Beauty: Ik heb wimperextensions laten zetten!

Verbaasde reacties alom, toen ik – als beauty leek – aankondigde dat ik wimperextensions zou laten zetten. “Heb je dat nodig dan?” vroeg mijn moeder zich verbaasd af. Eerlijk gezegd wist ik zelf tot voor kort niet van het bestaan van wimperextensions en was ik daarna ook een beetje huiverig. Zou ik niet een ontzettende Barbie worden? Vandaag lezen jullie over het begin van mijn wimperextensions avontuur!

Laat ik beginnen te vertellen dat ik de wimperextensions nu 2 weken heb. Ik liet ze zetten de dag voor mijn verjaardag en ga volgende week terug om het op te laten vullen zodat het mooi blijft. Over het algemeen blijven wimperextensions zo’n 4 tot 6 weken zitten. Ze zijn haartje voor haartje vastgeplakt aan je eigen wimpers en die vernieuwen zich iedere 6 tot 8 weken. Daarna ga ik terug om de set te laten verwijderen door ‘mijn’ wimperstyliste Mariëlle Star van [naam salon ivm lockdown faillissement op verzoek verwijderd] in Reeuwijk. Als je dat niet doet, kunnen ze gaan samenklonten en ziet het er op het laatst niet zo netjes meer uit.

Sinds ik deze wimperextensions heb, kreeg ik heel erg veel vragen en opmerkingen. Het laten zetten van een verlenging op je wimpers is nog vrij onbekend. Veel mensen hadden er nog niet eerder van gehoord en zijn heel nieuwsgierig naar het hoe en wat.

Hoe kwam ik erbij om mijn wimpers te verlengen?

Dat is toch niets voor jou? Veel mensen dachten dit, waaronder ikzelf. Maar ik kwam tijdens de zwemles van mijn dochter in gesprek met wat gezellige mede-moeders en één hiervan is dus Mariëlle van de salon. We raakten aan de praat over ondernemen, mijn blog en natuurlijk haar wimper- en wenkbrauwsalon. Juist omdat wimperextensions nog zo’n onbekend beautyfenomeen zijn, bood ze aan om mij een make-over te geven in haar salon zodat ik er een review over zou kunnen schrijven. Dat vond ik wel een beetje spannend natuurlijk, maar ze heeft er heel veel over verteld en wist me ervan te overtuigen dat het er ook heel natuurlijk uit kan zien.

Halverwege de behandeling.

Wat past bij jou?

In het zwembad zag ze natuurlijk iedere week dat ik meestal geen make-up draag. Wanneer je wel veel lagen mascara gebruikt en voor een zwaar opgemaakte look gaat, heb je heel andere nepwimpers nodig dan ik met mijn naturel look (ook wel de verlepte mama look genoemd). Zo zijn er 3D en 6D wimpers verkrijgbaar voor wie als een ware vamp door het leven glamourt. En voor dames die net als ik hun verlepte mama-look willen oppimpen is er de one by one variant.

Na een chemokuur?

Deze is overigens ook geschikt voor dames én heren die door chemokuren wimpers verloren hebben! Na mijn blog voor Kim, wil ik dat toch graag even aanstippen. Mariëlle heeft in haar salon al diverse mensen begeleid in dit proces en ervoor gezorgd dat waar de wimpers sterk genoeg zijn de extensions voor een minder kale aanblik zorgen. Heel heftig maar ook mooi werk. Van enkele klanten heeft ze door overlijden ook afscheid moeten nemen, maar ze gingen wel met extensions in de kist. Mocht je iemand kennen die eronder lijdt dat naast alle ellende van de ziekte ook zijn of haar uiterlijk door haarverlies wordt aangetast… Tip ze dan.

Hoe gaat een wimperbehandeling?

Voor de eerste behandeling heeft een wimperstyliste wel even de tijd nodig. Ieder oog heeft tussen de 60 en 90 wimperharen en de extensions worden haartje voor haartje (!) op je eigen wimpers geplakt. Een precisiewerkje! Al die tijd lig je met je ogen dicht. Aangezien ik lenzen draag, koos ik er op de dag van mijn afspraak voor om daglenzen te dragen. Dan heb je minder last als je lang met je ogen dicht ligt. Bij mij duurde het zetten van mijn allereerste one by one wimperset ongeveer 2 uur. Eigenlijk iets langer, maar dat komt omdat ik tussendoor naar het toilet moest.

