Robert Jordan’s Wheel of Time op Prime!

Lees jij graag fantasy boeken? In mijn studententijd verslond ik ze letterlijk. Toen ik net samenwoonde (en dus nog geen kinderen had en ALLE tijd om boeken te lezen) las ik voor het eerst een boek van Robert Jordan. Ken je deze schrijver? Zijn Wheel of Time serie is zo ontzettend tof! De complexe verhaallijnen die door de boeken heen lopen zijn allemaal zeer gedetailleerd en er zijn tientallen karakters die in de boeken worden uitgediept. Een magische wereld waarin je compleet mee wordt gezogen in de verhalen over Rand Al’Thor de Dragon Reborn en de Aes Sedai en hun bijzondere hiërarchie… Update over seizoen 3!

wheel of time serie op amazon

Deze boekenserie is werkelijk briljant… Niet voor niets zijn er al meer dan 90 miljoen boeken van over de toonbank gegaan. Ik heb de boeken werkelijk verslonden en baalde enorm toen bleek dat de schrijver die dit alles bij elkaar had bedacht is overleden tijdens het schrijven van het laatste boek uit de Wheel of Time serie, deel 12. Uiteindelijk heeft een andere schrijver dit boek afgerond en bleek het te veel voor 1 slotdeel. Het werden 3 boeken. In totaal kun je dus uren lezen in deze prachtige serie van 14 razend spannende delen, met zoveel diepgang en samenhang tussen de vele verschillende verhaallijnen.

In Nederland zijn deze boeken vertaald onder de titel Rad des Tijds, maar ik vond het fijner om alles in het Engels te lezen. In zo’n vertaling gaat er toch iets van de charme verloren. In 2017 werd er voor het eerst aangekondigd dat er een televisieserie van zou worden gemaakt. En nu – 4 jaar later – kunnen we daar binnenkort van gaan genieten.

In november 2021 komt de Wheel of Time op Amazon Prime! Ik kan niet wachten!

Je kunt trouwens hier de soundtrack bestellen, awesome!

Omdat de verhaallijnen zo complex zijn en de vele gebeurtenissen zo uitgediept, was ik ontzettend benieuwd waar de serie op in zou zoomen. Dat blijkt uit het persbericht, ze beginnen bij het begin… Moiraine die in het grootste geheim op zoek gaat naar de Dragon Reborn en dan Rand & vriendinnen ontdekt en meeneemt:

Het verhaal speelt zich af in een uitgestrekte, epische wereld waar magie bestaat waar alleen bepaalde vrouwen er toegang toe hebben. Het verhaal volgt Moiraine, lid van de ongelooflijk machtige, geheel vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Sedai, als ze aankomt in het kleine stadje Two Rivers. Daar begint ze aan een gevaarlijke, wereldomspannende reis met vijf jonge mannen en vrouwen, waarvan één de herboren draak zal zijn, die de mensheid zal redden of vernietigen.

Trailer

Ik ben ontzettend benieuwd naar deze serie. Ze hebben naar ik verneem flinke budgetten gespendeerd aan het maken ervan. En aangezien dit verhaal helemaal aan het begin start… zijn er meer dan genoeg manieren om hier nog vele extra seizoenen van te maken of spinoffs van de andere karakters en hun complexe verhaallijnen. Hoe heerlijk om me weer eens in deze fantasie wereld te laten meevoeren.

Wat extra info over de cast en producenten

Gebaseerd op de best verkochte fantasy romans van Robert Jordan, werd The Wheel of Time bewerkt voor televisie door uitvoerend producent/showrunner Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D., Hemlock Grove). Larry Mondragon en Rick Selvage van Red Eagle Entertainment, Mike Weber (Jumanji: The Next Level), Ted Field van Radar Pictures (Jumanji: The Next Level), Darren Lemke (Shazam!, Goosebumps), Marigo Kehoe en Uta Briesewitz zullen ook dienen als uitvoerende producenten, met Briesewitz die de eerste twee afleveringen zal regisseren. Rosamund Pike zal dienen als producent en Harriet McDougal en Brandon Sanderson als adviserende producenten. The Wheel of Time wordt gecoproduceerd door Amazon Studios en Sony Pictures Television.

