Keek op mijn Leven: ineens werden mijn wensen vervuld…

Het waren de donkere dagen voor kerst. De periode dat je stresslevels standaard op een all-time high zitten. En dat je denkt: fuck it! Ik doe er niet meer aan mee. Ik ga uit. Inpakken en wegwezen. Even een paar weken de boel de boel laten. Vakantie nemen, zoals ‘normale‘ mensen. Dus ik probeerde op de rem te trappen… en toen… – ik ben geen manifestatie goeroe laat ik dat even gezegd hebben – werden ineens verschillende van mijn (grote) wensen allemaal tegelijk vervuld. “The best is yet to come”, zeg ik op mijn kerstkaart. En het kwam!

Kerstkaart Marstyle

Afijn. Ik ging dus helemaal niet uit. Ik ging AAN!

Of nou ja, een relaxte vorm van AAN, want net als iedereen ben ik gestresst, druk en hier en daar zo lamlendig dat ik hard toe ben aan genieten, ontspanning en momenten om dankbaar voor te zijn. En ik kreeg ze. De afgelopen dagen was het moeilijk voor mij om te geloven dat dit echt mijn leven is. En dan heb ik nog niet eens die loterij gewonnen!

1. Droomauto

@marstyle78 #peugeot308gt #peugeot #carsoftiktok ♬ Calm Down – Rema

Wel kocht ik mijn droomauto. Die kwam – 4 mnd oud – beschikbaar bij de dealer op precies het juiste moment. Inmiddels heb ik er de nodige ritjes in gemaakt en… elke keer weer voelt dat ongelooflijk stoer! Het is de GT uitvoering van de 308, mocht dat je iets zeggen. En hij is zo VET! Het dakraam ga ik van de zomer pas gebruiken, maar nu geniet ik van de luxe van stuurverwarming en stoelverwarming. Elke rit gaat ook de massagefunctie aan. Mocht ik dat vergeten, dan doen de kinderen dat voor me, haha.

2. Bloed doneren

bloed doneren
Bloed doneren in plaats van plasma. Beter voor mijn gezondheid èn wellicht red ik er nog een leven mee ook.

Volg je mijn blog al langer? Dan weet je dat ik 2 jaar lang weinig kon door longcovid. De ergste dingen heb ik niet eens beschreven, iets met positief willen blijven. Maar het was heftig en terugkijkend was ik behoorlijk zwaar gehandicapt die jaren. Sinds januari ben ik weer zo goed als hersteld. En was ik helemaal klaar met de confrontaties met mezelf bij de fysiotherapie. Blijven bewegen en de hartslag laag houden en dan kan ik mijn ‘normale’ leven prima doen. Als je lijf je zo in de steek gaat en je zo rockbottom zit dat je je eigenlijk afvraagt wat je nog aan deze wereld hebt toe te voegen… dan stel je jezelf doelen.

Mijn doel was bloed geven! Dat is echt iets dat het verschil kan maken voor andere mensen. Mijn lijf kan dit. Duurde lang voordat de artsen van Sanquin me gezond genoeg vonden om te doneren. Eerst gaf ik plasma, maar een preventief onderzoek bij Thermografie Amsterdam wees uit dat het gezien mijn hoge ijzergehalte beter is om volbloed te geven.

3. Nieuwe bril

hans anders bodegraven
Samen uitgenodigd bij Hans Anders.

Brillen zijn best een uitgave. Als lensdrager koop ik dus niet vaak een nieuwe, omdat ik hem vooral in de avonduren draag of op de dagen dat ik geen lenzen in kan. Zoals afgelopen week toen er een nepwimper in mijn oog schoot. De bril die ik heb, daarbij laat de glitterlaag op de pootjes een beetje los. Bovendien is mijn sterkte recent aangepast en heb ik deze bril al wat langer, ik mocht hem enkele jaren terug uitzoeken voor de blog.

