Musicaltip voor 2+: Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos

Woezel & Pip vertonen sinds kort alweer hun vierde familievoorstelling ‘Op zoek naar de Sloddervos!’ en wij waren uitgenodigd om deze te komen bekijken. Superleuk, want de  gelijknamige bioscoopfilm hadden we nog niet gezien. Grote zus is leerplichtig, dus die kon helaas niet mee donderdagmiddag maar voor mijn kleine C van 4 heb ik een vrijstellingsaanvraag ingeleverd bij de juffen. Je krijgt tenslotte niet elke dag de kans om Woezel en Pip te ontmoeten!

sloddervos pers hier meldenMijn dochters zijn Woezel & Pip nu een klein beetje aan het ontgroeien, maar ze zijn heel lang gek geweest van de lieve hondjes. Inclusief knuffels en al. Mama heeft de meeste alweer gedoneerd aan arme kindertjes, maar gelukkig vond ik nog een Buurpoes op zolder! Het liedje “Altijd dicht bij jou” zing ik nog regelmatig bij het naar bed gaan. Is ook zo’n mooi en lief liedje <3 We hadden er dus zin in, dit moeder-dochter uitstapje. Naar het theater waren we nog niet eerder geweest (grote zus wel, die had direct hele verhalen over hoe ze met haar tante naar Rapunzel mocht en hoe leuk dat was) en dan is deze musical, geschikt voor 2 jaar en ouder, een mooie instapper!

fotomoment
Bij binnenkomst gingen we eerst even met Woezel & Pip op de foto! (Dankjewel Esmée van Website4mama.nl)

Toen we ons na een lange autorit meldden in de foyer, kreeg mijn dochter een heel schattig Pip haarbandje. Errug cute! We werden direct begroet door collega-bloggers en Esmée was zoals je hierboven leest zo lief om een foto te maken. Dat moest nog aardig rap, want iedereen wilde natuurlijk wel met deze grote knuffels op de foto. Snel een drankje gedaan en toen gingen we ons melden voor het fotomoment. Daar moesten we erg lang wachten, want Dinand Woesthoff, die het scenario van deze musical heeft bedacht, stond in de file. Mijn meisje deed ondertussen zelf maar vast of ze een hondje was, totdat we eindelijk achter de coulissen mochten om op het podium de cast te fotograferen voor de voorstelling van start zou gaan.

pip spelen
Wachten duurt best lang, dus verander je gewoon zelf even in Pip om de tijd sneller te laten gaan.

Waar gaat de Sloddervos over?

Woezel & Pip ontmoeten in deze musical hun allerleukste, maar ook stoutste neefje Charlie. Samen met al hun vriendjes gaan de hondjes op zoek naar de stelende Sloddervos. Wie is die Sloddervos? Woezel & Pip bedenken samen hoe dat dier er uit zou zien. Ondertussen is ook de Wijze Varen nog jarig, maar raken de hondjes zijn verjaardagscadeau kwijt…

musical cast woezel en pip
Op het podium mochten we de cast fotograferen!

Hier een voorproefje van de musical:

Wat vonden wij van deze musical?

We hebben ervan genoten! Onze eerste keer samen in een theater. Voor de zekerheid had ik een stoelverhoger meegenomen, maar dat was achteraf niet nodig omdat we prachtige plekken hadden op de 2e rij van het balkon in het midden. Zonder verhoger kon mijn dochter alles prima zien. We zaten erg hoog, konden het goed volgen en het was machtig mooi. Ik genoot hoe mijn dochter enthousiast mee klapte, zong en op 1 been ging staan. Toen het toch wel even spannend werd, kroop ze heerlijk bij me op schoot. Het was een kindervoorstelling, dus veel kleine kindjes in de zaal waarvan er uiteraard diversen een krijsbui kregen. Hoort erbij. Gelukkig was dit niet al te storend omdat het geluid heel hard klonk en we de huiltjes dus vooral op de achtergrond hoorden. Een mooi verhaal, mooi geluid, leuke liedjes, passende lichteffecten, het decor… Heel erg leuk om zo’n voorstelling te bekijken in een echt, groot theater (de locatie was het Chassé Theater in Breda). Je kon na afloop de cast nog meeten en greeten, maar wij vonden het mooi geweest. Morgen weer naar school en nog een flink stuk rijden. Even samen een appelsapje gedeeld en daarna kreeg ik schrijfinstructies van mijn dochter: “Je moet wel opschrijven dat het heel leuk was!” Ja, baas!

Kaartjes kopen?

Lijkt het jou ook leuk om (voor het eerst) met je kind een musical te bezoeken? Deze voorstelling duurt 65 minuten en je kunt op deze website vinden waar hij allemaal wordt gespeeld en kaartjes reserveren. De entreeprijs verschilt per theater.

Woezel en Pip abc memo en Woezel en Pip het grote abc(Opent in een nieuwe browsertab)

Pinokkio de musicalBack to school met leuke leerboekjes en educatieve apps
Kindermusical: De Gelaarsde KatHouden jullie ook zo van Woezel & Pip? (Of alleen je kinderen, haha.)

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Mieke Vandenkerckhove zegt:

  Mijn zoon Sybren heeft een ernstige beperking. Hij zou écht dolgelukkig zijn met de heel grote knuffel van Pip. Is het mogelijk om die te kopen? Alvast bedankt voor het begrip en de reactie!

  1. Marguerita zegt:

   Beste Mieke, vast wel. Er zijn zoveel winkels met knuffels. Heb je al geïnformeerd bij de Intertoys of Toysrus?
   Je reageert nu onder een review van een musical waar wij jaren geleden voor waren uitgenodigd. Ik heb zelf geen winkel…
   Wel wil ik heel graag alle te kleine meisjeskleding verkopen, maar met een zoon heb je daar niet zoveel aan vrees ik. Woezel en Pip knuffeltjes hebben we volgens mij ook niet meer. Of heel misschien nog een sinterpip en pietje woezel ergens op zolder, weet niet of je die wilt overnemen?

 2. Linda zegt:

  Gezellig zo’n dochter-moeder dagje!
  Onze dreumes is nog net te jong om 65 min stil te zitten denk ik.
  Lijkt me wel een leuke musical!

 3. Dhini zegt:

  wat leuk! Mijn nichtje en mijn zoon zijn ook dol op Woezel en Pip

 4. Het lijkt me een leuke musical. Fijn dat het zo’n positieve en leuke ervaring was!

 5. Nathalie zegt:

  Wat leuk! Mijn kids zijn een paar jaar terug met opa en oma naar Woezel en Pip geweest. Vonden ze ook erg leuk. Mijn jongste zoon was toen 2 jaar en heeft onwijs genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.