Thor Ragnarok gezien in Pathé IMAX in Rotterdam!

Lezers uit de regio Rotterdam weten misschien wel dat de IMAX-zaal van Pathé Schouwburgplein 8 weken dicht is geweest. Ze hebben alles eruit gesloopt en opnieuw opgebouwd om een nog mooiere bioscoopervaring te bieden. Het geluid komt overal uit de zaal, het scherm is vernieuwd en de stoelen hebben heel veel beenruimte. Wat een luxe! Ik was vrijdag bij de heropening waar we een presentatie kregen van IMAX én al voor de officiële première de nieuwe Thor Ragnarok mochten zien.

Normaal gesproken schrijf ik vooral over kinderfilms en niet over wat ik zelf graag volg en kijk. Nu dus wel want de kans om deze gave film voor mijn blog te bekijken op het gezamenlijke feestje van Pathé, IMAX en Disney die de film alvast beschikbaar stelde… wilde ik niet laten lopen. Wij houden erg van Marvel. En van Sci-Fi. En van Fantasy.

spot de man

Datenight in Rotterdam

Samen series en films kijken, doen we heel graag. De bioscoop is dan ook onze favoriete datenight. We hadden al besproken dat we graag samen Thor Ragnarok in de bioscoop wilden zien. En daarna kwam dus deze uitnodiging binnen… met daarop dresscode ‘feestelijk’. Over het algemeen gaat mijn man liever niet mee naar blogevents, hij staat liever niet in de spotlights en wil ook liever niet op de foto. Ik verzekerde hem dat ik hier niemand van mijn blogkennissen zou tegenkomen. In mijn mamablogger appgroep hebben velen niet eens Star Trek en Star Wars gezien, ik bedoel maar  😉 . Daarom wilde hij de gok wel wagen en ging hij zelfs speciaal voor mij in het net. Maar helaas, hij is toch door de camera’s opgepikt! Via het pr-bureau ontving ik alle mooie foto’s uit dit artikel en op deze foto kun je hem vinden. Ik zal niet zeggen waar hij staat, maar voor de insiders is dit een leuk spelletje ‘zoek de man’.

Mijn man is te spotten op deze persfoto, ik sta naast hem dus je ziet mij niet.

Verwennerij

We stonden flink in de file naar Rotterdam, dat was wel balen. Ons geplande etentje vooraf werd een snelle MacSnack. Maar we waren op tijd én bij Pathé deelden ze heerlijke hapjes uit: sushi en pulled pork. Eventjes lekker mensen kijken. De man had geluk, ik heb geen bekenden gezien. Toen mochten we de zaal in: enorm groot! Die zaal, dat scherm en die beenruimte! Mijn man was er al een keer eerder geweest en wist nog dat de stoelen eerst rood waren. Nu zijn ze zwart. En hij zag ook meteen waarom het zo leuk is om als blogger naar een event te gaan. Op elke stoel lag een zak popcorn, een handig notitieboekje met pen en op de armleuningen een 3D bril en een fles water.
pathe imax
Klaar voor het feestje!

Van leren stoel tot persoonlijke popcorn

Toen begonnen de presentaties van de CEO van Pathé, de Managing Director van IMAX Europa en Afrika en afsluitend de vestigingsmanager van Pathé Schouwburgplein. En die bioscoopprofessionals weten wel hoe je een toffe presentatie neerzet. Niks beamertje, het enorme scherm werd hier natuurlijk voor gebruikt. Ik vond het heel interessant om te horen hoe Pathé is gegroeid. Deze maand openen er weer 3 nieuwe bioscopen in Nederland. Mensen gaan tegenwoordig echt voor de beleving. In het IMAX zit de extra kwaliteit in het beeld en geluid, maar hij adviseerde de liefhebbers om zeker eens een kijkje te nemen in Eindhoven. Daar is een bioscoopzaal met superluxe leren stoelen. Verder zijn er plannen om de horeca nog verder te innoveren, binnenkort kun je bij Pathé popcorn met elke gewenste topping bestellen bijvoorbeeld. Op allerlei manieren wordt er dus gewerkt aan de beleving van de bezoeker. Dat bezoekers dit waarderen, merken ze aan de stijgende bezoekcijfers. Zeker de IMAX-zalen zijn echte trekkers.