Afijn, ik wilde dolgraag een nieuwe bril maar had daar financial-wise nog even geen actie op ondernomen. Nu kregen we ineens van Hans Anders voor een campagne de uitnodiging om niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn dochter een mooie bril uit te zoeken. Het beste hiervan is dat we dit ook nog gewoon in Bodegraven konden gaan doen! 

Het was ontzettend gezellig in de winkel. Niet alleen kregen we een kopje thee en namen de medewerkers de tijd voor ons, maar we kwamen ook nog een bekende tegen die al jaren een zeer tevreden klant in deze winkel is. Bovendien hadden ze er prachtige monturen, dus het was nog lastig om een keuze te maken. Binnenkort mogen we deze brillen ophalen en kan ik aan de slag met het artikel.

Bril gered voor kerst

kapotte bril
ai…

Saillant detail… dochterlief heeft dus – na de allerlaatste ziekenhuiscontrole – nèt een nieuwe bril. Een dag na ons bezoek aan deze brillenwinkel, is daar alleen een klasgenootje op gaan staan… ARGL! (Ik was niet voor niets gestresst hè, er gebeurde van alles.) Dat postte ik op mijn instagram stories, leek me wel een mooie inhoudelijke aanvulling op de Hans Anders campagne. Maar onze eigen opticien Van Dam Brillen volgt ons ook op insta en reageerde direct: kom even langs in de winkel dan repareren we het! 

Vlak voor kerst allemaal dit. Afijn, kind eerder uit wegens kerst dus direct maar langs gegaan. Zo fijn, ze heeft deze bril net en het is een iets andere sterkte dan haar oude bril. Tijdens ons spontane bezoek hebben ze direct de kras kunnen wegpoetsen uit het glas en de pootjes hersteld! Zo fijn! Hele goede service.

(Ik ben bij Van Dam een klant ‘for life’ omdat ze hier een metaalsplinter in mijn oog hebben ontdekt op een dag dat de winkel eigenlijk dicht is – ik mocht toch langskomen – en direct ook de huisarts met prio belden. Nu zo’n 20 jaar geleden, maar ben heel dankbaar dat ik door deze winkel mijn zicht nog heb, dat snap je!)

4. Lunchdate quality time

lunchdate met mijn dochter
Lekker lunchen en tijd samen.

Ik had dochterlief teleurgesteld: we hebben de schoolkerstviering ’s avonds in de kerk geskipt. Voelde me totaal niet fit, zag het met de griepepidemie niet zitten in zo’n volle kerk en had er na gezeur van de juf en holier-than-thou-ouders van school ook helemaal geen zin in. In plaats van stressen met eten en dringen in mensenmassa’s, hebben we die avond dus lekker met z’n drietjes thuis doorgebracht. In onze pyjama in het grote bed keken we de kerstspecial van Guardians of the Galaxy. Het was zaaaaalig!

Alleen vond dochterlief het toch jammer dat ze het gemist had. Ik houd echt van haar, maar mijn eigen gezondheid en wellbeing op 1 zetten was ook zeer de moeite waard. De techniekdrama’s waarover ik een week eerder al schreef herhaalden zich namelijk ook een soort van en zo waren er meerdere stresselementen.

Afijn, waar het op neerkomt: ik houd van mijn dochter <3. Dus kwamen er spontane quality time dates. We waren al eeuwen niet samen uit lunchen gegaan. Super gezellig én lekker natuurlijk. En we werden door een lieve niet nader te noemen schoonzus (nou ja toch wel haha, thanks!) erop gewezen dat Avatar die avond in de bioscoop draaide. Dat wisten we al omdat mijn andere dochter de film die ochtend met school ging kijken. En ik was best jaloers, want ik wilde hem ook graag zien. Maar goed, ik bleek dus nog een dochter te hebben die de film graag wilde kijken. Meteen maar kaartjes gereserveerd en we hebben ervan genoten. 

