Amazon Prime tips!

Wie van jullie heeft streamingdienst Amazon Prime? Ik kan het sinds afgelopen weekend kijken en daar zijn vooral mijn kinderen heel erg blij mee: talloze nieuwe Pokémon seizoenen beschikbaar! (Op Netflix hadden ze alles al gezien.) Dacht eerst dat een abonnement voor mij niet was weggelegd, omdat ik geen creditcard heb. Gelukkig kun je dat dus omzeilen!

amazon prime review
Afbeelding: Shutterstock

Het pr-bureau van Amazon Prime stuurde me deze handige link toe zodat ik zonder creditcard een abonnement kon afsluiten. Als blogger krijg ik een bepaalde kijkperiode vergoed voor deze on-demand dienst, wat natuurlijk prettig is. De truc is om niet via de Nederlandse Amazon je bestelling te plaatsen, maar om dat via de Duitse website te doen. Die site herkent dan dat jij Nederlander bent en dan is betalen via automatische incasso mogelijk. Probeer je het via de Nederlandse website dan kun je alleen met een creditcard uit de voeten. Ik heb geen creditcard en ik heb er ook nog even geen behoefte aan.

Leuke kinderfilms en series op Prime

Mijn dochters van 7 en 8 jaar zijn zoals gezegd al druk met alle Pokémon series op Prime. Dino Dana lijkt me een leuke serie voor ze. Verder hebben we al Superjuffie en Missing Link gekeken. The Smurfs, The Spiderwick Chronicles, Ugly Dolls, Pietje Bell en de Lego Friends films kijken we later. En er staan veel klassiekers op zoals Grease en de films van Jurassic Park, die ik graag eens met ze wil bekijken. Moet alleen nog even zien of Jurassic Park niet te spannend is!

 

Waarom wilde ik naast Netflix en Disney ook deze on-demand dienst?

Vanwege een druk programma wil ik niet gebonden zijn aan televisietijden. Tv kijken we dan ook bijna niet meer. Films en series via streamingdiensten kijken we veelvuldig! Nu voornamelijk via de televisie, maar als we op vakantie (in het buitenland) zijn of op een vliegveld moeten wachten is het prettig als we met de meestal wel aanwezige wifi gewoon lekker op onze mobiele devices iets kunnen zien. Overigens kan ik van mijn auto ook een hotspot maken zodat de kinderen via mijn mobiele abonnement kunnen streamen. De belangrijkste reden, is echter de toffe series die Prime Video exclusief produceert. Ik ben wel een Trekkie en eind deze maand komt Picard uit <3.

Amazon Originals die de moeite waard zijn

Als blogger blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws, dus ik zet voor jullie een paar Amazon Original series op een rij die ik zelf graag wil zien. Jack Ryan ben ik alvast aan begonnen… retespannend!

 

Jack Ryan

jack ryan serie

Voor de liefhebbers van series als Homeland: In het 2e seizoen van Tom Clancy ’s Jack Ryan volgt CIA officier Jack Ryan, gespeeld door John Krasinski, een mogelijk verdachte lading illegale wapens in de Venezolaanse Jungle. Hierna vertrekt hij naar Zuid-Amerika om dit verder te onderzoeken. Wanneer blijkt dat Jacks onderzoek een verregaand complot dreigt bloot te leggen, gaat de president van Venezuela in de tegenaanval en krijgt de missie algauw een internationaal karakter waarin ook de VS, het Verenigd Koninkrijk en Rusland betrokken raken.

