Start de motoren: de nieuwste dvd van Thomas de Trein

Thomas en zijn vrienden racen weer verder op de rails! Op 2 februari komt hun nieuwste dvd uit getiteld ‘Start de Motoren’. Zelf heb ik het altijd over Thomas de Trein, maar op deze dvd lees ik ineens Thomas de Stoomlocomotief. Heb ik het denk ik altijd fout gezegd? Nou ja, Thomas de Trein bekt toch lekkerder. Helemaal voor de kleintjes. Mijn dochters vonden het dan ook heerlijk dat ze afgelopen weekend ‘aan het werk’ mochten voor mijn blog.

Ik las namelijk vandaag op een blog dat het toch echt wel heel slecht voor je kinderen is om ze in te zetten voor een review. Ze gaan echt keiboos op me zijn als ze 18 jaar zijn en alles terugkijken op mama’s blog. Maar goed, loedermoeder als ik ben, doe ik het toch.

Levenslessen van Thomas

Afijn, het ging over Thomas de Trein danwel Stoomlocomotief en de nieuwe dvd Start de Motoren. Hierop staan 6 nieuwe afleveringen met bekende en nieuwe karakters. De verhaltjes in het kort? De tijd tikt voor Thomas, Bertie en Spencer om op tijd bij het kasteel aan te komen. Philip laat aan Gordon zien hoe hard hij kan gaan en Langzame Steven bewijst dat hij een redder in nood kan zijn. James en Thomas nemen het tegen elkaar op tijdens de Grote Wedstrijd en Caitlin geeft Emily een onverwachtse boost. Race samen met Thomas en zijn vrienden op de rails!

Bekijk hier de trailer:

Mijn dochters hadden even daarvoor een kort stukje van een tekenfilm gekeken die ze eigenlijk te spannend vonden. Thomas beleeft weliswaar avonturen, maar ze zijn zeker niet te spannend. In iedere aflevering zit een levensles of boodschap, waarmee ze hopen de kinderen een handvat te geven hoe wel of niet met bepaalde situaties om te gaan. Is het belangrijker om te racen en als eerste aan te komen? Of is het toch belangrijker om de complete opdracht zo goed mogelijk uit te voeren en misschien niet als eerste over de finish te komen? Welke gevolgen heeft het als jij de opdracht in je enthousiasme uit het oog verliest?

Wat vonden we ervan?

Deze serie is in mijn ogen zeer kindvriendelijk. Doordat het om abstracte treintjes gaat, komt het verhaal niet te dichtbij. Ook is er een verteller en wordt er niet in geschreeuwd. Erg fijn om je jonge kinderen naar te laten kijken daarom. Mijn dochters waren moe en hebben daarom in één keer de complete dvd gekeken met alle 6 de afleveringen. Het was ‘werk’ dus dan mag het 😉 . De afleveringen duren ook niet zo lang. Van begin tot eind bleven ze geboeid kijken. Even bijkomen op zondagmiddag van een drukke week. Ze vonden het leuk “want het is van Thomas“.  Afgestemd op wat persoonlijke ervaringen hebben we ook enkele gebeurtenissen uit deze Thomas afleveringen besproken. Waarom je graag iets op een bepaalde manier doet, maar waarom de andere treintjes dat niet zo leuk vinden.

Is je kind fan van Thomas, dan staat deze nieuwe dvd weer garant voor vertrouwd kijkplezier! Bij ons in ieder geval wel.

Heb jij het over Thomas de Trein of Stoomlocomotief?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.