Mijn dochter en ik allebei een trendy nieuw bril van Hans Anders

Een bril is een echt fashion statement. Dochterlief draagt al een bril sinds haar 1e verjaardag en nu ze een tiener is, wil ze graag kunnen variëren. Mijn eigen bril was aan vervanging toe, want niet meer de juiste sterkte. Bij opticien Hans Anders mochten we allebei een nieuwe bril uitzoeken. Leuk weetje: je koopt daar nu 3 brillen voor de prijs van 1 en daarmee kun je dus bij elke outfit een passende bril dragen. Of zonnebril.

ervaring Hans Anders bril uitzoeken

Je kunt online bestellen (en zelfs virtueel je bril passen), maar aangezien deze marktleider gewoon in onze eigen woonplaats zit bezochten wij vlak voor kerst de opticien in Bodegraven.

ervaring Hans Anders bril uitzoeken
Gezellig hoor, het Raadhuisplein met kerst.

Ervaring in de winkel

Dat was erg gezellig! We kregen een kopje thee en werden geholpen bij het passen en uitzoeken van de leukste monturen. Ze hebben hier allerlei leuke, bekende merken zoals Calvin Klein, Hugo Boss, Levi’s, Tommy Hilfiger, Lacoste en Michael Kors. De merken waarvan je ook leuk kleding en luchtjes kunt kopen in andere winkels. We hebben uitgebreid brillen geprobeerd en de verkoopmedewerkster dacht ook mee naar aanleiding van onze smaak.

ervaring Hans Anders bril uitzoeken

Tijdens het passen kwam er een bekende binnenlopen, dat was erg gezellig. Even een extra mening over onze nieuwe monturen, maar vooral goed om te horen dat ze al jaren klant is bij Hans Anders. Ze vertelde dat ze gebruik maakt van het brillenplan: elke maand betaalt ze een vast klein bedrag (kan vanaf 6,25 euro per maand, dat is geen geld) en daarmee is alles geregeld. Ze krijgt een seintje wanneer ze een nieuwe bril mag uitzoeken, een oogcontrole heeft, mag altijd binnenlopen voor service en staat nooit voor een financiële verrassing. 

ervaring Hans Anders bril uitzoeken

Ik vond zelf een montuur uit de collectie van Vogue het allermooist. Beetje chique en stijlvol. Lekker dun montuur. Mijn oude montuur had een dikker hoornen materiaal. Nu ging ik voor meer subtiel. Wel heel leuk om van alles te passen, maar uiteindelijk zoek je natuurlijk iets dat perfect bij jouw hoofd en uitstraling matcht. Met Vogue had ik dit al snel gevonden! 

ervaring Hans Anders bril uitzoeken
Vogue!

Dochterlief vond het heel lastig om een keuze te maken. Ze heeft echt een brillenhoofd en bijna alles staat haar heel erg leuk. Binnen de collectie kinderbrillen slaagt ze sinds kort met haar 10 jaar niet meer, hoe blij was ze dan ook dat ze in de veel grotere volwassencollectie nog veel meer keus had! Haar andere bril is een beetje hoekig, dus nu ging ze uiteindelijk voor een dun gouden montuur (van het eigen merk van Hans Anders) met wat rondere vormen. Staat wat meer studentikoos. Echt de uitstraling van een tiener, helemaal in combi met het beugelbekkie, haha. 

ervaring Hans Anders bril uitzoeken

Onze ervaringen met het Syndroom van Duane (spierafwijking aan het oog) en de orthoptist in het ziekenhuis kun je overigens hier op de blog lezen. Vanaf 7 maanden tot recent is ze onder controle van het ziekenhuis geweest.

ervaring Hans Anders bril uitzoeken

Nadat we onze keuze hadden gemaakt, mochten we aanschuiven bij een andere adviseur. Zij sprak alles met ons door en we lieten onze brilrecepten zien. Als je nog geen brilrecept hebt, kun je ook bij Hans Anders een gratis oogmeting uit laten voeren. Deze werden nog even nagemeten, zeker omdat ik als lensdrager een iets andere sterkte nodig heb in de bril. Dat heeft te maken met afstand lens tot oog en brillenglas tot oog, legde Hans Anders mij uit. Daarna werd de bestelling in orde gemaakt. 