James May in Japan

james may in japan topgear

Voor de Top Gear fans: James May begint aan zijn eerste solo Prime Video-avontuur in een nieuwe zesdelige serie, waarin hij over land, zee, lucht en zelfs met een go-kart door Japan reist. In deze unieke reisserie zien we James en zijn team zowel de traditionele als moderne aspecten van dit ongelooflijke land ervaren. De geboorteplaats van de haiku en klassieke kunstvormen die gedreven worden door de principes van Wabi (stark beauty), Sabi (natural inspiration) en Yugen (grace and subtlety). Tevens de plaats die ons Godzilla, Hello Kitty, Cosplay en sommige van de vreemdste obsessies op de planeet gegeven heeft. James gaat op een reis door japan, van Noord naar Zuid. James spreekt de taal niet en heeft geen idee van de Japanse etiquette, maar wat hij tenminste wel weet is dat er een kleine boom is die Bonsai heet.

Treadstone

treadstone jason bourne

Voor de Jason Bourne fans: Dit is het originele verhaal achter het CIA Black Ops Programma uit de wereld van de Jason Bourne films. Operation Treadstone is het beruchte en geheime programma dat gebruikt wordt om rekruten op te leiden tot onmenselijke moordenaars. Seizoen 1 van de serie volgt sleeper agents over de hele wereld terwijl ze op mysterieuze wijze worden ‘gewekt’ om hun dodelijke missies te hervatten.

Star Trek: Picard

picard serie star trek

Voor de Trekkies: In deze serie is Patrick Steward wederom te zien zien in zijn iconische rol als “Jean-Luc Picard”, een rol die hij al zeven seizoenen speelde in “Star Trek: The Next Generation”. In de nieuwe serie wordt zijn personage gevolgd in het volgende hoofdstuk van zijn leven.

Seizoen 4 van The Expanse

the expanse serie

Het vierde seizoen start met een nieuw hoofdstuk voor de bemanning van de Rocinante, met een missie voor de V.N. om nieuwe werelden te ontdekken voorbij de Ring Gate. De mensheid heeft toegang gekregen tot duizenden aarde-achtige planeten die ervoor zorgen dat er spanningen ontstaan tussen de naties van de verschillende planeten. Ilus is de eerste van deze nieuwe planeten, die rijk is aan natuurlijke grondstoffen maar ook gekenmerkt wordt door ruïnes van een lang uitgestorven buitenaardse beschaving. Terwijl de Earthers, Martians en de Belters manoeuvreren om Ilus en zijn natuurlijke grondstoffen te koloniseren, zijn ze zich niet bewust van alle grotere gevaren die hun te wachten staan.

 

Wat is mijn ervaring met Amazon Prime?

Een abonnement op Amazon Prime Video kost 49 euro per jaar. De eerste kijkmaand krijg je gratis, net als bij veel andere streamingdiensten, dus dat is prettig. Dankzij de automatische incasso tip kon ik ook zonder creditcard een abonnement afnemen. Verder staan er ontzettend veel bekende films en series op, en ook enkele erg goede eigen ‘original’ series die alleen via Prime te bekijken zijn. Ik vind het een erg mooie aanvulling op Disney+, WithLove, Pathé Thuis en Netflix wat ik al had. Andere films en series, dus nog meer keus. Ook fijn dat ik nu bijvoorbeeld Supernatural of House weer eens kan kijken. Voor kinderen staan er naast Pokémon ook veel andere bekende series als Paw Patrol, Peppa Pig, Ben & Holly, Dora, Brandweerman Sam en Bob de Bouwer op.

Ik vind het alleen wel een gemis dat ik geen profielen kan instellen… Als de kinderen willen kijken, komt nu ook alle grown up content kiesbaar in beeld zoals bijvoorbeeld Mortal Engines. Daarbij wonen mijn kinderen in 2 huizen en als mijn ex en ik dezelfde series willen kijken (dat gaat gebeuren, onze smaak komt erg overeen) dan krijg je dus niet automatisch te zien waar je zelf gebleven bent maar degene die als laatst heeft gekeken. Hopelijk gaan ze dat snel verbeteren!

Klik hier voor meer info (en bestellen zonder creditcard).

Lees ook: 

Welke films of series op Prime vind jij een aanrader?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.