De vrijdag voor kerst was echt een dag vol wensen die uitkwamen. De één na de ander (bril gefikst, bucketlist reis, lunchdate, Avatar in de bios, quality time, shopppen… het hield niet op). Oh en ik won ook nog 2,50 in de postcodeloterij, haha.

5. Persreizen en uitstapjes

amsterdam light festival
Amsterdam Light Festival

Uitgenodigd worden voor het maken van mooie herinneringen, blijft toch één van de heerlijkste dingen die je kunt meemaken. Het overkwam mij deze week in overvloed. Dacht je na het lezen van al het bovenstaande al dat ik veel heb om dankbaar voor te zijn? Ik ook. Maar er kwam nog veel meer.

Ik ben een gezegend mens. Echt. 

Amsterdam Light Festival

amsterdam light festival

Zo waren mijn dochters en ik uitgenodigd om mee te varen op de Saloonboot van (mijn vaste Blogboot partner) Starboard Boats. Ik had deze trip georganiseerd voor één van mijn klanten en wij mochten mee. Naast alle blogdingen kun je mij ook inhuren op ZZP-basis voor projecten en dit was er eentje. De kinderen konden dus voor het eerst mee varen door de grachten van Amsterdam. We genoten van de geweldige lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival.

Naar Mechelen

Je weet dat ik regelmatig contact houd met allerlei partners voor het maken van persreizen. Vanwege de bezoekcijfers ben ik voor veel van die partners niet zo interessant. Daarom is het altijd extra een feestje als jouw blog geselecteerd wordt voor een persreis. Zeker als dat is omdat men enthousiast is over vorige samenwerkingen en de artikelen die daaruit voortkwamen. Ik ontving deze week een prachtig programma voor mij en de meisjes om de Belgische stad Mechelen te verkennen! Mechelen staat bekend als dé kinderstad van België. Ben jij hier al eens geweest?

We gaan hier allemaal leuke dingen doen en mogen er een nachtje in een heerlijk Van der Valk Hotel slapen. Ik heb afgelopen week nog ontzettend lekker gegeten bij Van der Valk, dus dat is altijd goed. Weet zeker dat het inspirerende content gaat opleveren en dat het een uitstapje is dat voor veel van mijn lezers ook leuk en haalbaar zou zijn. Zin om je te inspireren met ons eigen enthousiasme dus!

Amsterdam

hotel amsterdam

Verder deed ik nog een spontaan nachtje Amsterdam. Ook heel leuk. Sfeervol hotel, geen roomtour opgenomen, wel een plaatje van de lobby. Prima ontbijtbuffet ook. Alleen mijn navigatie was niet helemaal goed afgesteld – of ik zat gewoon zelf niet goed op te letten – dus ik ben een paar keer verkeerd gereden.

Dierenpark Amersfoort

dierenpark Amersfoort
Wat een heerlijk dagje dierentuin!

Wist je dat Dierenpark Amersfoort deze kerstvakantie de Warme Winteravonden organiseert? Duizenden lichtjes, sneeuw, foodtrucks en kerstbomen maken deze dierentuin nog leuker en sfeervoller dan anders. Met mijn meisjes mag ik dat gaan bekijken. Zo’n leuke dierentuin dus het lijkt me super! Dagelijks van 15.00 tot 20.00 uur en ze hebben ook nog live muziek op verschillende plekken in het park. Ga jij ook?

Holiday on Ice

holiday on ice
Supernova van Holiday on Ice

Nu denk je inmiddels misschien van ‘ja nu weten we het wel’, maar ik heb al aangegeven hoe ongelooflijk mijn leven was deze week toch? Dus ik houd even lekker niet op. Want ik mocht ook nog naar Holiday on Ice! De dubbele rietbergers, de axels, de geweldige kostuums, de acrobatiek en de meeslepende muziek van Holiday on Ice zijn thrilling om mee te maken.

Supernova van Holiday on Ice

Ik mocht mee naar de Supernova show in de Brabanthallen en kreeg ook enkele mooie souvenirs cadeau. Het was werkelijk fantastisch. Wat een show! Wat een genot om naar te kijken!

