Efteling Bosrijk in de voorjaarsvakantie

Even een positiever blogje hoor, laat ik jullie vertellen over ons bezoek aan Efteling Bosrijk in de voorjaarsvakantie. Niet voor de blog, maar gewoon zelf geboekt. Met korting uiteraard via Vente Exclusive. Bij dit arrangement bleek het bezorgontbijt inclusief. Maar dat zag ik natuurlijk pas nadat ik ook voor een ochtend het ontbijtbuffet had geboekt. Heel erg leuk, met een meet-en-greet met sprookjesfiguren: een Elfje uit de Droomvlucht en Raveleijn Ridder Thomas.

Even bijkletsen met doornroosje en roodkapje.
Even bijkletsen met doornroosje en roodkapje.

We hadden in november 2014 ook al eens via Vente Exclusive geboekt, toen gingen we in een weekend en was Sinterklaas er. De kinderen mochten toen ook hun schoentje zetten. Erg leuk! Dit keer gingen we van maandag tot en met woensdag in de voorjaarsvakantie. Twee nachtjes dus. En 3 dagen Efteling. Alleen de voorpret was al leuk, de meiden wisten het nog goed van hun vorige bezoek (dankzij gewonnen kaartjes die we van opa en oma hadden gekregen).

Draak

Vooral de draak in het Sprookjesbos wat het gesprek van de dag. Wekenlang. Ze durfden ECHT WEL zelf zijn kroon te stelen. Tijdens het ontbijtbuffet vertelde de peuter dit ook nog even aan Ridder Thomas. Vandaag ging ze de kroon van de draak pakken! Met je zwaard? Vroeg de ridder. “Nee, met mijn handjes!” De ridder vond haar heel stoer. Die dag was het eindelijk zonnig genoeg voor een uitgebreide wandeling door het Sprookjesbos, maar puntje bij paaltje… Durfden beide meiden de kroon niet te pakken. Dat moest papa doen en daarna liepen we heel snel door ๐Ÿ™‚ helden op sokken *grin*.

Overigens ben ik met de oudste wel in Joris en de Draak geweest. Parenting Fail. Ik had haar plezier tijdens de achtbaanrit in Julianatoren nog goed op mijn netvlies staan en ze kwam precies tot het zo-groot-moet-je-zijn-stokje… Bleek dit dus best wel een heftige achtbaan te zijn…

Voor iedereen lag er een slaapmuts klaar.
Voor iedereen lag er een slaapmuts klaar.

Attracties dicht

Er waren veel attracties dicht voor renovatie en vooral de eerste dag regende het veel. Het grote voordeel hiervan was dat er bijna geen rijen stonden, we konden zo doorlopen! Alle drie de dagen trouwens. Erg fijn! We maakten tijdens een bui droog een rondje in de stoomtrein, we schuilden in restaurantjes en attracties als de Fata Morgana, Carnaval Festival en de Droomvlucht. Die laatste twee vonden ze geweldig!

Budgettip!

Wij verbleven in een appartement, zonder keuken en hadden weinig proviand mee. Wel verkoop ik zo af en toe oude kleertjes en spullen via de lokale ruilsite. De opbrengsten hiervan gingen in een spaarpot, waarvan ik de inhoud meenam. Zo konden we elke avond eten laten bezorgen in het appartement en zo der zorgen lunchen e.d. in het attractiepark. Alles bij elkaar kost dat ook aardig wat, maar dat kwam dus als extra verwennerij uit mijn spaarpotje. Voor het echte vakantiegevoel ๐Ÿ˜‰

in het midden van het vakantiepark ligt dit sprookjesachtige kasteeltje van Klaas Vaak en zijn uil Oehoe.
in het midden van het vakantiepark ligt dit sprookjesachtige kasteeltje van Klaas Vaak en zijn uil Oehoe.

Efteling Bosrijk bevindt zich op zo’n 5 minuten lopen van het attractiepark en wij hadden een 4-persoonsappartement in de verste uithoek van het vakantiepark. Ook weer 5 minuten lopen vanaf de receptie. Gelukkig hadden we de buggy mee. Al hebben we de eerste dag het attractiepark zonder buggy gedaan. Op de aankomstdag mag je namelijk eerst het attractiepark in, want je kunt pas om 3 uur in je huisje.
In het appartement is een senseo-apparaat aanwezig, erg fijn. En Wifi is inbegrepen, nog fijner. Er zit geen balkon bij, dus of het in de zomer heel comfortabel is weet ik niet, maar in de winter is het heerlijk toeven. Na een dagje pretpark lekker uitpuffen in bad en op de bank voor de buis. En in mijn geval lekker bloggen, haha. Bovendien ga je toch maar voor een paar nachtjes, want dan heb je het wel gehad met de pretparkerij. Op de terugweg in de auto waren de meiden heel snel in slaap!

DSC_0046Klaas Vaak geeft ’s avonds een korte voorstelling in het vakantiepark, maar dat was pas om 8 uur. Way past kinderbedtijd, helemaal met al een dag pretpark achter de rug. Tijdens ons vorige bezoek ben ik wel geweest met de oudste, toen was het om 7 uur. Wat niet weet, wat niet deert. De dames hadden het erg naar hun zin en hopen dat we nog een keer gaan.

Lees ook:

Ik ben zelf erg tevreden, dus wie weet. Maar voorlopig even niet. Eerst weer andere pretparken en vakantieadresjes ontdekken! Ben jij al eens in Bosrijk geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nathalie zegt:

  Wij zijn er nog nooit geweest maar het lijkt me best leuk!

 2. Nicole zegt:

  Ben er nog nooit geweest.. Lijkt me super maar te prijzig! Vooral met al t eten en dergelijke wat er nog bij komt..

  1. Marguerita zegt:

   Met de aanbieding scheelde het een paar honderd euro, nog steeds duur, maar weet niet of we in de zo er nog op vakantie gaan. En eten betaalde ik dus uit mijn verkoopspaarpotje ๐Ÿ™‚ anders was het wel heel prijzig geworden ja, maar de verhalen van de meiden waren het waard. Misschien leuk als Fay iets groter is? Tot en met 3 zijn ze nog gratis, dat scheelt ook (en mijn peutertje is nu 3,5 dus nu kon het nog)

 3. Linda zegt:

  Klinkt als een heel gezellig uitstapje. Wij zijn nog nooit in het vakantiepark geweest. Misschien ooit eens Ik ben trouwens wel zo’n slechte moeder die ze om acht uur naar een show laat kijken, mits ze in de middag geslapen hebben en niet hangerig zijn. Is toch vakantie ๐Ÿ˜‰

  1. Marguerita zegt:

   Die van mij slapen niet meer ’s middags en waren helemaal op. Had er zelf ook weinig puf meer voor ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.