Van Mono naar IMAX Immersive Sound

De man van IMAX legde ons vervolgens uit hoe ze continu zorgen voor perfect beeld en geluid. Niet alleen worden alle IMAX-zalen dagelijks geijkt wat betreft beeld- en geluidskwaliteit, het bedrijf innoveert zelfs op cameragebied. Dit zodat regisseurs films ook direct op het IMAX-formaat kunnen schieten in hogere kwaliteit dan met normale camera’s. Pathé Schouwburgplein in Rotterdam beschikt nu over een zaal volgens de nieuwste IMAX-standaard en state-of-the-artcomfort, beeld en IMAX Immersive Sound. En die standaard ligt erg hoog! We kregen een film te zien waarin we werden meegevoerd van mono naar stereo, naar surround naar IMAX. Meer bastonen. Het geluid klinkt compleet om je heen door alle speakers op diverse plaatsen in het plafond en in de wanden. En inderdaad je werd er compleet ingezogen. Het speciale geronde scherm van vloer tot plafond richt zich op je periferale zicht. Dit in tegenstelling tot platte bioscoopdoeken. Je wordt dus veel minder snel afgeleid door andere bioscoopgangers in de zaal. Ook door de opbouw van de stoelen en de extra beenruimte overigens. Doordat de makers van Marvels Thor: Ragnarok IMAX 3D camera’s hebben gebruikt, zie je 26 procent meer beeld bij bepaalde scènes.
Feitjes over de vernieuwde zaal 
  • Het nieuwe IMAX-doek in de IMAX-zaal van Pathé Schouwburgplein is 18,135 bij 9 meter groot.
  • De nieuwe, zwarte Jantje de Luxe-stoelen hebben een vaste opstelling, zijn 61 cm breed en beschikken met 130 cm rijafstand over 20 cm meer tussenruimte.
  • Het plafond, de wandpanelen en de zwarte wandbespanning zijn geheel vernieuwd voor optimale akoestiek.
  • Daarnaast beschikt de zaal over een verbeterde klimaatbeheersing en een compleet vernieuwd verlichtingsplan bij de treden, aan de wand en aan het plafond.
  • De allerbelangrijkste vernieuwing is dat de zaal nu is uitgerust met IMAX Immersive Sound. Dit systeem heeft het dubbele aantal en krachtiger speakers dan de vorige set up. De extra speakers aan de wanden en in het plafond creëren een volledig driedimensionale geluidsomgeving. Het is een 12.1 geluidssysteem, dat overal in de wereld identiek zal zijn voor alle IMAX-zalen.

Ook de vestigingsmanager van Schouwburgplein gaf ons een leuk inkijkje in zijn werk en de onderlinge competitie. Want iedere vestiging wil graag hoger scoren dan de anderen en ze hebben hiervoor een ranglijst. Erg leuk was ook de time-lapse van de verbouwing die hij toonde. In een paar seconden trokken 8 weken werk aan ons voorbij. Maar het was de moeite waard, de stoelen waren heel comfortabel. Geen gedoe met je benen en beeld en geluid waren absoluut top. Wij hebben dan ook ontzettend genoten van de nieuwe Thor film die avond.

Wat vonden we van Thor: Ragnarok?

Het is een deel 3 he, dus we hadden geen hoge verwachtingen. Maar hij was leuk! En vooral: hij was ontzettend grappig! Ik lach niet zo snel hardop in de bioscoop, maar dat heb ik toch meerdere keren gedaan tijdens deze film. Hij zit bomvol humor op een leuke manier. De slechterik zus Hella is niet heel erg uitgediept, maar het verhaal is leuk, we kennen de karakters, we houden van de setting en het is prachtig beeld. Ook Hulk is een prominent karakter in deze film. De andere Avengers komen er niet in voor. Wel supergrappig overigens als Thor de ‘Revengers’ als tijdelijk clubje opricht. Ook hilarisch: de stem van Korg. Een lekker avondje lachen dus de nieuwe Thor. Houd je van Marvel dan moet je hem zeker gaan zien, het is een heerlijke film en ontzettend de moeite waard! Oh, en Thor zijn hamer breekt! En omdat we dus in het IMAX zaten had ik geen last van mensen op de rijen voor me (er stond beveiliging in de zaal om er zeker van te zijn dat niemand zijn telefoon pakte), je zit hoog genoeg om geen hoofden ervoor te hebben. Veel beenruimte, comfortabele stoelen en zoals de meneer van IMAX al vertelde: echt fantastisch beeld en geluid. Een heerlijke filmervaring en geslaagde datenight voor ons!

Hier de trailer.

In december 4DX-zalen in Amsterdam en Rotterdam

Dat Pathé lekker op dreef is blijkt ook uit een ander nieuwtje. In december openen de eerste twee 4DX-zalen in Pathé De Munt in Amsterdam en Pathé De Kuip in Rotterdam. Ook deze zalen zijn gericht op beleving maar op een andere manier dan het IMAX.  Met 4DX wil Pathé de bioscoopervaring naar een nieuw, vierdimensionaal niveau tillen. Bezoekers kijken niet alleen naar een film, maar beleven hem. Twintig effecten zoals bewegende stoelen, weersimulaties en zelfs geuren lopen synchroon met de actie op het scherm en zorgen voor een ongekende ervaring. Ook hier ben ik waanzinnig benieuwd naar!

4DX-stoelen

De 4DX-stoelen hebben drie basisbewegingen: omhoog en omlaag, naar links en rechts en naar voren en achteren. Daarmee zijn talloze variaties mogelijk, die je bijvoorbeeld een gevoel van vliegen of duiken geven. iStudio, het montageteam van 4DX, zorgt bij elke film voor optimale effecten die niet ten koste gaan van het comfort. Door 4DX zijn films niet langer gebonden aan de beperkingen van beeld en geluid. Het is de volgende stap in een evolutie die bezoekers meeneemt op de reis naar de totale filmervaring, aldus Pathé.
Bezoek jij ook graag de bioscoop? Weleens in een IMAX-zaal gezeten? En wat vind je van 4DX?
Foto’s: PR en mijn eigen telefoon
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Yvonne zegt:

    Geweldig, je inkijk in de wereld van bioscopen en film. Alhoewel we hier een leuke bioscoop hebben, gaan we geregeld naar een naburige grote stad om daar een filmpje te pakken. In Pathé Rotterdam komen we waarschijnlijk pas weer met het Internationale Film Festival in januari maar als ik dit zo lees krijg ik daar nu al zin in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.