6. Man onder je kerstboom

Dan gaf ik in de vorige Keek op mijn Leven aan dat ik graag een leuke man onder mijn kerstboom zou vinden. Ik schreef niet voor niets over de drama’s natuurlijk, ik heb de hoop een beetje opgegeven. Een man die met mij een relatie zou willen, is misschien wel helemaal niet te vinden. En ik ga er niet meer op wachten ook. Als iemand me leuk vindt, moet ie snel zijn. Dan gaat ie zijn best maar voor me doen om me te krijgen.

De drama’s ben ik een beetje zat – genoeg gezeik met de ex laten we maar zeggen. Ik wil het gewoon leuk hebben. Als mannen geen knopen door kunnen hakken over of ze met mij willen zijn of niet, doe ik dat dus ook niet meer. Ben je dan een player? Geen idee, denk het niet want ik ben er eerlijk over, maar geen commitment krijgen = geen commitment geven. Ik verdien meer dan af en toe een appje. Dus heb ik lekker meegedaan aan dè eindejaars tiktoktrend en mijn 2022 kisslist gedeeld. 

@marstyle78 #kisslist #Alfabeijo ♬ follow me hoes – leyla

Oh en had ik dus met kerst een leuke man als gezelschap. Niet onder de boom, maar hij heeft voor me gekookt. Dat is leuker ook. De ultieme kerstfilm Die Hard heb ik overigens in mijn eentje gekeken.

En ik was laatst in de running als kandidaat voor een datingshow op tv, maar ben het helaas niet geworden. Voor een andere datingshow zochten ze iemand met een ‘glamoureus lifestyle‘. Dat ben ik niet: ik stel me daarbij make-uppoppetjes voor in galajurken, niet mijn lompe ik in hoodie op sneakers. Afijn, als je die kisslist trend op tiktok dus even bekijkt: hoe bloter gekleed en hoe opgedirkter, hoe minder letters met een groen vinkje. De meesten zelfs geen enkele! Dan kun je misschien maar beter een I-dont-care-veertiger in hoodie met sneakers zijn.

Goed, er waren een paar dames die mij op facebook tipten als single & glamoureus kandidaat. (Dankjewel Miriam en Agnes.) Dus het programma was toch nieuwsgierig. Hoe sexy en geschikt ben ik dan als ik niet heel bloot en opgedirkt door het leven ga? We hebben even gebeld, ik checkte ook even of het niet heel trashy zou zijn (je hebt van die programma’s…) en uiteindelijk heb ik toch een aanmelding verstuurd omdat het wel heel erg leuk klinkt. Spannend!

Mijn moeder houdt haar hart nu al vast. Sorry mam, love you xx. Mensen die jou bellen om over mij te klagen, zijn geen echte vrienden, moet je maar denken. En jij hebt tenminste die dochter die interessant gespreksvoer blijft! Booyah! Of nee, in Die Hard termen: Yippi-ka-yee-motherfuckers!

7. Bucketlist reis: Aurora Borealis

Tja en zo had ik bij elkaar echt al een megalijst van ongelooflijk gave dingen die zo ongeveer in 1 week gebeurd zijn. Er was zeker ook de nodige shit, maar daar heb ik het nu even niet over. Want zowaar werd mij nog een bucketlistreis in de schoot geworpen! Is dit mijn leven? Ik lees even al het bovenstaande na en vraag me dan af of één persoon echt al die dingen in een weekje mee kan maken. Maar dat kan. Want het is ECHT mijn leven. Alles gebeurde. Ik werd door een afzegging onverwachts meegevraagd op reis om het Noorderlicht te aanschouwen! WAUW! Dit wil ik echt al zo lang!

Foto: David Schreiner/imagebank.sweden.se

Ik had me eigenlijk – omdat ik de kids toch niet heb – voorgenomen om ergens in een warm land in mijn bikini oud & nieuw te vieren. Zag het totaal niet zitten om thuis te blijven. Nou, die zwembroek laat ik even zitten, want waar ik heenga is het -25°C! Ik ga naar Abisko National Park in Zweeds Lapland.

