Recensie nieuwe Peter Jackson film: Mortal Engines

Houd je net als ik van het fantasy genre? Dan is de nieuwe Peter Jackson film Mortal Engines een mustsee. Hij draait vanaf vandaag in de bioscoop, maar ik mocht hem afgelopen dinsdag al bekijken in de IMAX zaal van Pathé Arena. En qua beeld en vooral ook geluid is IMAX echt wel een meerwaarde bij een epische film als dit. Enorme decors vergelijkbaar als die in Lord of the Rings, heel veel actie, verschillende interessante plottwists die het verhaal spannend en onverwacht houden, aan de kleinste details is aandacht besteed om het er allemaal gelikt uit te laten zien, goed acteerwerk… Ik mag vrijkaarten verloten, dus lees zeker even verder!

Het IMAX van Arena is net voorzien van nieuwe beamers, waardoor er helaas wat opstartproblemen waren. Maar gelukkig was dat snel opgelost en konden we genieten van het spektakel op het enorme witte doek. Hier kun je eventueel nog nalezen wat de meerwaarde van de (vernieuwde) IMAX-zalen is qua techniek op beeld- en geluidsgebied. Voor het opnemen in IMAX-formaat gebruiken ze aparte camera’s om jou als kijker nog meer in het verhaal te trekken. Met deze 3D-film is dat meer dan geslaagd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#premiere #mortalenginesnl #zinin de nieuwe Peter Jackson film. Binnenkort de review met winactie online! #amsterdam #pathedekuip #universal

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Het plot en de setting van Mortal Engines

Duizenden jaren nadat onze beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aan de extreme levensomstandigheden aangepast. De mensen wonen in kolossale steden, die op rupsbanden over de aarde rollen. De bewoners van de grote steden vallen de kleinere steden aan om deze te plunderen en aan brandstof te komen.

Tom Natsworthy (Robert Sheehan), afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote stad Londen, moet vechten om te overleven nadat hij de gevaarlijke, voortvluchtige Hester Shaw (Hera Hilmar) ontmoet. Twee tegenpolen worden door het toeval bondgenoten en samen proberen ze de toekomst te veranderen en te zorgen voor minder onrecht.

Mortal Engines is het spectaculaire nieuwe avonturenepos van producent Peter Jackson, bekend als regisseur van The Lord of The Rings, The Hobbit en King Kong. Regie is in handen van Christian Rivers, die een Oscar won voor zijn visuele effecten voor King Kong. Jackson en zijn vaste co-scenaristen Fran Walsh en Philippa Boyens hebben samen de met prijzen onderscheiden boekenserie van Philip Reeve bewerkt voor het grote doek.

Wat vond ik van deze film?

Voorafgaand aan de film werd ons verteld dat Peter Jackson een budget had gekregen van 100 miljoen dollar. En ja: dat zie je er aan af! Voor de liefdestwist hoef je deze film niet te kijken, wat dat betreft is ie net zo aseksueel als Lord of the Rings, Voor spectaculaire actie, de geweldige enorme decors en prachtig vormgegeven setting wel en het verhaal is ook meer dan de moeite waard. Ik proefde een vleugje LOTR, een vleugje Star Wars, de enorme machines deden me een beetje aan Avatar denken, een hintje Terminator zat er in en ook Crouching Tiger Hidden Dragon proefde ik een vleugje van terug. Volgens mij kun je als je de film vaker kijkt nog meer verwijzingen naar andere films terugvinden, wat het natuurlijk leuk maakt als extra dimensie om op te letten. Dus ja: episch en niet alleen qua verhaal en decor. Op alle fronten is er veel aandacht in deze film gestopt om jou als kijker een filmervaring te bieden waarover je wilt napraten. Misschien af en toe een beetje too much, maar ik houd ontzettend van dit soort films!

MORTAL ENGINES draait vanaf 6 december in de bioscoop in 3D.
#MortalEnginesNL.

Winactie

Van Universal mag ik onder mijn lezers 2x 2 vrijkaarten verloten zodat jij deze film in een bioscoop naar keuze kunt bezoeken. En voor degene die wint: als je een IMAX zaal in de buurt hebt: KIES DIE! Wil je kans maken op 2 vrijkaarten? Laat hieronder een reactie achter waarom en met wie jij Mortal Engines wilt gaan zien. Dit bericht delen (in je whatsappgroepjes of op social media) of vrienden taggen op facebook zou ik superleuk vinden (hoe meer lezers, hoe fijner voor mij uiteraard), maar het is niet verplicht. Deze film is geschikt voor kijkers van 12 jaar en ouder.

De winnaars zijn geworden: Menno Heesbeen en Adriana de Ruiter. Gefeliciteerd, ik ga jullie mailen voor de afhandeling!

Wil jij Mortal Engines zien? Welke fantasyfilm is jouw favoriet?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Adriana de Ruiter zegt:

  Lijkt me een perfecte datenight voor mijn man en mezelf, even niet mama en papa zijn, even geen gedoe met pleegzorgwerkers, voogden, enz. Even lekker bij elkaar zijn, verstand op nul en samen verdwijnen in een andere wereld… Ik ga duimen! 😀

 2. Stefana zegt:

  Al gezien in de bios en hij is inderdaad erg leuk!

 3. Milou Walraven zegt:

  Lijkt me enorm gaaf om erheen te gaan met mijn vriend. Hij heeft mij besmet met fantasy films ? Netflix heeft net The Lord of The Rings erop gezet waar we uiteraard direct mee begonnen zijn! Altijd leuk dit soort films. Ook weer een erg leuke review marguerita!

 4. Esmee zegt:

  Gaaf! Met mijn man.. Hij is door mij aangestoken met het fantasy genre. Game of thrones, lord of the rings, Narnia.. Geweldig! Ben dan ook benieuwd naar deze film.

 5. Sharon de Ridder zegt:

  Ik ben dol op dit soort epische avonturen-films!

 6. Anna zegt:

  Super gaaf! Met mijn vriend!

  Facebook: An Na

 7. Mieke Stam zegt:

  Oeh heerlijk weer een fantasy film, de LOTR serie vond ik geweldig en ook de Harry Potters zijn al vaak bekeken! Ik zou graag met mijn man willen, we gaan eigenlijk te weinig met z’n 2en op pad. Dit is een goed excuus!

 8. Arjan zegt:

  Beste fantasy film? Oeh dat is moeilijk. Ik denk meteen aan Lord of the Rings, Willow, Pan’s Labyrinth. Maar om op deze laatste nog even door te gaan, vindt ik Labyrinth denk ik wel de meest bijzondere. Spannend, mooi, grappig en vol met zang, dans, Muppets en David Bowie natuurlijk! Mocht ik winnen dan neem ik Stefana mee om er weereens lekker een avondje tussenuit te zijn.

  1. Arjan zegt:

   Ik kon niet meer wachten na het lezen van je review en heb hem gisteren dan ook maar bekeken in de bioscoop! ?

 9. Menno Heesbeen zegt:

  Lijkt me een supergave film! Goed idee voor de kerstvakantie!

 10. elisabeth maria martina zegt:

  mijn kleindochter zal dit bijzonder waarderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.