Kindermusical: De Gelaarsde Kat

Ben jij al eens in het Efteling Theater geweest? Het sprookjesthemapark staat natuurlijk bekend om de mooie attracties, maar ook het theater is een bezoekje waard. Vorige week ging ik hier voor het eerst naartoe, samen met mijn dochters en een vriendin. We bezochten de sprookjesmusical “De Gelaarsde Kat”. Wat wij daarvan vonden, lees je vandaag!

efteling theaterDe Gelaarsde Kat is gericht op kinderen in de basisschool leeftijd en speelt tot en met maart 2017 in het Efteling Theater te Kaatsheuvel. Voor dit verslag kregen wij mooie zitplaatsen in het midden van de zaal, waar we alles goed konden zien. Dit theater is niet zo enorm groot als het Chassé in Breda waar we pas waren (zie het verslag van Woezel en Pip), maar toch kunnen er behoorlijk wat mensen in de zaal. De stoelen hier zijn vast, dus je hebt wat meer beenruimte en de kinderen kunnen hun stoelverhoger makkelijk neerzetten omdat de zittingen niet op en neer gaan. Vooraf kochten we popcorn en wat te drinken en toen was het genieten geblazen.

efteling theater

Waar gaat De Gelaarsde Kat over?

Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn kleren en leren laarzen. Wat zou De gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

Bekijk hier de trailer:

Wat vonden wij van deze musical?

Nou als je de trailer hebt bekeken kun je het wel raden, denk ik? De eerste momenten waren HEEL ERG spannend (een jongetje dat naast mijn vriendinnetje zat begon te huilen, mijn dochters gelukkig niet), en daarna werden we meegenomen in een grappige muzikale show met heerlijk verhaal. Zoals je van de Efteling mag verwachten is het decor erg mooi. De show zit goed in elkaar en is hilarisch! Hele leuke grapjes en zelf moest ik erg lachen om acteur Dick Cohen die steeds van rol wisselt (hij speelt zowel de koning, het kattenvrouwtje als de molenaar).

efteling theater

De liedjes, de dansjes… mijn dochters keken met open mond naar deze musical, die zich niet alleen op het podium afspeelt. Vanuit verschillende plekken liepen regelmatig acteurs door de zaal. Aan het eind gaat bijvoorbeeld de hele lange sleep van de trouwjurk over al het publiek heen. Mooi! Heel leuk zijn ook de gast kinderrollen, 37 per voorstelling, die op een leuke manier in het verhaal verwerkt zijn en het geheel lekker levendig maken. Zij gaven ook in de foyer tijdens het wachten al een klein optreden en daarna ging mijn oudste met enkele van deze katjes op de foto.

Goede acteurs, alles zat goed in elkaar en zag er mooi uit. Wij hebben ervan genoten, zowel mijn dochters van 4 en 5 jaar als mijn vriendinnetje en ik. Al zei de jongste een paar dagen later dat ze de show eigenlijk toch wel iets te spannend vond. Als je in de buurt van Kaatsheuvel bent of op vakantie bent in Bosrijk (lees hier ons verslag), is het Efteling Theater wat mij betreft een aanrader. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 14,95 euro via de website van de Efteling. (Je krijgt dan overigens geen toegang tot het attractiepark 💡 )

Ben jij al eens naar een voorstelling in het Efteling Theater geweest?

 

Comments

  1. Liesbeth says:

    Wat gaaf! Echt een belevenis! Zullen A en C het nog lang over hebben! Leuk zeg!

  2. […] naar de musical. En dan niet Ă©Ă©n keer, maar we hebben er wel 3 bezocht: Woezel & Pip, De Gelaarsde Kat en Peppa Big. Heel leuk, want zonder mijn blog zouden we dit soort dingen niet doen. Dan zouden we […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.