Mijn Kylie Minogue bril en ervaring bij Specsavers

Kylie Minogue is toch wel een glamour icoon voor mij als ’80s en ’90s meisje. Namen van nieuwe sterren zeggen me niet zoveel, maar Kylie ken ik wel! Daarom was ik razend nieuwsgierig toen ik hoorde dat deze internationale popster haar eerste brillencollectie heeft ontworpen. Deze is sinds kort verkrijgbaar bij winkelketen Specsavers en sprak mij heel erg aan.

kylie minogue bril specsaversDe Kylie Minogue Eyewear Collectie is geïnspireerd op haar eigen dagelijks leven, en vooral waar en hoe ze haar brillen draagt. Het resultaat: een collectie die de persoonlijkheid van Kylie perfect weerspiegelt. Ik mocht een bril uit deze collectie laten aanmeten bij Specsavers en koos – op advies van mijn zeer modebewuste kleine fashionista’s – voor een model met glitters! Past wel bij mijn nieuwe baan als blogger toch? #LoveGlasses

kylie minogue bril specsavers

Eigen stijl: van glamour tot klassiek

Kylie heeft vastgehouden aan haar eigen stijl bij het ontwerpen van deze collectie. “Ik houd ervan karakters en stijlen af te wisselen, dus gelukkig heb ik een behoorlijk brede collectie mogen ontwerpen. Mijn stijl heeft twee kanten: je hebt de showkant, die doorgaans behoorlijk over de top en vol glitter and glamour is, en mijn ‘echte leven’, waarin ik een meer klassieke stijl heb. Ik heb echt geprobeerd mijn persoonlijkheid in de collectie te laten zien. Voor mij betekent dat een functionele maar ook prachtige bril voor overdag, die ik ook ’s avonds naar een etentje of voorstelling kan dragen.”

kylie minogue bril specsavers

De collectie is samengesteld rondom drie hoofdthema’s: modern classics, subtle bling en reinvented vintage. De modern classics lijn bestaat uit klassieke monturen met een twist die veel mensen goed staan. Subtle bling is het tweede thema. Omdat glitters altijd aanwezig zijn in haar leven kan deze glamorous touch niet ontbreken in de collectie. In het laatste thema reinvented vintage heeft Kylie zich laten inspireren door klassieke designers en Hollywoodsterren uit de ‘Golden Age’. In totaal ontwierp Kylie Minogue maar liefst 18 monturen en 5 zonnebrillen, die allemaal zijn voorzien van de opvallende gouden ‘K’ van Kylie op de oortip. Hoewel de collectie voornamelijk voor vrouwen is ontworpen, kan een aantal modellen ook door mannen worden gedragen. Ontdek op de site van Specsavers de monturen uit de exclusieve collectie van Kylie Minogue.

Hoe ging het bij Specsavers?

Mijn dichtstbijzijnde Specsavers filiaal was in Alphen aan den Rijn. Omdat ik vanwege de service na een metaalsplinter in mijn oog erg trouw ben aan mijn eigen opticien, was ik hier nog niet eerder geweest. Het eerste dat mij opviel: wat een drukte in de winkel! Specsavers is duidelijk populair bij een groot publiek, misschien wel vanwege hun 2e bril gratis actie? Als klant kon je zelf brilmonturen passen en er was ook een ruim assortiment voor kinderen aanwezig. Ook met leuke en herkenbare karakters er op, zoals Frozen. Dit maakte mijn jongste wel een beetje jaloers… “Wanneer krijg ik weer een nieuwe bril mama?” Tja, als we bij de ogendokter geweest zijn. Ze deed nog wel even gek met haar Duane-oogje, niet heel charmant maar wel grappig. Net als de monturen van Kylie Minogue kosten deze kindermonturen 139,- euro.

Toen ik een montuur had uitgekozen, maakten we bij de balie een vervolgafspraak voor de benodigde oogmetingen. Het recept van mijn lenzen was niet voldoende, omdat ik bij Specsavers een nieuwe klant was. Wel kreeg ik hier direct de bijbehorende brillenkoker te zien: WAUW! Glitter & Glamour hoor, die staat nu te pronken op mijn nachtkastje. Even voor de beeldvorming: mijn oude bril heb ik al meer dan 10 jaar omdat de zorgverzekeraar niet heel veel vergoed en ik meestal lenzen in heb. Qua financiën stond een bril op de juiste sterkte dus nog niet op de shoppinglist. Nu dankzij het pr-bureau van Specsavers dus wel én dan ook meteen een exemplaar waarmee ik helemaal trendy ben!

Hoe ging de oogcontrole?

Voor de oogcontrole moest ik plaatsnemen achter een apparaatje dat lucht in mijn ogen blies. Nog niet eerder meegemaakt en een rare ervaring, het lukte dan ook niet in 1x want je mag niet knipperen. Hiermee konden ze mijn oogdruk meten. Daarna gingen we naar een aparte ruimte om de kleine lettertjes te lezen. Zoals altijd bleek dat best lastig, haha. Hoe zie je het beter op zwart of op rood? En zie je het nu beter of slechter? De bekende vragen werden gesteld… Na de test werd de bestelling geplaatst en werd er gekeken of mijn verzekeraar een deel van de glazen in het montuur wilde vergoeden, dit was gelukkig het geval en Specsavers regelde dat allemaal direct in hun systeem.

Na een week was mijn bril binnen en werd hij netjes afgepast. Op heftige hooikoortsdagen of als ik last heb van mijn ogen, kan ik nu weer hip voor de dag komen met mijn nieuwe bril! Ik krijg er ontzettend leuke reacties op, maar het aller grappigste was nog wel die van de Primera-medewerkster: zij had precies hetzelfde montuur op haar neus! Hoe toevallig is dat?

Met dank aan Esther Noordergraaf Fotografie voor de prachtige foto’s.

Stel jij als lenzendrager het aanschaffen van een nieuwe bril ook vaak uit? Ben je weleens bij Specsavers geweest? En wat vind je van deze glitterbril?

Lees ook:

Mijn dochter en ik allebei een trendy nieuw bril van Hans Anders

Op schoolreis buiten de pixels: kinderen leren over het belang van buitenspelen

Make-up onder je bril? Ja, natuurlijk!

Waarom een zonnebril?

De fotoshoot die mijn zelfbeeld veranderde

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marie de Jonge zegt:

  Wat leuk dat Kylie deze collectie heeft ontworpen. Het montuur ziet er echt leuk uit. Vooral de glitterelementen. Dit maakt de bril net wat anders! Hij blijft hierdoor casual maar nog steeds chique!

  1. Marguerita zegt:

   Ha Marie, ik heb je linkje even weggehaald, dat vond ik niet zo netjes richting mijn sponsor. Als je een samenwerking wilt, kan dat altijd. Ik woon vlakbij Gouda.

 2. Femke zegt:

  Hallo,

  Aller eerst wat staat die bril je goed!
  Ik vroeg me af of deze ook een naam of typenummer heeft?
  Ik mag morgen een montuur uitzoeken bij spacsevers en zou deze ook graag willen! 🙂

  1. Marguerita zegt:

   Ha Femke, deze is het: https://www.specsavers.nl/brillen/kylie-08?sku=30520219 veel plezier met het uitzoeken van een nieuw montuur!

 3. Joyce zegt:

  Wat een aparte, maar leuke bril zeg! Ik ben gezegend met hele goede ogen. Maar ja, ouderdom gaat vast nog roet in het eten gooien over een aantal jaren haha.

 4. De bril staat je goed zeg! Ik kocht mijn bril ook bij Specsavers. Ik vind dat ze daar goed helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.