Robert Jordan’s Wheel of Time staat in november als serie op Prime!

Lees jij graag fantasy boeken? In mijn studententijd verslond ik ze letterlijk. Toen ik net samenwoonde (en dus nog geen kinderen had en ALLE tijd om boeken te lezen) las ik voor het eerst een boek van Robert Jordan. Ken je deze schrijver? Zijn Wheel of Time serie is zo ontzettend tof! De complexe verhaallijnen die door de boeken heen lopen zijn allemaal zeer gedetailleerd en er zijn tientallen karakters die in de boeken worden uitgediept. Een magische wereld waarin je compleet mee wordt gezogen in de verhalen over Rand Al’Thor de Dragon Reborn en de Aes Sedai en hun bijzondere hiërarchie…

wheel of time serie op amazon

Deze boekenserie is werkelijk briljant… Niet voor niets zijn er al meer dan 90 miljoen boeken van over de toonbank gegaan. Ik heb de boeken werkelijk verslonden en baalde enorm toen bleek dat de schrijver die dit alles bij elkaar had bedacht is overleden tijdens het schrijven van het laatste boek uit de Wheel of Time serie, deel 12. Uiteindelijk heeft een andere schrijver dit boek afgerond en bleek het te veel voor 1 slotdeel. Het werden 3 boeken. In totaal kun je dus uren lezen in deze prachtige serie van 14 razend spannende delen, met zoveel diepgang en samenhang tussen de vele verschillende verhaallijnen.

In Nederland zijn deze boeken vertaald onder de titel Rad des Tijds, maar ik vond het fijner om alles in het Engels te lezen. In zo’n vertaling gaat er toch iets van de charme verloren. In 2017 werd er voor het eerst aangekondigd dat er een televisieserie van zou worden gemaakt. En nu – 4 jaar later – kunnen we daar binnenkort van gaan genieten.

In november 2021 komt de Wheel of Time op Amazon Prime! Ik kan niet wachten!

Omdat de verhaallijnen zo complex zijn en de vele gebeurtenissen zo uitgediept, was ik ontzettend benieuwd waar de serie op in zou zoomen. Dat blijkt uit het persbericht, ze beginnen bij het begin… Moiraine die in het grootste geheim op zoek gaat naar de Dragon Reborn en dan Rand & vriendinnen ontdekt en meeneemt:

Het verhaal speelt zich af in een uitgestrekte, epische wereld waar magie bestaat waar alleen bepaalde vrouwen er toegang toe hebben. Het verhaal volgt Moiraine, lid van de ongelooflijk machtige, geheel vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Sedai, als ze aankomt in het kleine stadje Two Rivers. Daar begint ze aan een gevaarlijke, wereldomspannende reis met vijf jonge mannen en vrouwen, waarvan één de herboren draak zal zijn, die de mensheid zal redden of vernietigen.

Trailer

Ik ben ontzettend benieuwd naar deze serie. Ze hebben naar ik verneem flinke budgetten gespendeerd aan het maken ervan. En aangezien dit verhaal helemaal aan het begin start… zijn er meer dan genoeg manieren om hier nog vele extra seizoenen van te maken of spinoffs van de andere karakters en hun complexe verhaallijnen. Hoe heerlijk om me weer eens in deze fantasie wereld te laten meevoeren.

Wat extra info over de cast en producenten

Gebaseerd op de best verkochte fantasy romans van Robert Jordan, werd The Wheel of Time bewerkt voor televisie door uitvoerend producent/showrunner Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D., Hemlock Grove). Larry Mondragon en Rick Selvage van Red Eagle Entertainment, Mike Weber (Jumanji: The Next Level), Ted Field van Radar Pictures (Jumanji: The Next Level), Darren Lemke (Shazam!, Goosebumps), Marigo Kehoe en Uta Briesewitz zullen ook dienen als uitvoerende producenten, met Briesewitz die de eerste twee afleveringen zal regisseren. Rosamund Pike zal dienen als producent en Harriet McDougal en Brandon Sanderson als adviserende producenten. The Wheel of Time wordt gecoproduceerd door Amazon Studios en Sony Pictures Television.

Op youtube circuleren al wat trailers, in deze hierboven strooien ze ook met grote namen als acteurs. Na Lord of the Rings en Game of Thrones is dit de volgende spectaculaire boekenserie die wordt verfilmd dus stay tuned, we gaan hier nog meer van horen en I can’t wait!

Heb jij deze boeken ook gelezen? Ga je de serie kijken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.