ervaring Hans Anders bril uitzoeken
Even nog een laatste ogencheck…

Ophalen van de brillen

Met de feestdagen en al mijn reizen tussendoor duurde het iets langer dan gebruikelijk voor we de brillen konden ophalen. Normaal gesproken zijn ze ongeveer met een week klaar, om je een indicatie te geven. Wij kregen na 1,5 week een mailtje dat ze voor ons klaar lagen in de winkel. Nog snel toch?

ervaring Hans Anders bril uitzoeken
Zuslief wilde ook heel graag even passen.

Zuslief ging ook mee met het ophalen en vond het erg leuk om in de winkel eens te zien hoe verschillende monturen haar zouden staan. Als enige zonder bril probeert ze af en toe die van ons weleens, maar met onze flinke + respectievelijk – sterktes doet ze die uiteraard snel weer af. De pasmonturen in de winkel hebben geen sterkte, dus ze kon even wat proberen. Vond ze erg leuk.

ervaring Hans Anders bril uitzoeken
Ja, heel leuk!

Ondertussen werden onze monturen correct afgepast op ons hoofd en werden de pootjes op de juiste plek afgebogen voor de oren. Wijselijk had ik voor deze gelegenheid mijn oude bril opgezet, want met mijn lenzen in zou dit natuurlijk niet handig zijn. Het klusje was heel snel gepiept!

ervaring Hans Anders bril uitzoeken
De pootjes werden nog even correct afgesteld en afgepast.
ervaring Hans Anders bril uitzoeken
Mooie brillenkoker kregen we erbij.

We kregen beiden nog een handige brillenkoker mee. Met daarin onze oude brillen, want de nieuwe hielden we op. Even aan oma en opa laten zien!

ervaring Hans Anders bril uitzoeken
“Alstublieft mevrouw!”

Wat doen bij ontstoken talgklier oog?

Tijdens het afpassen kreeg ik nog de tip om even langs de huisarts te gaan. Al sinds kerst liep ik met een dik oog. Verstopt talgkliertje vermoede de opticien van Hans Anders. Terwijl ik dit artikel schrijf, is mijn oog nog steeds dik.

De doktersassistente adviseerde me te werken met warme compressen. Een wattenschijfje in warm water dompelen en dan minimaal – heel zen – een kwartier op het oog laten zitten. Met mijn drukke programma is dat wat lastig inpassen, maar ik probeer waar mogelijk deze me-time en oog-herstelmethode toe te passen. Zo rijpt het ontstoken kliertje en zal het oog de boel vanzelf weer opruimen. “Vooral niet zelf aan peuteren!” Kreeg ik als dringend advies. Nou ja, ik heb nu in ieder geval een goede bril voor als de lenzen even niet gaan.

ervaring Hans Anders bril uitzoeken
Nou, tis dat ze geen bril nodig heeft maar staat toch ook best goed!

ervaring Hans Anders bril uitzoeken

Over de grappige naam van deze marktleider in brillen

Hans Anders is met meer dan 400 winkels in NL en BE een marktleider in brillen, contactlenzen en hoortoestellen. In 1982 ontdekten drie mannen, waarvan twee met de voornaam Hans, een collectie Japanse brillen. Van een buitengewoon goede kwaliteit, voor een uitzonderlijk lage prijs. Opmerkelijk, vonden deze ‘Hansen’. In Nederland betaalde je voor dit soort brillen veel meer. Dus begonnen ze hun eigen brillenketen: Hans Anders. ‘Hans’ omdat de meeste van de oprichters Hans heetten. ‘Anders’ omdat ze het anders gingen doen. Ze geloven in een betaalbare goede bril, lenzen en hoortoestel voor iedereen. 

ervaring Hans Anders bril uitzoeken

Wij zijn allebei erg blij met onze mooie nieuwe bril uit de hippe Hans Anders collectie! Dankjewel daarvoor. Laat jij jaarlijks je ogen controleren bij een opticien? Hoe lang heb jij jouw bril al? Ben je toe aan een nieuwe? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.