In de periode van eind september tot begin april kun je in Noord-Zweden het Noorderlicht aanschouwen. De kans om deze intense lichtshows te zien, is tegenwoordig groter dan vroeger. ‘We zitten in een zonnecyclus die naar verwachting in juli 2025 zijn hoogtepunt bereikt’ aldus de Zweedse experts. Dit betekent ook dat de “Aurora Borealis” waarschijnlijk steeds verder naar het zuiden te zien zal zijn.
Abisko National Park, in Zweeds Lapland, biedt een van de beste omstandigheden ter wereld voor het spotten van het Noorderlicht. Door het unieke micro klimaat van dit gebied blijft de hemel vaak helder en is er nauwelijks sprake van lichtvervuiling. 

Dark Sky toerisme is een ding. Een fascinerend ding.

Al in 2015 noemde de Lonely Planet Abisko de meest bijzondere Noorderlicht ervaring ter wereld, dus ik verheug me ontzettend op de Aurora jacht in deze regio! Zo noordelijk en dichtbij de Pool is de kans groot dat je een groen, geel, blauw of rood licht ziet in de vorm van draperieën, bochten of stralen. Een dansende lichtshow langs de hemel. Het zijn deeltjes van de zon die in de atmosfeer in botsing komen met de buitenste delen van de magnetische velden van de aarde. Daarbij wordt kinetische energie omgezet in zichtbaar licht. Niet alleen mooi maar ook van levensbelang want zonder dit magnetische schild zouden alle levende wezens op aarde het zwaar hebben.

Geen vuurwerkgooiende jeugd en lucht vol kruitdampensmog voor mij dus dit jaar, maar het mooiste natuurlijke vuurwerk in de lucht als show hopelijk. Ik heb begrepen dat je hiervoor ook midden in de nacht gewekt kunt worden, dus wordt nog spannend ook! Zodra het natuurverschijnsel zich voordoet, vertrekt de excursie. Lijkt me werkelijk magisch om mee te maken!

Wintershoppingspree

winterkleding protest
Goed geshopt en dit is lang niet alles!

Maar wel koud, dus zodra ik het berichtje kreeg van ‘ga je mee?‘ afgelopen vrijdag, heb ik meteen inkopen gedaan. Je hebt namelijk best wat dingen nodig als je nog nooit eerder op wintervakantie bent geweest. Snowboots heb ik wel en een skibril kon ik lenen. Een thermo overall krijgen we daar. Wat ik wel heb aangeschaft? Thermo ondergoed x3, want je wilt toch elke dag iets schoons aan. Wollen wintersokken (van de Zeeman) voor na de excursies. Degelijke onderbroeken (toevallig moet er ook maandverband in die periode, dus perfect voor extra isolatie) van de Zeeman en ik shopte ook meteen een extra warme winterpyjama. Bij Bever kocht ik online een balaclava (bivakmuts) en onderhandschoenen waarmee je (hopelijk) je mobiel kunt bedienen.

Plus ik zette mijn eigen kortingscode marstyle10 in bij Protest, waar ik eerder dit jaar een samenwerking mee had op gebied van wintersportkleding. Wat ik daar kocht zie je op de foto: 3 paar skisokken. een skibroek en skijack, 2 ski pullies, een warme fleece trui en dezelfde goede handschoenen die ik voor mijn dochter ook al had gekocht. Ben een klein kapitaal verder, maar wel goed voorbereid!

De lipbalsems heb ik gelukkig al in huis, onder andere in mijn Body Shop Adventskalender zat er eentje en nog handige reisformaat beauty producten. Vaseline voor op het gezicht zal ik ook meenemen tegen de kou. Ik ben graag goed voorbereid, dus geef me een paar uur en het is geregeld. Wat moet er nog meer in de koffer?

lego bloemen
Bouwblokjes bloemen stonden ook al een paar jaar op mijn wensenlijstje, kocht ze voor de Sint bij Amazon en ben begonnen met een lavendeltakje zodat ik gezellig met mijn dochters aan de tafel kan freubelen en bonden.