Op youtube circuleren al wat trailers, in deze hierboven strooien ze ook met grote namen als acteurs. Na Lord of the Rings en Game of Thrones is dit de volgende spectaculaire boekenserie die wordt verfilmd dus stay tuned, we gaan hier nog meer van horen en I can’t wait!

Lees ook: Thor Ragnarok gezien in Pathé IMAX in Rotterdam!

Update over seizoen 3

Inmiddels wacht ik alweer tijden op seizoen 2 maar… ik heb voor jou een update over seizoen 3… Er zijn zoveel boeken, dit vraagt wat mij betreft om nog veel meer seizoenen. Tijdens The Wheel of Time: Origins panel presentatie op San Diego Comic-Con in 2022, kondigde Prime Video aan dat het officieel een derde seizoen heeft besteld! Yay! Hier werden fans ook getrakteerd op een betoverende behind the scenes sizzle reel van het tweede seizoen.

De serie is wederom een coproductie met Amazon Studios en Sony Pictures Television.

 “Ik ben zo ontzettend blij dat we een derde seizoen van The Wheel of Time gaan maken,” zegt Rafe Judkins, uitvoerend producent en showrunner van The Wheel of Time. “The Shadow Rising is altijd mijn favoriete boek in de serie geweest, dus om het op televisie te kunnen brengen en een nieuw publiek kennis te laten maken met de verhalen waardoor ik in de eerste plaats verliefd werd op deze boeken is een enorme eer, en iets waar ik naar heb toegewerkt sinds ik jaren geleden de show voor het eerst pitchte.” 

“We zijn zo enthousiast om dieper in de wereld van Het Rad des Tijds te duiken met Rafe Judkins en zijn team, die uitstekend werk hebben geleverd door de visie van Robert Jordan te respecteren en een ongelooflijke kijkervaring te bieden aan Prime Video-klanten,” zegt Vernon Sanders, hoofd van de global television, Amazon Studios. “Seizoen één vond weerklank bij de trouwste Jordan-enthousiastelingen, maar ook bij niet-ingewijden die deze ongelooflijke wereld voor het eerst zien, wat bewijst dat dit een show is die zich echt onderscheidt in de genre-ruimte. We kunnen niet verheugder zijn om fans meer gemotiveerd te maken om opgetogen te zijn over de show en meer The Wheel of Time naar onze klanten over de wereld te brengen.”

“Aanvankelijk werden mensen over de hele wereld verliefd op Robert Jordan’s The Wheel of Time boeken en nu dankzij Rafe Judkins en zijn ongelooflijke team is die epische wereld op schitterende wijze tot leven gebracht op Prime Video,” aldus Jeff Frost, president, Sony Pictures Television en Jason Clodfelter, co-president, Sony Pictures Television. “We zijn zo blij dat we de reis kunnen voortzetten en dit opmerkelijke verhaal kunnen leveren aan fans wereldwijd. Sony Pictures Television is er trots op om de samenwerking met Amazon Studios voort te zetten nu we op weg zijn naar seizoen drie.”

Afijn er komt dus een seizoen 3 op Prime, maar wanneer wordt nog niet gedeeld… spannend!

Lees ook: Amazon Prime tips!

Heb jij deze boeken ook gelezen? Ga je de serie kijken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Marijke zegt:

    Ik heb ze gelezen. Was tijdrovend. Maar een van de meest fantastische series die ik ooit heb gelezen. Heb ze allemaal als hardcover in mijn kast staan.
    De serie wil ik ook wel zien, maar…. Geen Amazone prime, en ben bang dat ik het er dan toch ook niet voor overheb om dat aan te schaffen. Over het algemeen haalt een serie het toch niet met de boeken

    1. Marguerita zegt:

      Ik vond de boeken ook geweldig, de serie mist natuurlijk veel details uit de boeken maar is wel echt supermooi neergezet. Veel details in het beeld ook en een paar leuke plotdingetjes die in de boeken vooral werden geinsinueerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.