Wheel of Time van Robert Jordan: zo tof!

Enkele maanden terug schreef ik al heel excited over de boeken van Robert Jordan die eindelijk verfilmd zijn (en gaan worden): The Wheel of Time. Of voor de Nederlandse lezer: het Rad des Tijds. Echt mijn favoriete boekenserie vanwege de enorme complexiteit aan intriges en spannende verhaallijnen. Vanaf 19 november kun je het eerste boek op Amazon Prime bekijken. Wekelijks komen er dan tot 24 december steeds nieuwe afleveringen online. Te beginnen met de eerste 3. Ik mocht aflevering 1 tot en met 6 alvast bekijken en vertel je er heel graag over! Voor fans als ik is het een mustsee!

wheel of time

Waar gaat deze fantasy serie over?

The Wheel Of Time is één van de populairste fantasy-series aller tijden en waarvan wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken zijn verkocht. Het verhaal speelt zich af in een uitgestrekte, epische wereld waar magie bestaat en waar alleen bepaalde vrouwen toegang toe hebben. Het verhaal volgt Moiraine, lid van de ongelooflijk machtige, geheel vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Sedai, wanneer ze aankomt in het kleine stadje Two Rivers. Daar begint ze aan een gevaarlijke, wereldomspannende reis met vijf jonge mannen en vrouwen. Eén van hen is de ‘dragon reborn’ (herboren draak), een magiër die de wereld zal redden of breken. De enige die het op kan nemen tegen het kwaad.

egwene en rand
Egwene en haar vriendje Rand in de bergen van de Two Rivers.

Seizoen 1 Wheel of Time: het vertrek vanuit de Two Rivers

De hoofdpersonen waarmee je kennismaakt in seizoen 1 spelen ook in de andere boeken de belangrijkste hoofdrollen. Ik heb de streamers niet helemaal in de juiste volgorde bekeken, maar het was genieten. Omdat ik de boeken al kende wist ik dat ik bepaalde zaken miste en zo kwam ik er al snel achter dat ik de volgorde niet goed had. Ben je een liefhebber van fantasy series en films zoals The Witcher, Game of Thrones, Lord of the Rings of World of Warcraft dan ga je van deze serie ook genieten. De wereld die Robert Jordan in de boeken neerzet, is prachtig verfilmd met goed acteerwerk. En had ik al gezegd dat de boekenreeks waanzinnig spannend is?

logain
Logain, die claimt dat hij de Dragon Reborn is, hier gevangen door Aes Sedai.

Ik heb een lijstje ontvangen met spoilers die ik niet mag verklappen, maar ik kan wel vertellen dat het eerste 6 afleveringen gaan over de reis naar de White Tower, het bolwerk van de Aes Sedai, vanuit de Two Rivers, het dorpje dat ooit tot Manetheren behoorde en nu aan de rand van de bergen ligt. Een boerendorpje waar weinig mensen van buitenaf langsreizen omdat het zo afgelegen is. 

Bekijk hier alvast de trailer

In de eerste paar afleveringen moet er nogal een uitgebreid wereldbeeld neergezet worden. De boeken van Robert Jordan zijn zeer uitgebreid en met veel detail. Volgens mij doen ze het best aardig met een aantal eigenschappen van de eerste paar kleuren Ajah van de Aes Sedai, het begrip Ta’Veren, Old Tongue (oude taal) en een aantal geschiedenislesjes. Magische voorwerpen zoals de Oath Rod komen aan bod, er wordt verteld dat sommige Aes Sedai een beschermer hebben, een Warder en een paar hints over wat die speciale band inhoud. Volken als de Aiel en de Tinkers worden aangestipt, net als Darkfriends (vrienden van het kwaad), de Forsaken (de vervloekten) en natuurlijk ontmoeten de hoofdpersonen Loial, een Ogier. 

shadar logoth
De duistere setting van Shadar Logoth, de vervloekte stad, is al net zo gedetailleerd en waanzinnig mooi neergezet als alle andere decors uit de boekenreeks.

De kleding, de landschappen, de kunst en verschillende culturen… Het is één groot kunstwerk allemaal: zo mooi! Niet elk detail en nuance uit het boek kan terugkomen, maar wat ik er tot nu toe van gezien heb is genieten. Waanzinnig mooi verfilmd, goed acteerwerk en een setting met decors die de boeken eer aandoen. Echt GAAF! Oh en het verhaal is uiteraard waanzinnig spannend, vol intriges met aan het eind van elke aflevering een mooie cliffhanger.

Ben ontzettend benieuwd wat ze van de ondertitels hebben gemaakt, dus zodra de serie op Prime te zien is ga ik deze eerste 6 afleveringen zeker nogmaals bekijken. Kijkt ook fijner op een groot tv scherm met goed geluid dan op je laptop met je mailadres erdoor via een streamer. Ik weet zeker dat deze serie een heleboel nieuwe fans van de boekenreeks op gaat leveren. Heb je tieners die Engelse boeken zoeken voor hun verplichte leeslijst? Robert Jordan!

Heb jij de boekenreeks ook verslonden? Ga je de serie kijken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.