Conclusie: I am blessed

De grote conclusie van deze week is eigenlijk: poep gebeurt, soms veel poep (deze week echt de nodige portie shit gehad), maar ik ben echt ontzettend gezegend. Met 7 grote wensen die vervuld zijn in 1 week, veeg ik al mijn tranen heel snel aan de kant. Het is werkelijk ongelooflijk om te bedenken hoe het ene wonder het andere kan opvolgen in zo’n razendsnel tempo.

Ik stap met liefde op deze denderende gelukstrein! De kansen die je krijgt met beide handen dankbaar aanpakken zolang het je gegunt is, heb ik wel geleerd. Tegen mijn kinderen en mijn familie zeg ik het ook steeds: het kan zo snel klaar zijn, ik wikkel mezelf compleet in deze momenten met al mijn energie en zelfliefde en voel me dankbaar.

Dankbaar dat ik er nog ben. Dankbaar voor wat mijn lichaam weer kan. Dankbaar voor de gebeurtenissen. Dankbaar voor de kansen die ik krijg. Dankbaar voor alle lieve mensen die mij raken met grote of kleine gebaren. Dankbaar als ik ook maar iets mag uitstralen richting anderen zodat ze een stukje kunnen voelen van het geluk dat in mij ontploft…

Het is zoals de kerstkaart die ik uitstuurde (ik deed er een sterretje bij in stervorm, zodat mensen wat met wat vuurwerk kunnen sprankelen):

tekst Kerstkaart Marstyle

Leef! Maak die mooie herinneringen!

Jou als lezer kan ik helaas het sterretje niet sturen, maar je snapt het hoop ik? Maak er lekker je eigen feestje van! Dan komen die glitters vanzelf. 

Heel emo zit ik nu wat tranen weg te vegen van mijn wangen, maar ECHT!

Je weet niet hoe donker het allemaal geweest is. Je was er niet bij toen ik een jaar of 12 was en me afvroeg hoe ik er een eind aan moest maken. Je weet niet hoe eng het was dingen te leren durven. Je weet niet hoe eenzaam je je in een relatie kunt voelen. Je voelt misschien niet de angst van een lijf dat niet functioneert terwijl jij de sterke stabiele factor voor anderen wilt zijn. Je…

Of misschien weet je het allemaal juist wel…

Misschien zit jij nu daar waar het zwaar is?

Pak dat sterretje of dat kaarsje en steek het aan. Dit is jouw feestje! 

Kijk naar mijn glitters, alle dromen die in één week uitkwamen, dit geloof je toch niet? Maar het is echt! Het kan als dat vlammetje maar blijft branden van binnen. Die mooie momenten zijn er ook voor jou!

En weet je? Je kunt ze pas goed zien als je in het donker geweest bent…

xx

Marguerita

PS… ik post dus net dit bericht, en bedenk me dat ik er nog eentje vergeten ben ook. Brief van de woningbouw dat mijn huis in aanmerking komt voor zonnepanelen! Nog een wens die in vervulling gaat. Just wauw.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. G.T. zegt:

  Het is je gegund :* Geniet van deze positieve flow! (Hopelijk een voorbode voor 2023 😉 )

 2. Jolanda zegt:

  Holy sh❤️t! Wat gaaf! En die reis naar Lapland, geweldig!! Staat hier ook heeeeeel hoog op de bucketlist en gisteren hadden we het er nog over. Geniet er lekker van!! Dik verdiend!

  1. Marguerita zegt:

   Oh dankjewel! Wat superlief! Krijg ineens meerdere berichtjes van mensen die zoiets op de planning hebben staan echt onwijs leuk. Maar ook wel spannend hoor met die extreme kou. Ga er zeker een artikel over schrijven als ik terug ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.