Kindertheater: De Vakantieshow van Ernst en Bobbie

Kennen jullie de tv-helden Ernst en Bobbie? De humor is een beetje vergelijkbaar met Bassie en Adriaan van vroeger. Dat klinkt heel oud, want ook Ernst en Bobbie draaien al 25 jaar mee! Maar pas als je moeder bent ga je je daarin verdiepen natuurlijk en destijds was ik de kinderheldenleeftijd al gepasseerd, haha. Omdat ze optreden tijdens het Telekids Familiefeest, was ik toch een beetje nieuwsgierig. Na het zien van hun ‘Vakantieshow’ in de Rijswijkse Schouwburg deze zondag zijn we wel een beetje fan van deze grappige soepkippen!

ernst en bobbie vakantieshow
We zaten op rij 18 en konden het perfect zien.

De Vakantieshow is tot en met mei 2017 te zien, dus als je er nog heen wilt moet je snel zijn! In oktober komen ze weer met een nieuwe show en rond Sinterklaas doen ze ook jaarlijks iets speciaals in het theater. De Vakantieshow is een vrolijke en interactieve voorstelling met Ernst en Bobbie, waarin onophoudelijk kan worden gelachen en meegezongen met de twee grootste soepkippen van Nederland. Dat hebben we zeker ervaren!

Wat vonden de kinderen van Ernst en Bobbie?

Vooral mijn jongste dochter van 4,5 zat er helemaal in: ze klapte, zong en schreeuwde vrolijk mee. De oudste van 6 genoot zoals altijd wat minder uitbundig dan haar zusje, maar ik zag wel glimmende oogjes. Ook zij verstopte zich op het juiste moment achter haar stoel en zwiepte desgevraagd mee met de armpjes en handjes. De show zat vol met grappige liedjes die iedereen mee kon zingen en kinderhumor. Over scheten bijvoorbeeld. “Papa” zei de oudste glunderend toen we weer thuis waren, “weet je dat er een heel bekend liedje is over windjes?” Bobbies grapje met ‘hoor de wind waait door de bomen’ werd voorzichtig herhaald. De jongste vertelde juist over de chocolade dief en dat Ernst en Bobbie verdwaald waren in het bos. Als volwassene heb ik ook genoten, dat had ik vooraf niet gedacht omdat het niet helemaal mijn humor is, maar het was echt ontzettend leuk en grappig. Vooral ook omdat de hele zaal zo enthousiast meedeed! Theater is toch heel anders dan tv, dat blijkt maar weer.

Hier een klein stukje dat ik heb gefilmd met de ‘wensput’:

Waar gaat De Vakantieshow over?

Ernst en Bobbie hebben vakantie, maar er gaat meteen van alles mis: op weg naar de camping zijn ze verdwaald in het bos en Bobbie is ook nog hun tent vergeten mee te nemen… Als ze uiteindelijk bij de camping aankomen, is er geen enkele plaats meer vrij. Gelukkig heeft Ernst de oplossing: Ernst en Bobbie worden het animatieteam van de camping. Maar of dat nou zo’n goed idee is…? Elke Ernst en Bobbie-show is een belevenis voor het hele gezin. Naast alle grappen en grollen die Ernst en Bobbie maken, kan iedereen uit volle borst meezingen met hun bekende liedjes van TV.

Waar kun je De Vakantieshow nog zien?

 • 7 mei 2017 Schouwburg Amphion in Doetinchem  13:00 en 16:00 uur 
 • 21 mei 2017 Theater de Nieuwe Kolk in Assen  14:00 uur 
 • 28 mei 2017 Theater de Speeldoos in Vught   13:00 en 15:30 uur 
 • 31 mei 2017 Schouwburg Cuijk in Cuijk   14:30 uur

Kijk voor meer informatie over de locaties en kaartverkoop op www.ernstbobbie.nl.

Kleurplaat van Ernst en Bobbie

Speciaal voor de fans deel ik nog een kleurplaat van Ernst en Bobbie. Ook leuk als je ze alleen van de tv kent.

kleurplaat ernst en bobbieConclusie

Wij hebben ontzettend genoten van dit leuke theaterduo dankzij kaartjes die we kregen van het pr-bureau van deze soepkippen. Heel fijn bovendien dat je in Rijswijk gratis kunt parkeren bij de Schouwburg én dat er een gratis drankje in de pauze bij je kaartje in zit! Bij thuiskomst gingen we daarom nog even door op Netflix, waar je momenteel hun film het Geheim van Monte Rossa kunt kijken.

ernst en bobbie vakantieshow
Gratis drankje in de pauze!

Pssst… trouwe fans, speciaal voor jullie een leuke Facebook-winactie waarbij je kans maakt op een leuk pakket van Ernst en Bobbie 💡

Lees ook reviews van andere theatervoorstellingen die wij hebben bezocht:

Zijn jouw kinderen al bekend met Ernst en Bobbie? En hebben jullie al eens een kindervoorstelling bezocht?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MamaPlaneet zegt:

  Mijn peuters kijken graag naar Ernst Bobbie en de rest. Ze zingen vaak de liedjes ‘als je bent een soepkip’ haha. Hier zouden ze wel vrolijk van worden ja.

 2. Natasja Smit zegt:

  Ja wij zijn al 2 keer bij een voorstelling geweest, en beide keren had hij het geluk dat hij ze persoonlijk achter de coulissen mocht ontmoeten en spreken. De laatste keer heeft hij een rugzak gekocht en daar staan nu hun handtekeningen op, en hij is er maar wat trost op 🙂

 3. Miryam zegt:

  Haha ik voel me nu idd oud? Bassie & Adriaan.. Maarre, ik vind Ernst & Bobbie ook heel leuk. Denk dat mijn kids dit ook leuk zouden vinden. Lijkt me sowieso leuk om eens te doen.

 4. Judith zegt:

  Altijd leuk zo een show met de kinderen vind ik

 5. Roelina zegt:

  Eerlijk gezegd hoop ik dat Ernst & Bobbie ons nog even bespaard blijft (onze oudste is 3 jaar). Maar ik ga het vast niet tegenhouden want het schijnt voor kinderen echt een regelrechte hit te zijn. Ik zou er zelf niet zo gauw naar toe gaan, maar als de kids het willen, wie ben ik dan hè.

 6. Fleur zegt:

  Wij zijn zondag ook geweest De meiden vonden het geweldig en moesten verschrikkelijk had lachen om de grappen van Bobbie

 7. Madelon Eugelink zegt:

  Hier zijn ze niet zo’n fan van ernst en bobbie. Wij gaan denk ik een keer naar woezel en pip. Misshien als ze iets ouder zijn. Fijn dat jullie het leuk gehad hebben!

 8. Heel leuk als je kids hebt! Ik wist niet dat ze nog steeds aan het optreden waren!

 9. Anja zegt:

  Wow! Ze bestaan alweer 25 jaar? Mijn kinderen (nu 18 en bijna 16) hebben nog veel dvd’s van Ernst en Bobbie en die mogen niet weg (want zijn jeugdherinneringen en die liedjes hoor ik nu nog wel eens, net als de uitspraak: je bent een soepkip 😉

 10. Yvonne Koop zegt:

  Wist niet dat ze nog optraden, leuk om te lezen dat ze nog even succesvol zijn als vroeger. Heb ze vaak met mijn kids van nu 20, 18 en 16 zien optreden op de Woerdense Vakantieweek. altijd weer een succes!

 11. Liesbeth zegt:

  Superleuk! Mijn oppaskids hadden een cd van Ernst, Bobbie en de rest en die hebben we helemaal grijs gedraaid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.