Wat doet de wimperstyliste dan?

 • Eerst plakt ze je onderste wimperharen af met speciaal tape. Zo plakken de boven- en onderwimpers niet aan elkaar vast.
 • Je ligt lekker met je ogen dicht. Er was een ontspannend muziekje, maar ik vond het gezellig om tijdens de behandeling lekker te kletsen over van alles en nog niks.
 • Met speciale lijm wordt een klein stukje van elke extension aan één van je eigen wimperhaartjes vastgezet. Hierbij kijkt de wimperstyliste welke haren er sterk genoeg voor zijn (nieuwe wimperharen zijn dat dus niet).
 • Als ze klaar is, droogt ze nog even na met een speciale föhn.
 • Dan ga je eerst rechtop zitten en open je heel voorzichtig je ogen. Dit zodat er niet per ongeluk iets vastplakt en de styliste kan ingrijpen.

Wat is mijn ervaring?

Ik keek in de spiegel en vond het heel erg mooi! Halverwege de behandeling al trouwens. Nooit gedacht dat dit het effect zou zijn van wimperextensions. Mijn oogopslag was veel opener. En stukken mooier dan met mascara! Aangezien ik blond ben, zijn de uiteinden van mijn wimpers dun en lichter van kleur dan de aanzet. Ik keek in de spiegel en zag gewoon een heel mooi meisje terugkijken! Een hele kleine beauty ingreep maar echt één met een wauw-effect wat mij betreft.

Als gezegd vond ik het vooraf toch wel heel spannend of ik er niet nep uit zou zien, of het niet too much zou zijn. Uit mijzelf had ik dan ook nooit de stap genomen om naar een wimpersalon te gaan. Het is echt iets dat ver van mijn belevingswereld af staat, meer iets voor de Rich & Famous zeg maar. Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik niet zo handig ben op beauty gebied. Maar ik wil er wel graag leuk uitzien én verzorgd, dat ook. Sinds ik deze wimperextensions heb, draag ik geen make-up meer. Toch kom ik goed voor de dag!

Voel je het?

De eerste avond had ik last van zware oogleden. Ze moesten duidelijk even wennen aan het extra gewicht. Ik ging dus op tijd naar bed 😆 De tweede avond voelde ik het al minder en overdag merkte ik er sowieso niets van. De eerste 24 uur moet de lijm goed uitharden en moet je zorgen dat je wimpers droog blijven. Daarna ben ik steeds erg voorzichtig met douchen en mijn gezicht wassen, al is dat niet perse nodig. Ik dep de wimpers voorzichtig droog. Ze voelen iets stugger dan je eigen wimperhaartjes wanneer je ze aanraakt en ze zijn natuurlijk iets dikker, langer en donkerder. Het lastigste moment vind ik zelf het indoen van mijn lenzen, waarbij ik heel voorzichtig met één vinger mijn wimpers wat omhoog trek. Voordat ik dit doe, kam ik ze door met het borsteltje dat ik van de salon mee kreeg en na het indoen borstel ik ze nog een keer.

Na het zetten van de extensions.

Wat voor reacties krijg ik op mijn wimperextensions?

Veel mensen hadden op mijn blog of Facebook al gelezen dat ik nieuwe wimpers zou krijgen, dus die nieuwsgierigen wilden allemaal wel even van dichtbij kijken. En voorzichtig even voelen. Vooral mijn jongste dochter raakt er niet op uitgekeken. Ik had vooraf niets gezegd en in eerste instantie zeiden de meisjes er niets van totdat… ik de jongste dus ’s avonds in haar bedje legde en ze verzuchtte: “Mama, wat heb je mooie wimpers! Ik zou ook wel zulke wimpers willen…” Ook bij de oudste kwam het op een ander moment. Mijn man moest er even aan wennen, maar vindt het nu wel mooi. Alleen merkt hij op dat het nu snel samenklontert, dus eigenlijk moet ik vaker op een dag even een borsteltje erdoor halen. Dat schiet er nog wel eens bij in. Mijn eerst zo sceptische moeder vond het direct al mooi <3 (thanks mom) en ook veel andere dames spraken me er op aan. En… wederom in het zwembad, zei een mede-moeder: “Er is iets anders aan je, maar wat?” De wimpers dus. Ze vond ze geweldig en wilde direct weten waar ik dat nu had laten doen. Nou, bij [naam salon ivm lockdown faillissement op verzoek verwijderd] in Reeuwijk.

