Make-up onder je bril? Ja, natuurlijk!

Ik heb al jaren een haat-liefdeverhouding met mijn bril. Vorig jaar dacht ik er zelfs even aan om mijn ogen te laseren. Echter, een bril is allang niet meer voor nerds, maar kan nu ook helemaal hip zijn en geeft je gezicht juist karakter. Opgemaakte ogen gaan niet samen met een bril? Niets is minder waar! Het vergt enkel iets meer moeite, dus geef ik hier een aantal tips voor waar je het beste rekening mee kunt houden om ook onder die bril te stralen.

Ga voor de juiste bril

Het is geen rocket science om hier achter te komen, maar natuurlijk is het wel belangrijk om een bril met de juiste vorm voor je gezicht te vinden. Het leuke filmpje hieronder legt helder uit hoe je dit doet. Zorg ook dat de kleur van de bril bij je ogen past, natuurlijk. Krijg je na het filmpje zin in een nieuw exemplaar, neem dan hier eens een kijkje voor inspiratie.

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk

Lijkt voor de hand liggend, maar als je een bril draagt is het soms lastiger om overal bij te kunnen. Kan best frustrerend zijn, hè? Het is dus echt belangrijk dat je het voor jezelf zo makkelijk mogelijk maakt. Neem je tijd, luister naar een leuk muziekje en ga helemaal op in het moment. Neem na elke stap een ogenblik om, met je bril op, te controleren of alles goed aangebracht is. Zo kun je eventuele foutjes makkelijker bijwerken. Een make-upbril kan een handig hulpmiddel zijn. Die is er op gemaakt dat je ofwel één glas per keer kunt wegklikken, ofwel het glas van de ene naar de andere kant kunt verschuiven. Hierdoor kan je met één oog goed zien terwijl je het andere opmaakt. Je kan zo’n make-upbril goedkoop aanschaffen bij bijvoorbeeld de Hema of de Kruidvat.

Weet wat je glazen met je ogen doen

Als je glazen je ogen uitvergroten is je make-up veel meer in detail zichtbaar, wat het geval is bij plusglazen voor verzienden. Heb je dan weer minglazen voor bijziendheid, dan komt je make-up vanzelf minder makkelijk naar voren, aangezien je ogen kleiner lijken. Hou hier dus rekening mee in de hoeveelheid make-up die je aanbrengt.

Vergeet de concealer niet

Veel mensen denken dat een bril hun wallen verbergt. Maar een bril maakt een schaduw op je gezicht, waardoor kringen en wallen juist zichtbaarder zijn. Ga daarom voor een concealer die een iets lichtere kleur dan je huid heeft en breng die – met mate – onder je ogen aan. Je kunt de concealer het beste met poeder fixeren om geen plekken op je bril te krijgen.

Zet je ogen in de verf, maar doe het juist

Als je wilt dat je ogen meer naar voor komen dan je bril, ga je ze extra in de verf moeten zetten, vooral als je minglazen hebt. De eyeliner is dus donkerder dan de kleur van je ogen. Maak een dikkere lijn boven je oog en een dunnere eronder. Als je bril je ogen groter maakt, ga dan alleen voor de lijn boven het oog! Je kent het zelf ook vast wel: als je veel mascara gebruikt of gaat voor wimperextensions, dan zit dat glas soms in de weg. Je kan daarom beter voor wat minder mascara gaan. Zorg er dan met een wenkbrauwpotlood voor dat de vorm van je wenkbrauw mee lijkt te gaan met je montuur. Als je minder mascara gebruikt, kan je juist wat meer oogschaduw aanbrengen. Pas deze dan aan de kleur van je ogen én van je bril aan. Met mijn wimperextensions heb ik daar overigens nooit last van, door deze extensions heb ik verder geen oogmake-up nodig vind ik zelf.

Heb jij ook tips voor brildragers? Bovendien gelden deze tips natuurlijk ook voor de heren die van make-up houden!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.