.

Niet alleen swingen

Vanaf één uur voor de aanvang van het concert tot één uur na afloop van het concert kun je je vermaken op het Telekidsplein, waar ook diverse verkooppunten van eten, drinken en merchandise te vinden zijn. Ook kun je de idolen uit de show hier in het echt ontmoeten tijdens de Meet & Greets ná afloop van het concert. Ben je hier uitgekeken? Dan ga je door naar het boerderijplein waar kinderen pony kunnen rijden, koeien mogen melken en een kijkje kunnen nemen op de televisieset van Fien & Teun. Het boerderijplein is de hele dag geopend.

familiefeest
Spannend! Wat gebeurt er nu toch weer?

De perspresentatie was spectaculair

Dat klinkt allemaal wel ontzettend leuk natuurlijk, wat zouden we op de perspresentatie te zien krijgen? Zou Brandweerman Sam er zijn? Toen we de zaal in mochten, stonden er heerlijke taartjes, koffie en limonade voor ons klaar. Ook kregen we een boekje met informatie over alle shows van organisator Van Hoorne Entertainment. Mijn dochter was een beetje nerveus, maar ze vermaakte zich. Helemaal toen de aanwezige cameraman aan haar vroeg of ze misschien nóg een taartje wilde pakken voor de film. Tja, dat liet ze zich geen 2x zeggen 😉

Kleine show

Mijn kleine mop en ik vonden een plekje op de voorste rij. Zo konden we alles goed zien. Plotseling ging de muziek aan en gooiden de bezige schoonmakers massaal hun jas op de grond om het podium op te rennen. Wat een happening. Een ontzettend vrolijk liedje met een leuke dans erbij. De toon was gezet. Toen kwam Michael van Hoorne het podium op om te vertellen wat ons allemaal te wachten staat met Pinksteren, want als we dat willen mogen we aanwezig zijn. Nou graag!

Hij werd bijgestaan door filmpjes van Ernst en Bobbie en meidengroep Raak! In totaal zijn er nu al ruim 7.000 kaarten verkocht voor de concerten, maar Van Hoorne hoopt maar liefst 30.000 bezoekers te ontvangen. Hieronder zijn ook genodigden van de Stichting Lach voor een Dag en de Stichting ALS Nederland (bij elkaar zo’n 500 gasten dacht ik).

Van Hoorne vroeg of de aanwezige kinderen hem wilden helpen op de rode knop te drukken. Dat durfde mijn dochter wel en ze kroop als eerste het podium op. Uiteindelijk was zij degene die de knop mocht indrukken en BANG! Overal serpetines, keiharde muziek een brandweersirene en de helden kwamen van alle kanten aangereden! Ze beet op haar vingertjes van de zenuwen.

Wat een spectaculaire entree: brandweerman Sam met een loeiende brandweerauto, de prinsessen in een limousine, Fien & Teun op de trekker, Jul & Julia in een grappige gele kever, Thomas de TreinWe wisten even niet waar we moesten kijken!

Mama op de foto gezet met Brandweerman Sam (en Mamaliefde, Mama’s Liefste en Lovely Charlotte).

Promotie film

Er volgde nog een kleine presentatie en daarna mochten we met alle karakters kennismaken en op de foto. Ontzettend leuk! Ze namen ook echt de tijd om er een persoonlijk momentje van te maken voor mijn meisje <3 De aanwezige cameraman kon haar spontaniteit ook waarderen en vroeg haar verschillende keren om wat acties te herhalen voor de film. Het resultaat is dan ook een prominente rol voor haar in deze reclamefilm:

Ik ben zo trots op haar! Ondanks de spanning ging ze er wel voor. Ze heeft een hele tijd staan swingen met Jul op de muziek. Op de foto’s zie je haar strak van de zenuwen, maar geloof me ze heeft er echt van genoten. Tijdens de rit naar huis kwamen de verhalen. En wat ze nu het leukste vond? “Het taartje eten, mama. En Assepoester met haar mooie oorbellen en blauwe jurk…”

Heel hartelijk dank Van Hoorne Entertainment voor deze ervaring om nooit te vergeten! Dit belooft wat voor het echte spektakel, want dat enorme podium in de vorm van een taart willen we graag zien. Wil jij ook? Klik dan hier voor meer informatie en tickets (van 10 euro tot 49,95 voor een all inclusive arrangement met eten erbij).

Lees ook:

Bezoek jij weleens kinderconcerten met je kinderen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Mom zegt:

  Geweldig, wat hebben jullie het leuk gehad en Caileigh natuurlijk een echte filmster vanaf nu..

  1. Marguerita78 zegt:

   Haha ja echt he? Maar nu moet ik snel iets samen met Aislynn plannen in verband met het schuldigemoedersyndroom…

 2. Nicole zegt:

  Oooh ik ben dit nu aan t lezen en mn dochter komt opeens op me af gerend “mama kijk brandweerman sam!” Ze kruipt op schoot en wil alle foto’s bekijken. “Mama dat kindje is op de foto met brandweerman sam, dat wil ik ook als ik zo groot ben”. Jammer dus dat wij toen niet konden.. Maar zo te zien echt een belevenis!

  1. Marguerita78 zegt:

   Kaartjes aanvragen voor Pinksteren dan! Na het concert kun je ook met alle helden meeten en greeten <3 Er waren niet veel bloggers hoor, juist daardoor kregen de kinderen die er wel waren alle aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.