Certificaten, heel belangrijk.

Belangrijk: als je nu zelf ook graag wimperextensions wilt, zoek dan een gecertificeerde salon! [naam salon ivm lockdown faillissement op verzoek verwijderd] krijgt heel vaak klanten die een niet-gecertificeerde salon bezochten en moet het werk dan herstellen. Dat is heel naar omdat soms ook de haarzakjes beschadigd zijn.

In mijn volgende artikel zal ik meer vertellen over het verzorgen van je wimperextensions en ingaan op allerlei vragen die ik van bekenden kreeg. Heb jij ook een vraag, stel hem dan hieronder dan doe ik mijn best om ook jouw vraag in dat stuk te beantwoorden. Na de opvulbehandeling die volgende week gepland staat, zal ik uiteraard nog meer kunnen vertellen over hoe dat was. In het vervolgartikel komt ook een fijne winactie, waarbij maar liefst 3!!! van mijn lezeressen een set wimperextensions zullen winnen. Supergaaf! Ook [naam salon ivm lockdown faillissement op verzoek verwijderd] zelf heeft op Facebook regelmatig leuke winacties (zoals nu met je kerstboomfoto), dus volg de pagina. Tip!

Was jij al bekend met het fenomeen wimperextensions? Lijkt het je wat?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Sarah Rhee zegt:

  Wat mooi! Ik heb ook een keer Wimperextensions laten zetten. Vindt het er super mooi uit zien maar wel een klein beetje gedoe af en toe!!

 2. Tamara TS zegt:

  Ik kende het al, maar heb het nog nooit laten doen. Het staat je prachtig!!! Je ogen vallen veel meer op, waardoor je meer ziet dat je van die prachtige en vrolijke ogen hebt!

 3. Jacqueline zegt:

  Mooi hoor! Ik kende het al van mijn studenten, die laten het ook weleens doen. Maar sommigen gaan dan echt voor extreem, wat er best nep uitziet.
  Ik heb zelf ooit mijn wimpers laten verven, in de hoop geen mascara nodig te hebben. Maar dat viel wel tegen, er was maar weinig verschil te zien.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat heb ik ook al verschillende keren laten doen, wimpers verven. Ook heel mooi, maar die behandeling prikt altijd zo. Omdat ik lichte wimpers heb, zie je dan ook veel effect.

 4. Liesbeth zegt:

  Het staat je super en toch ook natuurlijk! Inderdaad… je ziet dat er iets positief veranderd is maar moet ff goed kijken wat dan. Hoop dat je het blijft doen!

  1. Marguerita78 zegt:

   Thanks, lief!

 5. Marielle zegt:

  Het is ook zeker geschikt voor bril dragers. Er zijn diverse soorten krullen en lengtes waardoor wimperextensions voor een ieder toegankelijk zijn. Je kan op Facebook Star Lashes Reeuwijk ook veel info vinden en eventueel vragen stellen en op de website.
  Heel leuk al die positieve reacties

 6. Fleur zegt:

  Ziet er heel mooi uit! Zelf nog nooit laten doen, wie weet dat ik het nog een keertje ga proberen

 7. Ik vind het inderdaad erg mooi! Alleen het is niks voor mij, dat lange stil liggen en regelmatig bijwerken 😉 Maar het staat je heel goed!

  1. Marielle zegt:

   Je kan bij mij tussendoor gewoon even lekker een bakkie doen hoor. Gemiddeld is 1.5 uur en dan ben je klaar. De tijd vliegt voorbij. Het bijvullen is afhankelijk van jouw natuurlijke circulatie ik heb er bij die komen na 6 weken pas opvullen

 8. Dhini zegt:

  Wat leuk en het ziet er super mooi uit

 9. Batboy zegt:

  Ik heb weleens valse wimpers gehad toen ik ging trouwen bijvoorbeeld. Het stond echt super mooi! Staat jou ook erg mooi!

 10. Diana zegt:

  Het ziet er super mooi uit!! Maar is dit ook voor brildragers? Of zitten dan de wimpers tegen je bril aan?

  1. Marielle zegt:

   Ja zeker ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.